cyber
ABD, New York
State University of New York
selam cihan sanirim bu bocconi univ milanoda,, guzel sevindim senin adina ama herkesin ablasi yok:) bende PISA univ deyim yolun duserse beklerim..Turkiyeden gelecek arkadaslar hadi ucmaya hazirsaniz kemerlerinizi baglayin arkaya yaslanmayida unutmayin ne kadar cok turk o kadar cok yenilik demektir...HEDEFERINIZI ERTELEMEYIN
Elimden geldigince sizden gelecek sorulara cevap olmaya calisirim...
meraba ben italya da okumak istiyorum (devlet üniverstesinde)ama neler gerektigini tam anlamıyla bilmiyorum suanda odtüde 2 sınıf ögrencisiyim beni bilgilendirirsen cok sevinirim bi de en önemlisi orda endüstriyel tasarım istiyorum hangi üniversiteler bu konuda ii eğer bir bilgin varsa
benibilgilendircek kimse yok mu acilllllllllllllllllll.... italya hakkında bilgisi olanlar italya da okumak istiyorum fakat net bi bilgi alamıyorum.orda devlet üniversitesinde okuyan ve ya bu konuda bilgi sahibi olan varsa orda eğitim yaklasık kac para tutuyor yurt burs imkanı ya da en önemlisi gitmeden önce dil öğrenmem gerekiyo mu gerekiyosa kacıncı kura kadar simdiden bilgileriniz için tesekkürler
cyber
ABD, New York
State University of New York
Daha onceki yazilari okursan arkadsim bu konu hakkinda genel bir bilgiye sahip olursun..Ama sana ilk soyleyebilicegim sey DIL ogrenmen...
selam arkadaşlar ben de herkes gibi italya da okumak istiyorum..yıldız teknik çevre mühendisliğindeyim...ama tek sorunum dil galiba?? İtalyada ingilizce eğitim veren okullar var mı? mail atarsanız çok sevinirim
ahmetharman@yahoo.com ..ya da orda İtalyanca kurslarına gönderiolarmış zannedersem..bu yeterli olur mu sizce? orda okuyan arkadaşlar cevaplarsanız sevinirim..
merhaba ahmet arkadaşım
İtalyada eğitim ağırlık italyanca verilmektedir.Orda eğitim görebilmen için italyanca orta düzeyde olması gereklidir.Günlük yaşamda da italyanca konuşulmaktadır.İtalyada ekonomik dil kursları bulunmaktadır.Türkiyeden gelip çoğu bu dil kurslarına gidip dil eğitiminlerini alıp eğitime başlamışlardır.Orda eğitim alman için şimdiden orda okumak için şeçtiğin üniversiteye başvurman gereklidir.Eylül ekim ayında üniversitelerin kendi içlerinde sınava katılman gereklidir.Eğer o sınavı kazanırsan orda eğitimini devam ettirebilirsin.Devlet üniversitlerin harçı 750 eurodur.Mastır programları ingilizce italyanca verilmektedir.İtalya da ingilizce kursu veren kurum yok gibi.Genelde italyanlar kendi dillerini konuşmayı tercih ettikleri için bu kurslara rağbet yok.Gitmeyi düşünürsen sana yardımcı olabilirim.Bir orda eğitime karar verirsen bütçeni denkleştirmen gereklidir.Orda çalışmaya başlayana kadar sana yetecek parayla gitmen gerekli.Sana bolşanslar
merhaba byyturk arkadaşım
italyada devlet üniversitesinde okuyabilmen için orda okumak istediğin üniversiteyi ve bölümünü bulman gereklidir.Nisan ayında başlayacak başvurularda o üniversiteye başvurman gereklidir.Konsloslosluk aracılığıyla başvuruluyor.Bir takım evrakları hazırlamam lazım gerekli istenen belgeleri konsolosluktan öğrenebilirsin.Mayıs ayında dil sınavına tabi tutuluyor.Daha sonra eylül ekim ayında üniversitlerin kendi içinde yapılan sınava katılıyorsun seçtiğin bölüm sınavına katılıyorsun kazanırsan kesin kayıt yaptırıyorsun harç ücretleri 750,00 euro senelik bu ücretide yatırdıktan sonra eğitime katılabilirsin.Endüstriyel tasarım üzerine eğitim veren üniversiteler var.Bunlardan biride politecnico üniversitesidir.Milano dadır.İtalya nın en büyük üniversitelerden biridir.Eğitimi kalitelidir.Ama milano şehir biraz pahalı şehirdir.Ortalama aylık giderin 800-1000 arasında giderin olabilir.Konaklama ortalama 400-600 arasında değişiyor ama aylık.Elektrik su aidat doğalgaz telefon ve yeme içmeni kattığımız zaman 800-1000 euro bulur.İtalyada oturma iznin alındıktan sonra çalışma imkanına sahipsindir.Bu maliyeti göz önünde bulundurman gereklidir.Romada modena perucyada sicilyada diğer üniversitelerde eğitim verilmektedir.Ama mutaka bütçeni ayarlaman lazım.Eğer gitmeyi düşünürsen yardımcı olabilrim.sana bolşanslar
italyada devlet üniversitesinde okuyabilmen için orda okumak istediğin üniversiteyi ve bölümünü bulman gereklidir.Nisan ayında başlayacak başvurularda o üniversiteye başvurman gereklidir.Konsloslosluk aracılığıyla başvuruluyor.Bir takım evrakları hazırlamam lazım gerekli istenen belgeleri konsolosluktan öğrenebilirsin.Mayıs ayında dil sınavına tabi tutuluyor.Daha sonra eylül ekim ayında üniversitlerin kendi içinde yapılan sınava katılıyorsun seçtiğin bölüm sınavına katılıyorsun kazanırsan kesin kayıt yaptırıyorsun harç ücretleri 750,00 euro senelik bu ücretide yatırdıktan sonra eğitime katılabilirsin.Endüstriyel tasarım üzerine eğitim veren üniversiteler var.Bunlardan biride politecnico üniversitesidir.Milano dadır.İtalya nın en büyük üniversitelerden biridir.Eğitimi kalitelidir.Ama milano şehir biraz pahalı şehirdir.Ortalama aylık giderin 800-1000 arasında giderin olabilir.Konaklama ortalama 400-600 arasında değişiyor ama aylık.Elektrik su aidat doğalgaz telefon ve yeme içmeni kattığımız zaman 800-1000 euro bulur.İtalyada oturma iznin alındıktan sonra çalışma imkanına sahipsindir.Bu maliyeti göz önünde bulundurman gereklidir.Romada modena perucyada sicilyada diğer üniversitelerde eğitim verilmektedir.Ama mutaka bütçeni ayarlaman lazım.Eğer gitmeyi düşünürsen yardımcı olabilrim.sana bolşanslar

Slm arkadaslar, İtalya'da erasmus diye bir mail grubu kurduk
italyadaki tum erasmuslari bekleri. mail grubunun adresi:
http://groups.yahoo.com/group/italyadaerasmus
ilk organizasyonumuzda haftaya oynanacak Benetton treviso-Efes maci.
mac 15 martta saat 20:45 te Gruptaki mesajlarda ayrıntılı bilgiyi
bulabilirsiniz... su an kuluple gorusmelerımız devam edıyor hersey
yolunda giderse bedava bilet ayarlayabilecegiz... gorusmek uzere...
NOT:Lutfen ilgilenecek tanidiginiz varsa gruptan haberdar ediniz...