zeli.ha demiş ki:
Hoşbuldum hacettepeye inşallah hayırlı uğurlu olur.şu sıralar ders kaydı die bişi war.Bu sadece alacağın derslerin altına bi imza atmak mı yoksa ekstradan yapılması gereken bişi war mı?Bi de seçmeli dersler mevcut mu warsa neyi önerirsin?bi de bilgin warsa hacettepenin yurdunu soracağm kalanlar memnun mu.sen anladıım kadarıyla ank.lısın.neyse saol.hoşçakal.
ben de eskişehirliyim we hacettepe dişte 2.sınıfta okuyorum.sana yardımcı olabileceğimi düşünüyorum.
öncelikle eskişehirle ankara karşılaştırılamaz.eskişehir gibi küçük amsterdamın mutlu we eğlenceli gençliğinden sonra,yurdumun bozkırı ankaramdaki krawatlı amcamlar,döpiyesli teyzemlerle uğraşmak zor gelebilir.eskişehirdeki dawranışlarını burda sergileyemessin baştan uyarayım:(ama istediğin ortamları bulduktan sonra(ki emin ol pek de zor değil)çok fazla seçeneğin wardır bu şehirde,hayatı doya doya yaşayabilirsin;ama sen bi diş hekimi adayısın

şaka yapıyorum,tabi ki gözün korkmasın.derslere doğru dürüst girmeyip,sınawlardan önceki iki-üç gece çalıştığın takdirde 1.sınıf geçilir.fakat uzmanlık düşünüyosan belli bi not ortalamasını tutturman gerekio.üst dönemlerden arkadaşlar daha iyi yardımcı olabilir ama benim bildiğim bu not 70.tabi geçme notumuz 60 olduğu için çok da kasmana gerek kalmaz.
lablardan bahsetmişsin.salıları çok yorucu oluo,haklısın.ama diğer haftalar salı günlerin bomboş we bunun tadını çıkar.
protez işi şakaya gelmez,nası olsa sınawda yaparım deme.ilham falan gelmio:)neysen osun,o yüsden el yeteneğini geliştirmeye bak.her sene en az 30 kişi büte bıraksalar da herkesi geçiriolar.çünkü eski binada olduğumuz we kalabalık olduumuz için labda yer yok:)
dewamsızlıktan da bahsetmişsin.proteze gir,gerekirse kalanına imza attır.çünkü başka bölüm dersin yok.
bu arada bi arkadaş fizikten bahsetmiş.gerçekten çok kasıodu haklı.ama bildiğim kadarıyla sizin programdan çıkarıldı.
abuk sabuk dersleri sakın hafife alma,beklenmedik bi şekilde ortalamanı yükseltebiliolar.mesela ben geçen sene türkçe,inkılap,beden,deontoloji wb. dersler sayesinde bi çok arkadaşımdan yüksek bi ortalama tutturdum.çümkü bu derslerin haftalık saati çok fazla.
sonra..asistanlarla aranı iyi tut.zamanı geldiğinde çok yardımları dokunabilio.bölüm derslerinde göze batma,lise gibi kıllık çıkarırlar.
gelelim işin sosyal hayat yönüne..:)kampüste takılabileceğin yerler..yemek yemek istiyosan yurt sokağı çok çok ucuzdur,ama biraz sıkıcıdır.yemekhaneyi tercih edebilirsin.geyik,biraz piyasa bi ortamdır;ama eğlenirsin.fakülteye de yakındır,dağ bayır çıkarak yorulmassın.çillinin yemekleri çok güzeldir.geceleri de park restaurantın önündeki çimlerin tadına doyum olmas.ankarayı tepeden ışıl ışıl seyredersin.
eczacılığın arkasındaki parkımsı olayda bazen çimlere oturduğunda söwerler sana,bazen kimse takmas.nedeni;o parkın ortalarındaki bi ağaçtan sonrası başka bi yerin mülkü(komedi!)o ağacın yerini öğrenmen gerekir.
kütüphaneyi ders çalışmak için tercih edebilirsin.herkes çalıştığı için konuşamassın,sen de kasarsın.hatta bi sıhhiye klasiği olarak güzel dostluklar bile edinebilirsin önündeki ağaçlıklarda.
bir de diş malzemeleri we fiyatları..oradaki bir çok şeyi ortak almaya çalış arkadaşlarınla çünkü emin ol gerek kalmıo.benzin,alkol,pudra,sert alçı,karbon separe..ws..
son olarak DİŞ HEKİMLİĞİ denen bu eşi benzeri olmayan meslek,SANAT la BİLİM i buluşturur.diş hekimi hem ''sanatçı'' hem ''bilim adamı''dır.bir yandan çiğneyen bir yandan da güzel görünen dişler yapmak zorundadır...