oncelikle herkese merhaba....
arkadaslar canakkaleye gelmek isteyen arkadaslar icin canakkaleyi tavsiye eder misiniz??
sosyal aktiviteler,gece hayati,sehir hakkında neler soylersiniz???
sımdıden herkese tesekkurler.....
eğer takılmayı ekonomik kısıtlı bi bütçeyle eğlenceyi, çılgınlığı, rock hayatı-ki zaten rocker adam genelde parasızdır, içmeyi zıçmayı seviosan;
daanık bi hayat sahibi, gömlek deiştirir gibi karı kız deiştiren bi tipsen;
çanakkaleyi ve tabiki doal olarak şişe barı da dündar abiyi de, martıları da, eceabat çanakkale arası gece gündüz çalışan vapurları da, 24 saat açık bombacıları da(yumurtalı oluyolar haliyle) , hanı da delilerini de, rüzgarını da ilk baştan yadırgar, sonra sever; ortamını yaptıktan ve bir iki sene geçirdikten sonra tapar....
e sonra da kopamazsın zaten...
Ama bu yazdıım özelliklere haiz bi adam diilsen Çanakkale sadece küçük basit bi şehirdir...Ama her ne olursa olsun Çanakkaleden ayrılırken daha bilgili, kültürlü, kendine güvenen, taş gibi bi adam olursun...
En önemlisi de bu...Çanakkale adamı adam eder...
sevgiler...
POLATURKA GUZELIM CANAKKALE ye biraz hakaret etmis sayilmadin mi? orda yatan tarihi gezsen tarih bolumu mezunlari kadar olursun sen ne diyon. bak bir Izmirli olarak ben bile senden cok ovdum Canakkaleyi, hem yakin tarih hemde uzak tarih yatiyor orda, gitsene bir bataryalara, gozun yiyorsa girsene alttaki tunellere, geri donmucen ama, gozun yicek dagin tepesinden girip icerdeki tunellerden ilerleyerek dagin eteklerinden cikacan? hemde yalniz, yiyorsa gozun dene.
Terzi kendi söküünü dikemes diye laf var...O benim profesyonel işim zaten.Ondan hiç değinmedim oralara...O dediin yerlerde geçti benim hayatımın dörtte biri...
Ayrıca onlar tünel diil siper...The times gastesine sarılan tütünlerden, bir kuruşluk meteliklerle gece yarısı askerlerin birbirlerine ziyarete gidebilmesi için silah namlularına vurup gizli ateşkes yaptıklarına kadar yaşadım orayı ben...Bakma sen benimki geyik birasda...
Gene ayrıca ben çanakkaleden bahsettim Conk bayırı'ndan, anzac koyu'ndan, kanlısırt'tan, morto'dan, eceabat'tan, kabatepe'den falan diil
Gene gene ayrıca sen benim çanakkale'ye hakaret ettiim sonucunu nası çıkardın onu açıklasan yeticek bana

Canakkale barlar sehri degil, dedigim bataryalarda conkbayirinda falan degil, guzelyali ya giderken dardanelden sonra yol ayrilio bataryalara, birde guzelyali seyir terasi simdi ismi intepe seyir terasi oldu, oraya varmadanda var baska bir batarya, dediklerim siper degil, israrliyim tunel siper dediginden dusmani gorursun, bu dedigim gizli tunel, 10-15 dakikami aldi dagin basindan bataryadan girip o bitmeyecek sandigim karanlik tuneli, yarisinda kibritlerimin bittiginide yazayim neyse o tuneli bastan basa gecmek. Ozaman cocuk oldugum icin cesaret ettim simdi aklima faresi bocegi hersey gelirde hayatta girmem o tunele. neyse polaturkasi, ben izmirim yazdim ama, babam Canakkalede dogmus Izmire gelmisler sonra, bilmem anlatabildimmi Canakkale sevdami.

))))
1.Dardanel değil, Dardanos...
2.(Anlaşıldı)
bkz.tünel = tren ya da kara yollarının yüksek eğimli dağlardan tepelerden daha makul ölçülerle geçebilmesi için oyulan oyuk, delik.
bkz.geçit = iki noktayı birbirine bağlayan ya da bağlamaya yardımcı, üstü açık ya da kapalı, dar boğaz...(Mesela alt geçit....)
3.İntepe seyir terasını komple kaldırdılar.Ordan yol geçio şimdi.Başka bişi yapcaklar ama ben de bilmiom ne olcaanı.
4.O yaşta yanına fener diil de kibrit almayı tercih edip geçidi tünel sanan bi bünye, fareyi böcüü de tavşan sincap sanır...Sanma mı?
Ha pericik?
Bak ben tartışıyom mu senle çiğdemi gevreği klorağı?
Eee... 5.Ben hala hakaret kısmındayım...Anlat bakalım : ))))
1=DARDANELIN FABRIKASINIDAMI YIKTILAR?KEPEZ CIVARLARINDAKI HANI
2=BANA TUNEL DIYEN CANAKKALELI REHBER UTANSINNNN
3=KIBRIT AMCAMIN GIZLI SIGARA ICIO BANA TASITIODU.
4=.(\/)
...(='-'=)
....(")(") BU TAVSAN BOCUKLE FARKINI SOYLEYEBILIOM HALA.
5=YAZA GELSENE IZMIRE CIGDEM, DARI , DOMAT, GEVREK YERIZ BIZIM BALKONDA

Ya sen ne şeker şeysin ööle? Süper de kıvırıyosun yani : ))
kepezle o dediin yer arasında en az 5 km var, yok ben eşşeklik etmee devam edip ısrarcı olucam diosan dardanelin fabrikadan oraya en az sekiz km var...Ne olur bişeyde de ısrar etmesen, he gulüm? Bişey bilioz da sölüoz dimie?
Ben almiim çiidem miidem alerji falan yapio bende.Ismarlarsan belki bira mira olabilir...hee bira dedik die alkolikte yaparsın sen şimdi beni...
Tamam bak amcanın kibriti konusunda anlaşalım, sen daa fazla yorma beni...
Tamam tünel olsun...Onu da ben kabul ediom...İki oldu bak..özür...ok mi?
Raat bırakçan mı beni?
Evveeett anlaştıımızı düşünerekten, artık şu hakaret meselesini bi açıklasan da bende şu sol lopu bi dinlendirsem artık...Akşamdan beri senle uuraşıyom yaw : )))
HOSGELDIN POLA CIM YAW....
BEN COK OLDU GIDEMEYELI CANAKKALEME, OP BENIM ICIN HE? NEW YORKTAN SELAM ILET ONA.
HEM BIDAA BANA ESSEKLIK EDIOSUN DEME iMi?
SEN CANAKKALELIMISIN? EGER OYLESEN AYIP ETMION MU 10 BiN KM UZAGINDAKI HEMSEHRINE