Size defalarca okudugum ve hala uzun yillardir etkisinden kurtulamadigim bir romandan bahsetmek istiyorum.HUSEYIN NIHAL ATSIZ IN RUH ADAMI
Kitabin kahramini Selim Pusat orduda yuzbasi rutbesiyle gorev yaparken imparotorluk hayrani oldugu gerekcesiyle ordudan atilir.ve mahkeme onunde osmanli hanedanini yeniden ulkeye getirmek icin ordu icinde orgut kurmak sucundan yargilanir.Hakim Selim Pusata sen ne kadar asaglik bir insansin der.Cumhuriyet rejimine yemin ettigin halde imparotorluk rejimini savunuyorsun.Selimse bir dakika dahi duraksamaz cevabi cok agirdir SIZDE VAKTIYLE IMPARATORA YEMIN ETMISDINIZ EFENDIM AMA SU HALINIZE BAKIN.Selim hapislere atilir rutbeleri sokulur ustelik kimse disarda karisina ve cocuguna yardim etmek istemez.sonrasinda en sevdigi taptigi askerlik mesleginden atilmanin verdigi aci ruhunu sarar ve kitabin gecmise yolculugu baslar.Selim Pusat karisinin ogrencisi guntuluye asiktir ve bu ask onu perisan eder.bu sirada en yakin arkadasi TIYATRO BITTI BEKLEMEYE LUZUM GORMUYORUM diye bir mektup birakarak olur.Seref daha sonra bir hayalet biciminde kitaba dahil olur ve selim pusati bu askindan vaz gecirmeye calisir.Kitabin yazari ATSIZ biraz farkli olsada tek tanriya ve onun son dini islama inanmaktadir ancak roman yazildigi devirde sanirim dunya gorusu biraz daha farliydi o hala mete doneminde yasadigini saniyordu.Bu arada METE YABGU 20 asir once herkes sevdigi kiza ok atsin emrini verdiginde bir yuz basi sevdigi kizi oklayamamis ve aciya mahkum olmustur.iste bu yuzbasi selim pusat ve o kiz asik oldugu guntuludur.Yazar Selim Pusatin ruh dunyasinin firtinalarini oyle guzel anlatmistir ki insanin etkilenmemesi mumkun degildir.Cunku behsedilen aski Atsizin o an yasadigi ve bunu kendine yakistiramadigi yani gercekten o gunlerde ruhunda firtinlaar estigi de diger bir rivayettir.Kitabin on bolunde SELIM OUSAT TUM DUNYANIN GOZU ONUNDE yargilanir.butun turk buyukleride seytan meleklerde ordadir.hatta kendiside.....herkese ozellikle ask romanlarindan hoslananlara kesinlikle tavsiye ederim..
bu kitap hakında anlamadıgım bir nokta var
en iyi ask romanımı
en iyi asık romanı ne demek
bi de alex in cevabını anlamadım
dünyanın en büyük askını yasadında mı ole dedin