Mesaj Panosu

italyada üniversite
Yeni Konu Aç Cevap Gönder

Sayfa /19Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 1415161718 … Sonraki SayfaSon Sayfa

2007-06-04 (20:08)
aslitrumade
Bayan
aslitrumade
Türkiye, Eskişehir
Osmangazi Üniversitesi
selam arkadaşlar..ben siteye yeni katıldım..osmangazi üniversitesi endüstri mühendisliği 3. sınıf öğrencisiyim ve okul bitince italya'da politecnico di milano üniversitesi'nde yüksek lisans yapmayı düşünüyorum..eğitim dilinin ingilizce olduğunu duydum, acaba doğru mu?? bir de kabul edilebilmek için sanırım 3 aşamalı bir testten geçecekmişiz..eğitim masrafları, vize, eğitim imkanları, üniversite denklikleri gibi konularda detaylı bilgi alabilir miyim?? şimdiden teşekkür ederim...
NE YAPICAZ NE ETCEZ ! !! 2007-07-19 (01:12)
İTALYANCAYI NERDE ÖĞRENMELİYİZ? İTALYAYAMI GİTMEK DAHA MANTIKLI YOKSA BURDA İTALYAN KÜLTÜR FLN MI? GİDİP TE İTALYADA DİL EĞİTİMİ ALN VARMI ŞU AN ? DİL KURSUNAN SONRA ÜNİVERSİTEYE GİRMEK İÇİN SINAVA GİRMEK ŞARTMI YOKSA KURSDAN ALACAĞIMIZ SERTİFİKA YETERLİ Mİ? KENDİMİZ BASVURUP HALLETSEK BU İŞLEMLERİ KONSOLOS ZORLUK MU ÇIKARIR?
2007-07-19 (12:41)
in italiano
Bayan
in italiano
Türkiye, İstanbul
italyada devlet universitesinde lisans egitimi almak icin italyanca ogrenmeniz sart. Istediginiz kursta ogrenebilirsiniz, kursunuzdan memnun olduktan sonra mesele yok. zaten mayis ayinda, italyada dev. universitesinde okumak isteyen tum ogrenciler gibi, buradaki dil sinavina girip gecmeniz gerek. minimum 4 kurluk bir italyanca gerekir. ancak bu dil sinavini gectikten sonra gitme hakkiniz olur ve buna bagli olark islemler yurur ve okuldan kabul gelir ve boylece vize islemlerinize baslarsiniz. tabii orada da okul sizi bolumunuze gore bir sinava alacak. dil sinavi burada olup gidenlere pek yapilmaz ama gene de bir garantisi yoktur, okul sizi orada da ayrica sinava alabilir. kendiniz de basvurabilirsiniz bir danisman sirketten yardim da alabilirsiniz. danisman firma ile gitmek isterseniz firmayi sorusturun arastirin akliniz yatarsa neden olmasin:) bu size kalmis bir sey. guvendiginiz birilerinden yardim almakda fayda var.

yuksek lisans dili genellikle italyancadir. ıngilizce olanlar da vardir ama bundan emin olmak gerekir. programlar seneden seneye degisebileceginden web sitesinde yazmasi bile yeterli olmasin sizler icin. sectiginiz bolumun ingilizce oldugu konusunda okuldan teyit alin. politecnico saygin ve iyi bir okuldur. yokten kabul edilir. ogrenci vizesi ucretsizdir ve okul harci da 700-1000 euro arasidir. tabii bu rakamin 400e bile dustugu oluyor bazi ogrencilerde. Poli'de ozel master yaparsaniz yani yuksek ucretli bunun yok tarafindan taninacagini arastirmalisiniz. evraklarinizi hazirladiktan sonra online basvuru yapilir. on-line basvuru formunuzun ciktisiyla beraber butun evraklarinizi istenilen sekilde mart sonuna kadar gondermis olmaniz gerekir. yine guvendiginiz, okulla irtibat halinde olan birilerinden yardim almakta fayda var.

kolay gelsin:)
2007-07-21 (20:56)
yatay gecısle ılg bılgın warmı????tr----->ıtaly
2007-07-21 (22:55)
mevy
Bayan
mevy
Türkiye, İstanbul
Arkadaşlar ben de birşey sormak istiyorum

İtalya'da Yüksek lisans yapmak istesem ama ortalamam pek iyi olmasa özel üniversite'ye gitsem desem yıllık ortalama eğitim ücreti ne kadardır?
Milano Politeknik 2007-07-21 (23:53)
Mimarlık okuyacak yada Milano Poli. nin mimarlık bölümüne giriş sınavına giren varmı? Nasıl zormu? Bunlar lise transkriptlerine bakıyorlarımı yoksa yalnız 12 sene olayı yetıyormu?
2007-07-23 (12:43)
in italiano
Bayan
in italiano
Türkiye, İstanbul
1- yatay gecis universite basvurusuyla ayni prosedur tabii transkriptlere bakilacak universite burada 4 orada 3 yil cunku..okulun kararina gore..
2- ozel universitede master yillik 12bin 15bin euro arasinda okula ve bolume gore degisir..
3- lise transkripti gerekli diil ama 12 yil egitim almis olmak onemli..poli web sitesinde mimarlik muhendislik ve tasarim vs sinavlarinin ornekleri var tabii italyanca..girip bakabilirsiniz..zor degil..Gülümsüyor
2007-07-23 (20:30)
cevapların için saol, ilk önce dil olayını çzömem gerek tabiki, perugia yada siena yabancılar üniv düşünüyorum ama perugia sanki daha iyiy gibi hem web sitesinde daha cok bilgi var.Sen ordamı okuyorsun, sınavlar baktım ingilizce,italyan tarih ve sanatı gibi sınavlar var.
2007-07-23 (20:34)
Logics and general knowledge (33 multiple-choice questions, 55 minutes)
History (18 multiple-choice questions, 25 minutes)
Drawing and Representation (18 multiple-choice questions, 30 minutes)
Mathematics and Physics (11 multiple-choice questions, 25 minutes)

Bu sınavlara giren oldumu hiç,drawing fln diyor çizimin yoksa napcaz. Fizik ne alaka mımarlıkla!
2007-07-24 (16:22)
mutlakbutlan
Bay
mutlakbutlan
Türkiye, Tokat
Tokat Anadolu Lisesi
ben kibris dogu akdeniz universitesi 2. sinif hukuk ogrencisiyim. su an kaydimi dondurmus durumdayim. italya'da egitim konusunda sormak istediklerim var. bazilari yanitlanmis durumda zaten ama maksat derli toplu dursun. tecrubeli biri yanitlarsa sevinirim.

1-)italya'da okuyabilecegim okullar ve bolumler hangileri? universitelerin siteleri italyanca oldugu icin anlama sansim yok...

2-)kayitlar sadece mayis ayinda mi yapilmakta? universitelerin kayit tarihlerini nereden ogrenebilirm?

3-)hukuk haric sozel bolumlerden okunabilecek olan hangi bolumu onerirsiniz?

4-)yasamak icin gerekli olan aylik 600 euro disinda okullara senelik 2000 euro gibi bir para gerekiyormus galiba 1-2 yerde okudugum uzere. bu butun okullarda ayni mi?

5-)devlet universitelerine yabanci ogrencilerin girmesi ne kadar kolay? kontenjan nedir?

6-)oss de alinan sonucun basvuruda bir etkisi var mi?

7-)lise diploma notuna göre mi aliniyor ogrenciler? lise diploma notum 4,23.

8-)dil ogrenmeye yatkinligim oldukca fazla. bir sene italyanca ogrenip oraya gidince zorlanir miyim?

9-)kucuk sehirlerdeki universiteler hangileri ve buyuk sehirlerdeki univlere gore dezavantajlari(egitim seviyesi, egitim zorlugu, sosyal hayat...) var mi?

10-)italyan akrabalarimin olmasi vize almami kolaylastirir mi?

11-)italya'ya ilk gittigim zaman konaklama imkanlarim neler olacak?

not: italya'da ozel universite dusunmuyorum sadece devlet universiteleri bazinda anlatilirsa cok mutlu olurum.aklima gelirse sorarim daha ben Göz kırpıyor Gülümsüyor

yanitlayacak kisiye/kisilere simdiden tesekkurler.

Sayfa /19Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 1415161718 … Sonraki SayfaSon Sayfa

Ücretsiz Kayıt Ol