Mesaj Panosu

askerlik sorunlarınız
Yeni Konu Aç Cevap Gönder

Sayfa /15Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 1011121314 … Sonraki SayfaSon Sayfa

askerlik tecil 2007-07-06 (18:53)
merhabalar
ben bu sene unıvden(lisans) mezun oldum askere iki sene sonra gitmek istiyorum.. askerliğimi nasıl tecil ettirebilirim..

yardımınızı bekliyorum sagolun
2007-07-10 (03:04)
qwqwqwrt
Bay
qwqwqwrt
Türkiye, İstanbul
İstanbul Teknik Üniversitesi
Merhaba, daha önceki soru ve cevaplardan bir kısmını okudum ve benim de bir sorum olacak. Bu haziranda 4 yıllık bir bölümden mezun oldum ve eylülde büyük ihtimalle 4 aylığına yurtdışına gitcem staj için. Askerlik şubesine sorduğumda 1 yıl tecil edeceklerini söylediler. Peki ben aralık sonu gibi geldiğimde mart(nisan)'da askere gitmek istediğimde bu olabilir mi ve ne yapmam gerekecek mart(nisan)da askere gitmek için ? Şimdiden çok teşekkürler.
2007-07-10 (19:37)
TurkMANIA
Bayan
TurkMANIA
Türkiye, Kars
günaaaaydın, gün ay ay ay dın dın lennn lennn lennn sulooo sulooo sulooo
2007-07-12 (19:37)
gokhanukr
Bay
gokhanukr
Ukrayna, Odessa
Odessa State Marine Academy
arkadaslar ben ukrayna da ogrenciyim Turkiye de kacaga dusmusum,burda okuduguma dair belgeleri yollayip tecil ettirebiliyorum ama bu islemler ortalama 2 suruyo simdi Turkiye ye gitsem pasaport kontrolunde beni alirlar mi?
Re: askerlik sorunlarınız 2007-08-05 (14:59)
"mehmedcik" demiş ki:
merhaba forum üyeleri
askerlikle ilgili sorunlarınızı rahatlıkla iletebilirsiniz.
Şu anda TR nin uzak bir köşesinde askeri yargı üzerine çalışmalarımısürdürdüyorum -bi şeye yarasın.di mi- ve mümkün oldukça yanıtlamaya gayret edeceğim.

MERHABA KOLAY GELSİN 20 YAŞINDAYIM 14 YAŞINA GÇİRDİĞİM KAZA SONRASI SAĞ GÖZÜMÜ KAYBETTİM AMA SOL GÖZÜM NORMAL ACABA BENİ ASKERE ALIRLARMI TEŞEKKÜR EDERİM İYİ GÜNLER
tecil durumu 2007-08-10 (19:50)
VecihiHurkus
Bay
VecihiHurkus
Türkiye, İstanbul
İstanbul Teknik Üniversitesi
askerliğimi okulum master nedeniyle kasım 2009 a kadar ertelemşti. ama bu sene temmuzda okulu burakma zorunda kaldım ve tecil durmum devam edecek mi? askere aralıkta gitmek için en geç ne zaman başvurmalıyım? ve bölümüm nedeniyle (uçak Mühendisliği) nerdeyse %99 yedek subay olarak görevimi yapacak gibi görünüyorum. fakat ben kısa dönem er olarak yapmak istiyorum bu konularda ne yapabilirim? şimdiden çok teşşekür ederim edeceğin yardımlardan ötürü
2007-08-13 (10:09)
mehmedcik
Bay
mehmedcik
Türkiye, İstanbul
İstanbul Üniversitesi
SALİH16 demiş ki:
"mehmedcik" demiş ki:
merhaba forum üyeleri
askerlikle ilgili sorunlarınızı rahatlıkla iletebilirsiniz.
Şu anda TR nin uzak bir köşesinde askeri yargı üzerine çalışmalarımısürdürdüyorum -bi şeye yarasın.di mi- ve mümkün oldukça yanıtlamaya gayret edeceğim.

MERHABA KOLAY GELSİN 20 YAŞINDAYIM 14 YAŞINA GÇİRDİĞİM KAZA SONRASI SAĞ GÖZÜMÜ KAYBETTİM AMA SOL GÖZÜM NORMAL ACABA BENİ ASKERE ALIRLARMI TEŞEKKÜR EDERİM İYİ GÜNLER

Merhaba,
Türk Silahları Kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliği'nin göz hastalıkları ile ilgili bölümünde bir gözün görme yokluğu askerliğe elverişsizlik durumu olarak yer almaktadır.
Buna göre yoklama sırasında askerliğe elverişsizlik raporu verilmesi gerekecektir.
Kolaylıklar
2007-08-13 (10:14)
mehmedcik
Bay
mehmedcik
Türkiye, İstanbul
İstanbul Üniversitesi
qwqwqwrt demiş ki:
Merhaba, daha önceki soru ve cevaplardan bir kısmını okudum ve benim de bir sorum olacak. Bu haziranda 4 yıllık bir bölümden mezun oldum ve eylülde büyük ihtimalle 4 aylığına yurtdışına gitcem staj için. Askerlik şubesine sorduğumda 1 yıl tecil edeceklerini söylediler. Peki ben aralık sonu gibi geldiğimde mart(nisan)'da askere gitmek istediğimde bu olabilir mi ve ne yapmam gerekecek mart(nisan)da askere gitmek için ? Şimdiden çok teşekkürler.

Merhaba,
Anladığım kadarıyla TR ye döndükten sonra hemen askere gitmek istiyorsun. Bir kere üni mezunlarının yılda 3 dönemde sevke tabi tutulduklarını ve bu dönemlerin de Nisan-Ağustos-Aralık ayları olduğunu hatırlatayım.
Mart ayında TR de olacağın varsayımıyla gldiğinde erken sevk için askerlik şubesine bir dilekçeyle başvurup bu başvurunun sonucunu beklemen gerekecek.
Ne olabileceği konusunda buradan söz söylemek zor ama ben aynı yöntemle başvurduğumda bir sonraki dönem olan Ağustos döneminde askere gitmiştim.
Kolaylıklar
2007-08-13 (10:21)
mehmedcik
Bay
mehmedcik
Türkiye, İstanbul
İstanbul Üniversitesi
VecihiHurkus demiş ki:
askerliğimi okulum master nedeniyle kasım 2009 a kadar ertelemşti. ama bu sene temmuzda okulu burakma zorunda kaldım ve tecil durmum devam edecek mi? askere aralıkta gitmek için en geç ne zaman başvurmalıyım? ve bölümüm nedeniyle (uçak Mühendisliği) nerdeyse %99 yedek subay olarak görevimi yapacak gibi görünüyorum. fakat ben kısa dönem er olarak yapmak istiyorum bu konularda ne yapabilirim? şimdiden çok teşşekür ederim edeceğin yardımlardan ötürü

Merhaba,
Master programı yarıda kalıp öğrencilik statüsünden çıkarılanlar okul tarafından askerlik daire başkanlıklarına bildiriliyor. Buraca da tecil kararı iptal edilip askerlik yükümlüsünün sorumlulukları yeniden doğuyor. Ancak alınan iptal kararı genelde adi posta ile gönderildiğinden ulaşmayabiliyor. Şu halde okul veya askerlik şubesini arayarak telefonla bilgi alınabilir.
Temmuzda okulu bıraktığını söylediğine göre bu bilgi ışığında Aralık döneminde sevk işlemlerini yaptırman gerektiğini söyleyebilirim.
Kısa dönem olup olmaması gördüğüm kadarıyla tamamen TSK nin ihtiyaclarına göre ASAL tarafından belirleniyor. Yoksa ne yapılan sınav ne de sınava girmeden önce yükümlüler tarafından yapılan tercihlerin asal bir etkisi olmuyor.
Kolaylıklar
2007-08-30 (12:35)
mehmedcik
Bay
mehmedcik
Türkiye, İstanbul
İstanbul Üniversitesi
Merhaba,
Askerliğini yaptıktan sonra tabiki üni ye gidebilirsin. üni ye kabulde askerlik yapmamış olmak yok.

prince221084 demiş ki:
merhaba arkadaslar,

ben yurtdisinda yasiyorum... simdi eger bedelli askerlik yaparsam, Türkiye de üniversiteye gidebilirmiyim, yoksa bi engel cikarmi ?
tskler.

Sayfa /15Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 1011121314 … Sonraki SayfaSon Sayfa

Ücretsiz Kayıt Ol