Mesaj Panosu

diş doktoru adayına yardım
Yeni Konu Aç Cevap Gönder

Sayfa /2Birinci SayfaÖnceki Sayfa 12

hoşbuldum 2005-09-26 (23:01)
zeli.ha
Bayan
zeli.ha
Türkiye, Ankara
Hacettepe Üniversitesi
Hoşbuldum hacettepeye inşallah hayırlı uğurlu olur.şu sıralar ders kaydı die bişi war.Bu sadece alacağın derslerin altına bi imza atmak mı yoksa ekstradan yapılması gereken bişi war mı?Bi de seçmeli dersler mevcut mu warsa neyi önerirsin?bi de bilgin warsa hacettepenin yurdunu soracağm kalanlar memnun mu.sen anladıım kadarıyla ank.lısın.neyse saol.hoşçakal.
2005-09-28 (08:57)
Ders kaydı aslında varlığı yokluğu belli olmayan birseydir yani önemli değil.
Alacağın derslerin altına imza da atmıyorsun zaten sen yeni basladığın için ders kaydın bu döem yok.
Ayrıca seçmeli ders yok bütün verilen dersleri alacaksın.Yani anlayacagın diş hekimliğinde ders kaydı önemli birsey değildir bir formalite sadece.İkinci dönem basında bankaya bir miktar para yatırıp kağıdı öğrenci işlerine teslim edince ders kaydını yapmış olacaksın.
Hacettepe yurtlarında ben hiç kalmadım ama kalan arkadaşlarım memnun.Okula çok çok yakınolması büyük avantaj.Ayrıca odaların temiz ve kullanışlı olduğunu gördüğüm kadarıyla söyleyebilirim.
2005-09-28 (09:08)
Bu arada ben ankaralı değilim..
2005-09-28 (18:45)
zeliha gerçekten tebrik ederim seni hacettepe dişdi hayalim olmadı. çooook başarılı olursun inşallah.
2005-10-01 (16:35)
zeli.ha
Bayan
zeli.ha
Türkiye, Ankara
Hacettepe Üniversitesi
ewet ders kaydı bu dönem yokmuş.bu arada salı günü 8 saat lab dersi koymuşlar çok yoğun geçecek gibi.bugün de muaf. sınawı wardı çok kolaydı.şimdi bi dewlet yrdundayım we hayatımdan hiç memnun değilim.ank.yı da pek beğenmedim.memleketim esk.i çok özledim ya:( umarım alışırım çok zaman geçmeden.bu arada oooyyt saol ama eğitimini bilmiom ama sadece okulun adı war gibi gelio
2007-08-02 (18:30)
slm ben şeyma ya size bi sorum olcak yardım ederseniz çok sewinirim ben geçen sene sınava girdim ve şu an izzet baysal matenatik öğrtm okuyorum ama hayalimde hep diş hekimliği vardı. bu sene sınava tekrar girmek istiyorum ama çevremdekiler diş hekimliğinin çok yorucu ve masraflı olduğunu söyleyerek beni korkutuyolar . ne dersiniz tekrar hazırlanıp denemeye değer mi ... NOLUUR YORUMLARINIZ BENİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ BU MESLEĞİ BANA TAVSİYE EDER MİSİNİZ.. Fikir Fikir Fikir
2007-09-01 (21:55)
Selamlar ,

Ben hacettepedeyim we bu sene inşallah 4 'ü bitiriyorum .Az cok klinige cıkmıs bir dishekimi adayı olarak , meslegimi simdiden seviyorum . Ama bu gerek egitiminin gerekse meslegin zor olmadıgı anlamına gelmyo . Sadece teorik bilmen yetmiyo tıptaki gibi , el becerisi de gerekiyo , üstelik el becerisinin de zaman sınırı var . Pazartesi günü sınawım var ve 3 günde dissiz bir agıza protez yetistirmem bekleniyo Üzgün Özetle gercekten zor, diger bolumlerde okuyan arkadasların gezerken senin ders calısman gerekecek , belki midende ülser olacak ya da sacların dokulcek .... Ama sonucunda hekim olmak war, beyaz önlük icin degecegini düsünüyorum ... Tabii meslek secimi cok kisisel birsey , sana tavsiyem bir dishekiminin yanına git, birkac gün gözle neler yaptıgını .... Keske egitim sistemimizde oss ye girmeden meslekleri tanıma sansımız olabilse... Benim simdilik anlatacaklarım bu kadar, aklına takılan bisey olursa yine sorabilirsin ...
2007-09-07 (15:31)
ilgilendiğiniz için tşkkür ederim.aklım hala çok karışık. bir diş hekimiyle görüştüm ama olumlu şeyler söylemedi.inş bi çıkış yolu bulurum.
2007-10-06 (20:41)
carpediembaby
Bayan
carpediembaby
Türkiye, Ankara
Hacettepe Üniversitesi
zeli.ha demiş ki:
Hoşbuldum hacettepeye inşallah hayırlı uğurlu olur.şu sıralar ders kaydı die bişi war.Bu sadece alacağın derslerin altına bi imza atmak mı yoksa ekstradan yapılması gereken bişi war mı?Bi de seçmeli dersler mevcut mu warsa neyi önerirsin?bi de bilgin warsa hacettepenin yurdunu soracağm kalanlar memnun mu.sen anladıım kadarıyla ank.lısın.neyse saol.hoşçakal.

ben de eskişehirliyim we hacettepe dişte 2.sınıfta okuyorum.sana yardımcı olabileceğimi düşünüyorum.
öncelikle eskişehirle ankara karşılaştırılamaz.eskişehir gibi küçük amsterdamın mutlu we eğlenceli gençliğinden sonra,yurdumun bozkırı ankaramdaki krawatlı amcamlar,döpiyesli teyzemlerle uğraşmak zor gelebilir.eskişehirdeki dawranışlarını burda sergileyemessin baştan uyarayım:(ama istediğin ortamları bulduktan sonra(ki emin ol pek de zor değil)çok fazla seçeneğin wardır bu şehirde,hayatı doya doya yaşayabilirsin;ama sen bi diş hekimi adayısınGülümsüyor
şaka yapıyorum,tabi ki gözün korkmasın.derslere doğru dürüst girmeyip,sınawlardan önceki iki-üç gece çalıştığın takdirde 1.sınıf geçilir.fakat uzmanlık düşünüyosan belli bi not ortalamasını tutturman gerekio.üst dönemlerden arkadaşlar daha iyi yardımcı olabilir ama benim bildiğim bu not 70.tabi geçme notumuz 60 olduğu için çok da kasmana gerek kalmaz.
lablardan bahsetmişsin.salıları çok yorucu oluo,haklısın.ama diğer haftalar salı günlerin bomboş we bunun tadını çıkar.
protez işi şakaya gelmez,nası olsa sınawda yaparım deme.ilham falan gelmio:)neysen osun,o yüsden el yeteneğini geliştirmeye bak.her sene en az 30 kişi büte bıraksalar da herkesi geçiriolar.çünkü eski binada olduğumuz we kalabalık olduumuz için labda yer yok:)
dewamsızlıktan da bahsetmişsin.proteze gir,gerekirse kalanına imza attır.çünkü başka bölüm dersin yok.
bu arada bi arkadaş fizikten bahsetmiş.gerçekten çok kasıodu haklı.ama bildiğim kadarıyla sizin programdan çıkarıldı.
abuk sabuk dersleri sakın hafife alma,beklenmedik bi şekilde ortalamanı yükseltebiliolar.mesela ben geçen sene türkçe,inkılap,beden,deontoloji wb. dersler sayesinde bi çok arkadaşımdan yüksek bi ortalama tutturdum.çümkü bu derslerin haftalık saati çok fazla.
sonra..asistanlarla aranı iyi tut.zamanı geldiğinde çok yardımları dokunabilio.bölüm derslerinde göze batma,lise gibi kıllık çıkarırlar.
gelelim işin sosyal hayat yönüne..:)kampüste takılabileceğin yerler..yemek yemek istiyosan yurt sokağı çok çok ucuzdur,ama biraz sıkıcıdır.yemekhaneyi tercih edebilirsin.geyik,biraz piyasa bi ortamdır;ama eğlenirsin.fakülteye de yakındır,dağ bayır çıkarak yorulmassın.çillinin yemekleri çok güzeldir.geceleri de park restaurantın önündeki çimlerin tadına doyum olmas.ankarayı tepeden ışıl ışıl seyredersin.
eczacılığın arkasındaki parkımsı olayda bazen çimlere oturduğunda söwerler sana,bazen kimse takmas.nedeni;o parkın ortalarındaki bi ağaçtan sonrası başka bi yerin mülkü(komedi!)o ağacın yerini öğrenmen gerekir.
kütüphaneyi ders çalışmak için tercih edebilirsin.herkes çalıştığı için konuşamassın,sen de kasarsın.hatta bi sıhhiye klasiği olarak güzel dostluklar bile edinebilirsin önündeki ağaçlıklarda.
bir de diş malzemeleri we fiyatları..oradaki bir çok şeyi ortak almaya çalış arkadaşlarınla çünkü emin ol gerek kalmıo.benzin,alkol,pudra,sert alçı,karbon separe..ws..
son olarak DİŞ HEKİMLİĞİ denen bu eşi benzeri olmayan meslek,SANAT la BİLİM i buluşturur.diş hekimi hem ''sanatçı'' hem ''bilim adamı''dır.bir yandan çiğneyen bir yandan da güzel görünen dişler yapmak zorundadır...
hepinize selamlar.. 2008-02-23 (14:19)
dizanterie
Bay
dizanterie
Türkiye, Çankırı
Çankırı Lisesi
Şaşkın diş hekimliği baya masraflı ultra beceri gerektiren bir iş olmasına rağmen baya kazançlı (doğru tercih yaparsanız) we onurlu bi meslek bence.ben sağlık meslek lisesi diş teknisyenliği okuyorum....daha sonra teknikerlik okuyup ordan hekimliği düşünüyorum....biraz daha professionel olmak için... sizce teknikerlik okumama gerek varmı..hekimliği zaten düşünüorum...??yardımcı olursanız sewinirim..

Sayfa /2Birinci SayfaÖnceki Sayfa 12

Ücretsiz Kayıt Ol