Mesaj Panosu

italyada üniversite
Yeni Konu Aç Cevap Gönder

Sayfa /19Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 1112131415 … Sonraki SayfaSon Sayfa

2007-02-15 (02:08)
Yök'ün sitesinde şöyle bir belge var http://www.yok.gov.tr/denklik/onlisans_lisans.htm
ÖSS Kılavuzunda yer alan ülkelerin kılavuzda yer alan programlarına ÖSYM tarafından yerleştirilerek mezun olanlar,ve orta öğrenimlerini Türkiye'de tamamlayıp KKTC 'de bulunan üniversiteler ile 1999 yılından itibaren ÖSS Kılavuzunda yer almayan ülkelerde bulunan üniversitelerden yüksek öğrenime başlayarak mezun olanlardan,öğrenime başladıkları yıl itibarıyla ÖSS sonuç belgesi ya da SAT (en az 1000 puan), ACT (en az 21 puan ) , Abitur , Fransız Bakaloryası, GCE A Level Sertifikası (en az 2 ders ) , Uluslararası Bakalorya (IB) ve matura belgelerinden herhangi birine sahip olanlar için bu belgelerin ibrazı demiş.Bu durumda öss sınavına girmeyip de bu üniversitelerden mezun olsak bile bunları almamışsak denklik kabul edilmiyor.Sat ve Act sadece amerika da var diye biliyorum diğerleri için italyada olanları var mı?
2007-02-16 (00:59)
cyber
Bay
cyber
ABD, New York
State University of New York
YOK un son olarak cikarmis oldugu yasada var bunun ilgli bir madde o sartlar ordana kalkmis oluyor...Burda unive yazildiktan sonra denklik basvurusunda bulunuyorsun zaten onlar sana bir kac gun icinde cevap veriyorlar...Egitim sistemini ornek aldigimiz bir ulkenin egitim sisteminin kabul etmemek akla mantiga sigar bir yanini da bulmuyorum...son olark roma univ haric diger butun univ. lerin denkligi var roma da ki universitenin de bir kac bolum denklik verilmiyor...
bol sans...
tonics 2007-02-16 (15:41)
Özele de mesaj atmıştım ama yoğunsun herhalde arkadaşım yaban ellerde okumak zor ,evet haklısın o madde kalkmış gerekli link
http://www.yok.gov.tr/denklik/duyurular_denklik.htm orada 8 Ağustos 2006
ama:
"Yurtdışındaki üniversiteler YÖK tarafından sürekli olarak değerlendirilmekte ve daha
önceki yıllarda tanınmakta olan bazı üniversiteler hakkından tanınmama kararı
alınabilmektedir.Bu nedenle, yurtdışına gitmeye karar verdikten sonra YÖK Denklik Birimine
dilekçe ile başvurarak, gideceğiniz üniversite ve programın tanınıp tanınmadığını öğrenmeniz
gerekmektedir."
"Yurtdışındaki üniversiteler YÖK tarafından sürekli olarak değerlendirilmekte ve daha
önceki yıllarda tanınmakta olan bazı üniversiteler hakkından tanınmama kararı
alınabilmektedir.Bu nedenle, yurtdışına gitmeye karar verdikten sonra YÖK Denklik Birimine
dilekçe ile başvurarak, gideceğiniz üniversite ve programın tanınıp tanınmadığını öğrenmeniz
gerekmektedir. Tanınmamasına karar verilen Yükseköğretim kurumlarında daha önce
öğrenimlerine başlayan öğrencilerin hakkı saklı kalmakta ancak tanınmama kararının
alınmasından sonra bu kurumlarda eğitime başlayarak diploma alanlara denklik belgesi
verilmemektedir ."
Daha önce tanınıyodu sizde gittiniz sonra başvurdunuz hayır bu kapsamdan çıkardık tanınmıyor hoppala gitti sizin yaptığınız ödeme ve masraflar burası türkiye olur mu olur en iyisi gitmeden dilekçe vermek ve onun cevabını trye dönene kadar saklamak Gülümsüyor
2007-02-16 (18:42)
cyber
Bay
cyber
ABD, New York
State University of New York
merak etme demzlerr herkse isisn ciddiyetinde metine de bir daha iyi bak derim Gülümsüyor yazilari harfi harfine oku guzel anlarsin

bol sans herkese
2007-02-16 (23:02)
Selamlar...
Bende yeniyim..İtalyanca eğitimimi italyan kültür ve firenze eğitim kurumunda aldım 2 sene..CEli ye hazırlanıyorum ve İstanbul Univ.Klasik Arkeoloji bitirdim geçen sene..İtalyada restorasyon master i yapmak istiyorum işimle alakalı olarak daha çok küçük eser üzerine..Hangi üniv.leri tavsiye edersinz fiyatları devlet okulalrında nedir?
bilgi arıyorum 2007-03-01 (10:50)
neoxu
neoxu
Türkiye, İstanbul
merhaba arkadaşlar sizw bir sorum olacaktı ben meslek lisesi bilgisayar donım mezunuyum orada yat tasarımı ve dizaynı okumak istiyorum. ama 11 yıl eğitim aldım 1 yıl eksik onu italyada tamamlama imkanım varmı yada farklı bir yolu ( burada 1 sene üni. okumaktan hariç)
italya'daki üniversiteler 2007-03-07 (11:36)
slm!ben erasmus programı dahılında italya'ya gıtmek istiyorum.istanbul üniv. ingilizce iktisat okuyorum.okulumuzun trento ve modena reggıo emıllıa üniversiteleri ile anlaşması var.
Sormak istediğim konu bu üniversitelerde ingizce eğitim veriliyor mu?yanı demek istediğim biz türkiyede ingilizce bolum okuyabıldığımız gıbı italya'da da boyle bişi olabılır mı?
2007-03-11 (13:59)
..
Re: italya'daki üniversiteler 2007-03-11 (22:27)
in italiano
Bayan
in italiano
Türkiye, İstanbul
"sedaprincesss" demiş ki:
slm!ben erasmus programı dahılında italya'ya gıtmek istiyorum.istanbul üniv. ingilizce iktisat okuyorum.okulumuzun trento ve modena reggıo emıllıa üniversiteleri ile anlaşması var.
Sormak istediğim konu bu üniversitelerde ingizce eğitim veriliyor mu?yanı demek istediğim biz türkiyede ingilizce bolum okuyabıldığımız gıbı italya'da da boyle bişi olabılır mı?

merhaba
su ana kadar erasmusla italyaya giden ogrencilerimizden ingilizde egitim gorenini duymadim:(
niyetliysen senin de italyancaya baslaman gerekir..
2007-03-25 (17:06)
FUNKEY NURAY
FUNKEY NURAY
Türkiye, İstanbul
arkadaşlar ben bi danışmalık şirketiyle konuştum. okadar sıcak insanlarki anlatamam.
neyin doğru neyin yanlış olduğunu kendi zararlarına bile olsa açık açık söylüyolar.
bir arkadaşım bana italyada bir üniversite bulduğunu oraya gitmek istediğini söyledi. bizde bunun üzerine bu danışmanlık şirketine gittik. meğer o okul üniversite bile değilmiş. akademiymiş yök tarafından kabul edilmiyor.
ama internet ortamında görüyorum ki bir çok kişi ve firma bu okulu yök tarafından kabul edilen bir üniversite olarak tanıtıyorlar. tabi kanıp giden insanlar yıllarca okuyup ellerinde geçerliliği olmayan bir kağıt parçası ile geri dönüyorlar. üstelik bu okul ucuz da değil ve öğrencilerini staj bile göndermiyor.
ayrıca bu gittiğim danışmalık şirketi hem italyada eğitim konusunda hem de italyanaca-ispanyolca dil eğitimi (burada) konusunda profesyonel.
şuan orada italyanca kursuna yazıldık nisan ayının ilk haftası başlıyor. hocalarıyla konuştuk çok şirin sevecen ve birine birşey öğetmekten mutluluk duyan insanlar ve bu sene devlet üniversitesine başvuruda bulunacağız. senelik harç ücretleri 750 € civarında.onunda son başvuru tarihi mart sonuymuş.
ayrıca biz gittiğimizde her türlü sorumuz için firma yetkilileri hiç tereddüt etmeden italyayı arıyıp bizi saatlerce oradaki eğitim müdürü hanım efendi ile konuşturdu.aklımıza gelen tüm soruları sorduk ve kapıdan çıktığımızda aklımızda tek bir soru işareti bile kalmamıştı. sabırla saatlerce bizi dinlediler ve tüm sorularımıza dürüst ve içtenlikle cevaplar verdiler.
birde bu kurum hakkında propaganda yapanlar olmuş Kızmış ellerinde hepsinin belgesi mevcut. yapılan tüm propagandalar yalan ve iftira. gözümle gördüm kendileri hakkında söylenen tüm kötü sözlerin karşılığı belgeler ellerinde var. !

şimdi diyeceksiniz ki bunları neden anlatıyosun? eğer biz o kuruma gitmeseydik çok büyük bir yanlışlık yapacaktık. burada eğitimini italyada almak isteyen tüm arkadaşlara yardımcı olmak için bunları yaıyorum. yoksa hem zaman hem dünyanın parası kaybolabilir. !

aşağıda kurumun web adresi var ilgilenenler bakabilir ayrıca birçok danışmalık şirketinden farklı olarak bu firma görüşmeler için bir ücret almıyor. ayrıca italyadaki öğrencileriyle görüşme imkanınız da var ister telefonda ister msn de. tek yapmanız gereken telefon edip bir randevu almak. ->

http://www.prontoitaliaedu.com/

ayrıca benim msn adresimide ekleyip sormak istediklerinizi sorabilirsiniz.okadar çok şey anlattılarki bende italyaya gitmiş okulları görmüş kadar oldum Göz kırpıyor ->

snoppy_nuray@hotmail.com

Sayfa /19Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 1112131415 … Sonraki SayfaSon Sayfa

Ücretsiz Kayıt Ol