Selam arkdaslar benimde bir sorum var yardimci olursaniz cok sevinirim.
Universiteden gecen sene Agustosta mezun oldum ve
Su anda avusturya da bulunmaktayim. Tecilim kasim 2007ye kadar ancak tecilimi tekrar uzatmak istiyorum buna hakkim var mi? ayriyeten baska bir sorum ise vizem nisan sonuna kadar ve avusturyada vizem dolduktan sonra cek cumhuriyetinde turist olarak 1 ay kalmayi planliyorum bir kac arkadasimin daveti uzerine. Ancak yeni vize alabilmem icin askerligimin tecili gerektigi kanisindayim. Kisacasi askerligimi nasil tecil ettirebilirim? tesekurler
şizofren
Türkiye, Çanakkale
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
4 yıllık bitirenlece sınava tabi tutuyolar sonra noluyo tam olarak bilen biri açıklaya bilirmi
bi sorum daha olcak kuzenimde gemi güverte bitirdi denizci olarakmı alıyolar yokra karacımı alıyolar?
Merhaba Mehmedcik
2000 yılında bacağım kırıldı ve platin takıldı. 2004 sonu platinler alındı ve yine 3 aylık bir istirahatten sonra yürümeye başladım şimdi ise nispeten yürüyorum fakat çok fazla ayakta durduğumda bacağım şişiyor ve stense pozisyonundan (bacak açısı 45 derece eğik durmak) daha aşağı durmam ayak bileğimin kireçlenmesi yüzünden mümün olmuyor. Bu durumda askerlikten muaf olmam söz konusu olabilir mi?
Şimdiden teşekürler...
merhaba. benim sorunum biraz karışık. birazda teknik. 81 doğumluyum. yuksek okul okudum ve şimdi açık ögretime kayıtlıyım. 1) 2 sene ustuste kaldığımdan dolayı bu sene tecil işlemi yapmamışlar.normalde tecilim 2007 ocakta bitti yani. şimdi ben yoklama kaçağımıyım?
2)2003 senesinde perikardit tehşisiyle(kalp zarı iltahabı) perikardio sentez ameliyatı gecirdim fakat hastalığın nedenini bulamadılar. her ay devlet hastanesine kontrole gidiyorum ve sonuç her ay bana "kronik perikardit" tehşisi konuyor. yani kalp zarlarımda 500ml den fazla sıvı bulunuyor. ve bu ömrümce sürecek gibi. tabi fiziksel olarak rahatsızlıklarım var. (çabuk yorulma, nefes düzensizliği.)
3) kardeşim 4 aydır askerde.(tek kardeşim)
2.5 senelik evliyim ve kariyerimin en üst sınırlarında geziniyorum. bir birikimim yok. aileden uzaktayız yani askere gidemem. yani askerlik şubesine yanaşmamak için kendimi zorluyorum ama kaçak yaşayamam. inanın araba kullanamıyorum polis yakalar da kaçaksın derler ve alırlar diye. buyuk ihtimal muafiyet alabiliyormuşum hastalıktan ama sizin gibi uzmanlara sormak istedim. bu şartlarda askerlikten muaf olabilmek için ne ytapmalıyım yada olabilirmiyim.
bir de "yok olamazsın" derseniz; bu sene tecilim son buldu ama ünv. imtahanına girmek istiyorum. eger bir lisans programı kazanırsam yeni kaydolacağım universite tekarar tecil ettirebiliyormu? cvplarsanız sevinirim
Arkadaslar tekrar merhaba.Ben su an yurtdisinda dil egitimi goruyorum.Yurtdisina cikmadan da askerlige karar aldirmistim.Sevk tarihim belirlenmisti.(30 .11.2007)Burda dil egitimi aliyorum diye konsolosluga bildirsem,sevk tehir talebinde bulunabilir miyim?Yani bu tarihi uzatabilir miyim?sagolun..
ASKERLIK KISA DONEM ILE ILGILI SINAV OLUYOR DIYORLAR NASIL BIR SINAV ACABA
arkadaşlar ben 2 yıllık myo yu bitirdim. 2000 girişliyim. atıldım sonra. son çıkan afla geri dönüp okulu bitirdim. şimdi sormak istediğim sual şu. ben afla döndükten sonra 2 yıllıklara verilen 2 yıl tecil hakkını tekrardan kazanmış olur muyum? çünkü çok muallakta olan noktalar var. kimisi olur diyo, kimisi olmaz dio. kukuman kuşunun insan versiyonu olarak kaldık valla. yurt dışında üniye gidecez allah nasip ederse. hava alanında alıp istiklal marşını tersten okutmasınlar sakın yardımlarınız için şimdiden teşekkürler beyler..
mehmedcik
Türkiye, İstanbul
İstanbul Üniversitesi
"sorte" demiş ki:
Arkadaslar tekrar merhaba.Ben su an yurtdisinda dil egitimi goruyorum.Yurtdisina cikmadan da askerlige karar aldirmistim.Sevk tarihim belirlenmisti.(30 .11.2007)Burda dil egitimi aliyorum diye konsolosluga bildirsem,sevk tehir talebinde bulunabilir miyim?Yani bu tarihi uzatabilir miyim?sagolun..
merhaba,
Askerlik zamanı gelmiş ancak yurtdışında eğitim yapmak isteyen ancak dil açısından yeterli olmayan öğrenciler en fazla 1,5 yıl olmak üzere dil okulundan aldıkları belge ile birlikte askerlik tecili yaptırabilirler. 1,5 yılın sonunda öğrenci, ön lisans, lisans veya yüksek lisans eğitimine başlamak zorundadır. Aksi takdirde askerlik tecilini yaptıramaz.
slm arkadaslar ve mehmedcik
benim cok onemli bir sorunum var acıkcası esim irlandalı ve ben burda aof de 3. sınıfta 2 yıl ust uste kaldım ve askerlik subesini aradım yoklama kacagım oldgum soylendı ve benim askere gitmem gerektigini soylediler bunun uzerine bende 2yıllık diploma alıp yurtdısına cıkmak istiyorum emniyetten GBT me baktırdım ve su an temiz gozukuyorum GBTmde bıse gozukmuyor acaba Ataturk havalimanında bir sorunla karsılasımıyım cıkarken?yani havaalanında polis acaba beni yakalarmı veya ordaki polisler paaportta neye bakıyoalr kendi bilgisayarlarında?birde acaba cıkarsam irlandada askerligimi yapabilirmiyim?cvplarınız icin cok tesekkurler acil yardım lazım bu konuda..
merhaba arkadaslar,
ben yurtdisinda yasiyorum... simdi eger bedelli askerlik yaparsam, Türkiye de üniversiteye gidebilirmiyim, yoksa bi engel cikarmi ?
tskler.