cyber
ABD, New York
State University of New York
calabria,,, guneye dogru indkce italia da hayat daha da ucuczluyor mesela firenze roma milano gibi sehirlerde ev kiraliari ( bir oda ) 300-350 euro iken asagi taraflarrda calabriya gibi yerlerde aylik 100 euro ya kadar inmektedirr genel olarak aylik 600euro gibi bir harcama oluyor hareketlilik gibi dusunursen tabiki milano gibi sehirler daha hareketli olur benim sana tavsiyem calabriadan sa torino milano firenze gibi sehirlede kalmandir..Sana sunu diyebilririm ki degiyor hemde fazlasiya..simdiden bol sansl...

teşekkür ederim
mrblar.bu siteyi şans eseri buldum ve hemen üye oldum.gerçekten birçok şey hakkında bilgim oldu.
bende anadolu ünv.de istatistik bölümüde okumaktayım hala.ama bölümümden hiç memnun deilim ve italyada iç mimarlık eğitimi almak istiorum.1 sınıftan alttan derslerim var hala.gitmek için 1 .seneden hiç alttan dersim olmamak zorundamı?bide bu italyanca sınavları ne zaman oluo?eskişehirde bildiiniz bi danışmanlık ve dil kursu varmı?ayrıca bu okullara girmek için bizden bi dosya portfolya fln isteniomu?bunları merak ediorum.cvp alabilirsem çok memnum olurum.teşekkürler.
site italya'daki eğitim hakkında baya bilgi veriyor benim sadece anlamadığım şu var
ben düz lise mezunuyum ve şu anda açıkö. 1. sınıf maliye okuyorum birinci sınıfı başarı ile geçince italyadaki herhangi bir üni. gidebilirmiyim.
cyper senin gittiğin üni. gidebilirmiyim en basiti
cyber
ABD, New York
State University of New York
tabiki evet,, ve istedigin butun univ.lere yeterki istenilenleri yerine yetir..gerekli bututun bilgilere konsolosluk araciligiyla ulasabilirsin...
bol sans..
slm. seneye erasmus programıyla italya'ya gidicem.burs almak istiyorum bu konuda yardımcı olursanız sevinirim
"cyber" demiş ki:
tabiki evet,, ve istedigin butun univ.lere yeterki istenilenleri yerine yetir..gerekli bututun bilgilere konsolosluk araciligiyla ulasabilirsin...
bol sans..
cyber kardeş açıköğretim birincisi sınıfı bitirip italyanca öğrendiğimiz zaman istediğimiz üniversiteye gidebiliyormuyuz???? bölüm olarak hangi bölümler olabiliyor
arkadaslar defalarca yazdim, tekrar yaziyorum
italya'da egitim sartlari:
12 yillik egitimi tamamlamis olmak -eski sistemimizde liseler 3 yil oldugundan 1 yil eksik kaliyor bu durumda da 1 yil acik ogretim olsun bir un.de 1 yil tamamlamis olmak gerek.
italyanca bilgisi (bir dili ogrenmek de 2 ayda olmuyor bunu da dikkate alin ve son dakkaya birakmayin)
noterden ve yeminli tercumandan evraklarinizi cevirttirip basvuruyorsunuz
tek bir basvuru hakkiniz var
http://forum.turkstudent.net/viewtopic.php?p=742130&highlight=#742130
ARKADAŞLAR AYDINDA TIP OKUMAKTAYIM ERASMUSLA ROMA LA SAPİENZA ÜNİVERSİTESİ 'NE GİDECEĞİM İNGİLİZCEM VAR FAKAT EĞİTİM İTALYANCA OLDUĞUNDAN NE YAPCAĞMI BİLEMİYORUM KURSA BAŞLADIM ORDA DA 15 GÜN ÖNCEDEN GİDİP EĞİTİM ALCAZ AMA BUNUN YETERLİ OLABİLCEĞİNİ ZANNETMİYORUM NE YAPABİLİRİM?? ROMADA YAŞAMAK ÇOK MU PAHALI?? İKİ TANE DAHA ŞANSIM VAR 1 AQUİLA 2-NAPOLİ ŞEHİR OLARAK HİÇBİRİ HAKKINDA BİLGİM YOK VE TABİ ÜNİVERS
TELER HAKKINDA DA BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLARIN
YARDIMLARINA İHTİYACIM VAR..!!!
la sapienza gibi iyi bir okul ve roma sehrine gitme sansini degerlendir derim. napoli zaten guneyde kaldigi icin italyanca bakimindan da zordur. bizdeki her alanda dogu-bati farki onlarda kuzey-guney olarak belirir. tabii bir avrupa ulkesi olarak dusunelim.. milano'yla kiyasladigimizda roma ucuz kalir ama buyuk bir sehir ve baskent. cok guzel, gorecek cok sey var. tabii buyuk sehrin gorunmeyen masraflari var: ulasim, zaman,......