VecihiHurkus demiş ki:
askerliğimi okulum master nedeniyle kasım 2009 a kadar ertelemşti. ama bu sene temmuzda okulu burakma zorunda kaldım ve tecil durmum devam edecek mi? askere aralıkta gitmek için en geç ne zaman başvurmalıyım? ve bölümüm nedeniyle (uçak Mühendisliği) nerdeyse %99 yedek subay olarak görevimi yapacak gibi görünüyorum. fakat ben kısa dönem er olarak yapmak istiyorum bu konularda ne yapabilirim? şimdiden çok teşşekür ederim edeceğin yardımlardan ötürü
Merhaba,
Master programı yarıda kalıp öğrencilik statüsünden çıkarılanlar okul tarafından askerlik daire başkanlıklarına bildiriliyor. Buraca da tecil kararı iptal edilip askerlik yükümlüsünün sorumlulukları yeniden doğuyor. Ancak alınan iptal kararı genelde adi posta ile gönderildiğinden ulaşmayabiliyor. Şu halde okul veya askerlik şubesini arayarak telefonla bilgi alınabilir.
Temmuzda okulu bıraktığını söylediğine göre bu bilgi ışığında Aralık döneminde sevk işlemlerini yaptırman gerektiğini söyleyebilirim.
Kısa dönem olup olmaması gördüğüm kadarıyla tamamen TSK nin ihtiyaclarına göre ASAL tarafından belirleniyor. Yoksa ne yapılan sınav ne de sınava girmeden önce yükümlüler tarafından yapılan tercihlerin asal bir etkisi olmuyor.
Kolaylıklar