ben kibris dogu akdeniz universitesi 2. sinif hukuk ogrencisiyim. su an kaydimi dondurmus durumdayim. italya'da egitim konusunda sormak istediklerim var. bazilari yanitlanmis durumda zaten ama maksat derli toplu dursun. tecrubeli biri yanitlarsa sevinirim.
1-)italya'da okuyabilecegim okullar ve bolumler hangileri? universitelerin siteleri italyanca oldugu icin anlama sansim yok...
2-)kayitlar sadece mayis ayinda mi yapilmakta? universitelerin kayit tarihlerini nereden ogrenebilirm?
3-)hukuk haric sozel bolumlerden okunabilecek olan hangi bolumu onerirsiniz?
4-)yasamak icin gerekli olan aylik 600 euro disinda okullara senelik 2000 euro gibi bir para gerekiyormus galiba 1-2 yerde okudugum uzere. bu butun okullarda ayni mi?
5-)devlet universitelerine yabanci ogrencilerin girmesi ne kadar kolay? kontenjan nedir?
6-)oss de alinan sonucun basvuruda bir etkisi var mi?
7-)lise diploma notuna göre mi aliniyor ogrenciler? lise diploma notum 4,23.
8-)dil ogrenmeye yatkinligim oldukca fazla. bir sene italyanca ogrenip oraya gidince zorlanir miyim?
9-)kucuk sehirlerdeki universiteler hangileri ve buyuk sehirlerdeki univlere gore dezavantajlari(egitim seviyesi, egitim zorlugu, sosyal hayat...) var mi?
10-)italyan akrabalarimin olmasi vize almami kolaylastirir mi?
11-)italya'ya ilk gittigim zaman konaklama imkanlarim neler olacak?
not: italya'da ozel universite dusunmuyorum sadece devlet universiteleri bazinda anlatilirsa cok mutlu olurum.aklima gelirse sorarim daha ben
yanitlayacak kisiye/kisilere simdiden tesekkurler.