Mesaj Panosu

TURİZM OTEL İŞLETMECİLİĞİ YÜKSEL OKULU
Yeni Konu Aç Cevap Gönder

Sayfa /11Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 23456 … Sonraki SayfaSon Sayfa

2005-08-25 (12:28)
cagri9_17
Bay
cagri9_17
Türkiye, Antalya
haci demin okulu aradım şu staj olayını sordum 4 yıl içinde 120iş günü staj yapılması zorunluymuş.ama ister 1.yıl yap ister daha sonra dedi.stajı ne olarak yapıcaz acaba Şaşkın: şartları fln nası biliomusun:?:
2005-08-25 (12:39)
detay1234
Bay
detay1234
Türkiye, Antalya
Akdeniz Üniversitesi
HACI BEN Mİ OLUYORUM Çok mutlu

NEYSE, ARAŞTIRMALARIMA GÖRE 4 YABANCI DİLDEN 4 ÜNÜ BİRDEN ALMIYORSUN. 2 TANESİNİ SEÇECEKSİN. HANGİSİNE İLGİN VARSA, İLK İKİ YIL BİRİSİNİ, DİĞER İKİ YIL DİĞERİNİ ALACAKSIN.

STAJ DAHA ÖNCE YAPMADIN MI ÇAĞRI? SEN OTELCİLİK LİSESİNDEN GELMEDİN Mİ? BEN ETİLER OTELCİLİK LİSESİNDEN MEZUNUM. BAŞIMDAN 2 STAJ DENEYİMİ GEÇTİ. BİRİ, DİVAN OTELİ/TAKSİM; DİĞERİ HOLIDAY INN CROWNE PLAZA/ATAKÖY. İNAN ÇOK ZOR STAJ DÖNEMİ. STAJYERLER ÇOK EZİLİR. AMA ZAMANLA ALIŞIYOR İNSAN:) GURURUNU OTELE GİRERKEN KAPIDA BIRAKIRSAN ÇOK RAHAT BİR STAJ DÖNEMİ GEÇİRİRSİN.
STAJDA HAFTANIN 6 GÜNÜ ÇALIŞIYORSUN. OTELİN SANA VERDİĞİ HERHANGİ BİR GÜN DE İZİNLİSİN. GÜNDE 8 SAAT ÇALIŞIYORSUN İSTANBULDAKİ OTELLERDE. AMA ANTALYADA TATİL KÖYLERİNDE ÇALIŞIRSAN, 16 SAATİ BULUR ÇALIŞMAN. ÇÜNKÜ GÜNDÜZ RESEPSİYONDA, HAVUZDA; AKŞAM DİSCO-BARDA ÇALIŞTIRIYORLARMIŞ. İSTANBULDDA STAJ YAPARSAN 8 SAATTEN FAZLA ÇALIŞTIRMAZLAR. KONGRE OTELİ DÜZEYİNDE BURALARI ÇÜNKÜ. STAJDAN SONRA STAJ DOSYASI HAZIRLIYORSUN OKULA VERİYORSUN. BU ARADA, STAJDA SİGORTA ÖDENİYOR SENİN İÇİN. BU AVANTAJIN VAR. ÜCRETE GELİNCE DE, LİSEDE ASGARİ ÜCRETİN 3 DE 2 Sİ VERİLMEK ZORUNDAYDI. ÜNİVERSİTELİLER İÇİN OTEL ÜCRET ÖDEMEK ZORUNDA DEĞİLMİŞ. AMA YİNE ASGARİ ÜCRETİ VERİYORLAR EŞEKLİK OLMASIN DİYE Çok mutlu
BU BENİM AKDENİZ ÜNİVERSİTESİNİ KAZANMADAN ÖNCEKİ YAZIMDI. 2005-08-25 (12:50)
detay1234
Bay
detay1234
Türkiye, Antalya
Akdeniz Üniversitesi
BU YAZIYI 1 SENE ÖNCE YAZMIŞTIM. 2. STAJIMIN SONUNDA... ÇOK ACIYDI Gülüyor

BEN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİNE GELMEYİ DÜŞÜNEN BİR ÖĞRENCİYİM. ŞU AN ETİLER ANADOLU OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİNDE OKUMAKTAYIM. BU GENÇ YAŞIMDA OTEL BANA İŞ YAŞAMININ GERÇEKLERİNİ ÖĞRETTİ

LİSEYE BAŞLADIĞIMIZ YILLARDA ÖĞRETMENLERİMİZ BİZE ÇOK GÜZEL VAATLERDE BULUNDU. BİZ DE YEDİK TABİÇok mutlu

"BEŞ YILDILI OTELLERDE STAJ İMKANI, YABANCI DİLİ GELİŞTİRME ŞANSI, AYNI ZAMANDA PARA KAZANMA, YENİ İNSANLAR TANIMA"

BU VAADLERDE BULUNURKEN ÇEKİLECEK **** BAHSETMEDİLER HİÇ...

BEN LİSEDE İKİ STAJ DENEYİMİ YAŞADIM. İKİNCİ STAJ YERİMDEN DÜN AYRILDIM. İLK STAJIMI TAKSİM "DİVAN OTELİ" NDE YAPMIŞTIM, İKİNCİSİNİ İSE ATAKÖY "HOLİDAY INN CROWNE PLAZA" DA...

GERÇEKTEN ÇOK ZOR ARKADAŞLAR. ÇALIŞAN OLMAK ZOR DEĞİL, AMA STAJYER OLMAK ÇOK ZOR. EN BAŞTA ÖZGÜRLÜĞÜNÜZ KISITLANIYOR, SİZİ EZMEĞE ÇALIŞIYORLAR VE DAHA KÖTÜSÜ İLK AYLARDA ADAMDAN BİLE SAYILMIYORSUNUZ. İŞİ ÖĞRENDİKÇE DEĞERİNİZİN ARTACAĞINI DA DÜŞÜNMEYİN SAKIN. ARTMIYOR. HALA SİZ ORADAKİLER İÇİN STAJYERSİNİZ.

OTELLERDE "BEN EZİLDİM, BEN DE EZERİM" DÜŞÜNCESİ OLDUĞUNDAN ÇALIŞMAK ÇOK ZOR ARKADAŞLAR. HEM DE ÇOK ZOR.

SADECE DİYORUM Kİ ANLATILMAZ YAŞANIR. BAKALIM BENİ ÜNİVERİSTEDE NASIL ZORLUKLAR BEKLİYOR:D

BU ARADA DAHA ÖNCE BİR OTELDE STAJINIZ YOKSA SAKIN RESEPSİYON, MUHASEBE GİBİ BÖLÜMLERİ DÜŞÜNMEYİN. GİREMEZSİNİZ. TABİ TORPİLİNİZ VARSA:D O BAŞKA. SEÇEBİLECEĞİNİZ BÖLÜMLER.

"HEALTH CUB, HOUSEKEEPİNG, MUTFAK, SERVİS, BELLTEAM"
YANİ GÜCE DAYALI İŞLER. SAKIN ÜZERİNİZDE ÇALIŞAN İNSANLAR İLKOKUL VE SİZ ÜNİVERSİTELİSİNİZ DİYE ÜZÜLMEYİN. BU DA GEÇECEKTİR.

HEPİNİZE KOLAY GELSİN ARKADAŞLAR...
2005-08-25 (15:09)
cagri9_17
Bay
cagri9_17
Türkiye, Antalya
ben daha önce staj yapmadım normal ydl ağırlıklı lise mezunuyum.16saat dedin dmi yanlış anlamadım yane Şok olmuş yüüh artık.eh olsun napalım bu işi seçtiysek sıkıntısına katlanacağız.
2005-08-25 (15:15)
detay1234
Bay
detay1234
Türkiye, Antalya
Akdeniz Üniversitesi
ben de çalışmadım antalyada hiç. ama güneyde çalışan arkadaşlarım vardı. onlar anlatırlardı. otel pansiyonunda kalıyorsun istersen. eğer otel pansiyonunda kalırsan 16 saat çalıştırıyorlar. çünkü adamlar "bu elemanın bekleyeni yok" diye düşünüp çalıştırıyorlar çok fazla. bizim arkadaşları uykudan kaldırıp, arkadaşlara iş yaptırıyorlarmış...
2005-08-25 (16:46)
epruuu
Bayan
epruuu
Almanya, Paderborn
Universität Paderborn
"detay1234" demiş ki:
Ebru, sen bilir misin bilmiyorum. Okullar 12 eylül de mi açılıyor ya? Böyle bir duyum aldım. Çok erken değil mi? Stres yaptım acayip şekilde.

Ebru, bir de sana şu burs olayını soracaktım. Burs nasıl alınıyor. Ben ösym formuna bur istiyorum diye yazdım. Ama başka alabileceğim yerler var mı_? Geri ödemeli olması sorun değil. Ben ödemeyecem zaten Niyeti kötü

Okulların ne zaman açıldıgını bilmiyorum,ama ev arkadasım Ankara yı kazandı yine turizm otelcilik onlarınki 5 inde baslıyormuş.Tarih normal galiba ben hatırlamıyorum bizim kini sadece benim zamanımda erken kapanıyordu.

Stres yapma ya , sınava hazırlanırken yeterince stres yasamadın mı zaten?
Artık rahat olmaya çalış,herşey yavaş yavaş olur .

Burs olayına gelince ben başbakanlık almıştım sadece ve okul başladıktan sonra gelmişti evraklarım.Ama inan cok fazla hatırlamıyorum.Azcık sizlere göre fosilleştimde Gözlerini yuvarlıyor

Ama burslar ile ilgili Pınar cok ayrıntılı yazmış zaten.

Staj mevzusu içinde çok erken hele bir başlayın okula,2006 sezonu bir başlasın o zaman bakarsınız.

Acenta da staj için yardımcı olabilirim ama otel benim dışımda kalır. yine de belki birseyler ayarlanır.

Panik yapma, tadını çıkarmaya bak ! Göz kırpıyor
2005-08-25 (17:00)
ebru ya yazdıklarını okudum da bana da bıseyler ayarlarsın umarm Gülümsüyor
bakarsın ılerde cok buyuk hatta en buyuk turızmcı ben olurum ve bı kanal roportaja geldıgı zman senı anlatırım nasıl olur...
ah bı acenta bulsam... Gözlerini yuvarlıyor
2005-09-03 (00:29)
detay1234
Bay
detay1234
Türkiye, Antalya
Akdeniz Üniversitesi
ARKADAŞLAR, KAYITLARA ERKEN GELMEK İSTEMİYORUM. BÜYÜK OLASILIKLA PAZAR GÜNÜ GELMEK İSTİYORUM. AMA HAFTASONU KAYIT ALINIYOR MU? BİR SORUN ÇIKAR MI? BİR DE; 12 EYLÜL, YANİ OKULLARIN AÇILDIĞI GÜN. BUGÜNDE DE KAYITLAR DEVAM EDİYOR MU? PAZARTESİ İŞİMİZİ HALLEDEBİLİR MİYİZ_?
2005-09-03 (00:31)
detay1234
Bay
detay1234
Türkiye, Antalya
Akdeniz Üniversitesi
"epruuu" demiş ki:
"detay1234" demiş ki:
Ebru, sen bilir misin bilmiyorum. Okullar 12 eylül de mi açılıyor ya? Böyle bir duyum aldım. Çok erken değil mi? Stres yaptım acayip şekilde.

Ebru, bir de sana şu burs olayını soracaktım. Burs nasıl alınıyor. Ben ösym formuna bur istiyorum diye yazdım. Ama başka alabileceğim yerler var mı_? Geri ödemeli olması sorun değil. Ben ödemeyecem zaten Niyeti kötü

Okulların ne zaman açıldıgını bilmiyorum,ama ev arkadasım Ankara yı kazandı yine turizm otelcilik onlarınki 5 inde baslıyormuş.Tarih normal galiba ben hatırlamıyorum bizim kini sadece benim zamanımda erken kapanıyordu.

Stres yapma ya , sınava hazırlanırken yeterince stres yasamadın mı zaten?
Artık rahat olmaya çalış,herşey yavaş yavaş olur .

Burs olayına gelince ben başbakanlık almıştım sadece ve okul başladıktan sonra gelmişti evraklarım.Ama inan cok fazla hatırlamıyorum.Azcık sizlere göre fosilleştimde Gözlerini yuvarlıyor

Ama burslar ile ilgili Pınar cok ayrıntılı yazmış zaten.

Staj mevzusu içinde çok erken hele bir başlayın okula,2006 sezonu bir başlasın o zaman bakarsınız.

Acenta da staj için yardımcı olabilirim ama otel benim dışımda kalır. yine de belki birseyler ayarlanır.

Panik yapma, tadını çıkarmaya bak ! Göz kırpıyor

TEŞEKKÜRLER BİLGİ İÇİN. STAJ İÇİN ACENTE OLMUYORMUŞ MAALESEF. KONAKLAMA İŞLETMELERİNDE YAPMAK ŞARTMIŞ. KEŞKE ACENTE DENEYİMİ DE YAŞAYDIM.
2005-09-03 (08:07)
"detay1234" demiş ki:
ARKADAŞLAR, KAYITLARA ERKEN GELMEK İSTEMİYORUM. BÜYÜK OLASILIKLA PAZAR GÜNÜ GELMEK İSTİYORUM. AMA HAFTASONU KAYIT ALINIYOR MU? BİR SORUN ÇIKAR MI? BİR DE; 12 EYLÜL, YANİ OKULLARIN AÇILDIĞI GÜN. BUGÜNDE DE KAYITLAR DEVAM EDİYOR MU? PAZARTESİ İŞİMİZİ HALLEDEBİLİR MİYİZ_?

ya persembe gibi gel iste..cuma yaptır kaydını.p.tesi de okula Çok mutlu p.tesiye sıkıstırma bence..

kalcak yer sorun deilse once gel..önünü görürsün hiç olmazsa Soğukkanlı

Sayfa /11Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 23456 … Sonraki SayfaSon Sayfa

Ücretsiz Kayıt Ol