Fransaya Gelecek Arkadaslara Tavsiyeler
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Sayfa / 3
123 Sonraki SayfaSon Sayfa

Fransaya Gelecek Arkadaslara Tavsiyeler 2005-09-13 (18:06)
Sadun Turhal (freelifesf)
Fransaya Gidecek Arkadaslara Tavsiye :
1.Egitim icin gidiyorsaniz ve ve kessinlikle Konsolosluga basvurmadan fransizca bilmeniz gerekiyor ve vize basvurunuzda bunu ispatlamalisiniz;gittiginiz kurslara ait belgeler olabilir veya gorusmeyi fransizca yapabilirsiniz.Bunu bana bizzat kendileri soylediler "Fransizcayi bilmiyorsaniz vize almaniz imkansiz" bende 2 kez basvurdum ama ikiside olumsuz sonuclandi.Hatta ikinci basvurumda gelecegim sehrin bolge valisine oradan bakanligina kadar yazi yazdigimiz halde vermediler;
2.Fransaya ogrenci olaraka gelip calisamazsiniz ve asla konsolosluktan boyle bir talepte bulunmayin.illegal olarak calisabilirsiniz
3.Kirmizi pasaportu olan arkadasim;pasaportla burada calismayi unut. Carte de sejour'n olmadan calisma iznin olmaz.Bu yuzden pek tavsiye etmiyorum

Baska konular varsa sizinle paylasirim
Size bu yaziyi Fransada yaziyorum ve de burada universiteye baslayacagim
ne yapmak lazım 2005-09-19 (20:56)
Perdesizguitar (perdesizguitar)
merhaba arkadaşaım! Ben bu yıl strasbourg ulusal bölge konservatuarında okumak istiyorum. fakat konservatuar yetenek sınavıyla oldugu için ilk önce onlara cd yollayacağım sonra beginirlerse beni yüz yüze sınav için çagıracaklar. birde fransa da yetenek sınavı olmaksızın normal bölümler gibi ögrenci alan müzik bölümleri var;sormak istedigim şey ne zman başvuru yapılır, dil sınavı oluyor mu ve okullara başvuru nasıl oluyor? yardımcı olursanız çok sevinirim. hoşçakalın
2005-09-19 (22:17)
Burada okuyabilmen icin oncelikle Fransizca bilmen gerekiyor,yani gelir gelmez basvurdugun bolumden egitim alamiyorsun once hazirlik okursun sonra egitimine devam edersin Senin yapacagin once gidecegin okulu sec ve ayni zamanda o okulun dil egitimi verip vermedigini ogren, eger sectigin okul dil egitimi veriyorsa hem dil egitimini o okuldan tamamlarsin hemde normal egitimine devam edersin vize almanda daha kolay olabilir. Bu aksam dondum Strasbourgtan, 26 Eylulde tekrar gidecegim eger sinavsiz bir gecis sistemi varsa sana burada tekrar yazarim...
Kayitlar yanilmiyorsam artik olmuyor belirli bir donemde oluyor yani Nisan ayindan sonra.
ok mi?
Not : Neden Strsbrg ? Burasi biraz pahalidir, gerek yasam olsun ev kiralari olsun okul fiyatlari olsun. Ayni zamanda halki yabanci dusmani.
Hadi kolay gelsin
2005-09-20 (08:41)
Ferit Şahin (etudient)
Ferit Şahin (etudient)
Merhaba kardeş nasılsın?

Sana bi sorum olacak : Fransa da ünilerin kayıt parası veya harç parası ne kadar?
2005-09-20 (11:02)
merhaba arkadaşım! Cevap verdigin için teşekkür ediyorum. Fransa'da konservatuar degil ama üniversitelerin içinde olan müzik bölümlerinde yetenek sınavı olmadıgını duydum. 15 gün sonra izmir fransız kültür merkezinde desrlere başlayacagım,sanırım seney kadar anca fransızca ögrenirim.arkadaşım, bana ne zman başvuruluyo,gerçekten yetenek sınavı var mı, yok mu bu konuda yardımcı olursan bana çok büyük bir iyilik yapmış olursun. hoşçakal
neden strasbourg sorusuna cevap 2005-09-20 (11:04)
aşk arkadaşım büyük bir aşk...
2005-09-20 (21:06)
ok
Bu konuda senin icin arastirma yapacagim
2005-09-21 (10:27)
bana nasıl bir iyilik yparsın anlatmam mümkün degil! kız arkadaşım hukuk okudugu için çok az vakti var ve sizin gibi dogru bilgiler edinemiyor. hoşçakal
2005-09-21 (22:01)
Kayit ve Harc paralari yazildiginiz universiteye gore degisebilir. Ben 305 € kayit parasi ve 1400€ sig + okul odedim. Bu sadece hazirlik icin yani dil egitimi icin. Universte bu kadar yuksek degil galiba ama disardan gelen bir ogrenci icin nasil bilemiyorum. Egitim sirketlerin verdikler fiyatlari cok yuksek.
2005-09-26 (19:25)
Nihatb (nihat_b)
Nihatb (nihat_b)
slm arkadaşlar. ben 4. dınıf işletme öğrencisiyim. amcam ve halam aileleriyle birlikte bordo da kalıyor. ben de yüksek lisansı fransada yapmak istiyorum. hatta bordoda yapmam daha ii olur tabii. ayrıca fransızca bilmiyorum. 120 saat ders aldığımı kanıtlamam yeterlimi. illada fransızca bilmem gerekiyormu yani orada öğrenip daha sonrasında eğitimimi sürdürmem mümkünmü? bana bu konularda yardımcı olursanız sevinirim.
Sayfa / 3
123 Sonraki SayfaSon Sayfa