slm dişçilik hakkında bilgisi olan war mı?zor mu,nasıl?Ayrıca 1ekimde ing muafiyet sınawı war.kastırırlar mı acaba zor olur mu?şimdiden tsk
"zeli.ha" demiş ki:
slm dişçilik hakkında bilgisi olan war mı?zor mu,nasıl?Ayrıca 1ekimde ing muafiyet sınawı war.kastırırlar mı acaba zor olur mu?şimdiden tsk
muafiyet sınavını bilmem ama diş hekimliği hakketen zordur.şimdiden kolay gelsin.bende diş hekimliğinde okuyorum başka bi üniversitede seni tebrik ederim aramıza hoş geldin.üniversiteyi bilmiyorum ama diş hekimliğiyle ilgili merak ettiklerini sorabilirsin.
teşekkürler.çok istediim bi bölümdü umarım kendime rezil olmadan bitirebilirm okulu.neyse dişe çok pahalı diyorlar.örneğin 1 ayda diğer fakültelerden farklı olarak ne kadar harcama yapıyorsun.babamın werdii harçlıkla geçinebilir miyim?
"zeli.ha" demiş ki:
teşekkürler.çok istediim bi bölümdü umarım kendime rezil olmadan bitirebilirm okulu.neyse dişe çok pahalı diyorlar.örneğin 1 ayda diğer fakültelerden farklı olarak ne kadar harcama yapıyorsun.babamın werdii harçlıkla geçinebilir miyim?
ankarada oturuyorsan daha az harcama yaparsın haliyle yemek içmek falan parayla olmaz.bizim fakültelerde her ay harcaman değişir hani eve pirinç alırsın biter yeniden alırsın ya bizde de aynen öyle malzemen bittikçe alırsın sınavlardan önce malzeme için baya para harcarsın ama ilk yıl çok harcaman olmaz esas işe 2 de başlarsın haliyle harcamada 2 de artar.diğer fakültelerden çok fazla harcarsın zaten diğer fakülteler ne için harcıyorlar ki kitap falan bence harcamalarımız kıyaslanamaz.isteyerek diş hekimliğine geldiysen ve çalışan bi öğrenciysen korkmana gerek yok bu arada 1 dersten dahi kalsan alttan alma yok sınıfta kalıyorsun belki bilmiyorsundur diye söyledim.hoşçakal.bu arda herzaman yardıma hazırım.hacettepenin yurdunda kalacaksan yurtlarınız çok güzel.kampüs içinde.
ANK.lı diilim işte esk.liyim we hacettepenin yurdu için başwurdum sonucu cuma öğrenicem.İlk yıl dediğin gibi rahat olursa çok iyi olur.Hem de alışma aşamasında işime gelir.Muhtemelen sonra her türlü zorluğa katlanırım.Bu arada sınıf geçme sis. biliyorum peki bu dewamsızlıkta nasıl olucak çok sıkı mı kurallar?bu arada sen hangi ünw.desin?we kaçıncı sınıftasın?cidden ilgin için tşk
ben cumhuriyette okuyorum sizin devamsızlıklarla ilgili bilgim yok ben 3.sınıftayım.bu yıl muhtemelen sabundan diş yaparsınız dişin anatomik formunu öğrenmek için.ilk başta saçma geliyor ama gerçekten yararlı olduğunu ilerde anlarsın.ankarada malzeme yönünden sıkıntı çekmezsin kızılayda bir sürü diş deposu var zaten esas malzemeyi 2.dönem isterler.böyle işte zeliha adın zeliha di mi?yardıma ihtiyacın olursa hacettepe ing tıpta arkadaşım var muhtemelen aynı yurtta kalırsınız sana yurt çıkarsa.ben 2 gün sonra sivasa gidicem yani pek sık bakamam bu forma.istersen mail adresini ver.mailleşiriz.
bu arada sen kaç puan aldın?
ya hacettepenin yurdu çıkmadı.

dün öğrendim we çok üzüldüm.nereye gideceğimi d bilmiom.şimdi özel yurtlara bi sürü para wericez.neyse artık mail atarsın.aynı nicke hotmail den at.bu arada 359 puan aldım.hoşçakal
üzülme her işte bi hayır vardır.oukl hayatında başarılar.umarım çok iyi bir diş hekimi olursun.hoşçakal.mail atarım sana.
Zeliha ben de hacettepe dişte okuyorum bu sene 3'e geçtim.Sorularına cevap vermeye çalısayım.Evet bölüm biraz masraflıdır.Ama seni asıl zorlayacak olan ev masrafları falan olur.Devamsızlık durumu da şöyle genel olarak teorik derslerde devam fazla önemli değil.Ama bazı istisnai dersler var birinci sınıfta.Pratik dersler yani lab.larda ise devam zorunludur.Yüzde 20 devamsızlık hakkın var ama gelmediğin labları sene sonunda telafi ediyorsun.
Birinci dönemde mumdan ve alçıdan diş şekillendiriyorsun.İkinci dönemde birebir boyutta dişlerle çalışmaya başlıyorsun.Ama korkma birinci sınıfta fazla lab saati yok
seni en çok zorlayabilecek ders ise fizik. Evet fizik dersini sene başından sıkı tut yoksa süpriz yapabilir.
diğer sorularına da buradan cevap verebilirim
Hacettepe diş hek fak.a hoşgeldin.