arkadaşlar ben 85 dogumluyum üniversiteyi 2.sınfta bıraktım başka bi lisans programına kayıt olucam askerlik durum belgesi istediler onda şöyle bi ibare yazması gerekiyormuş bir yüksek öğretim kurumuna kayıt olmasında askerlikçe bi sakınca yoktur fakat benimkinde 2008 ekim ayına kadar tecil görünüyor sizce bi sıkıntı yaşarmıyım kayıtta
Merhaba ENİGMA,
Lisans eğitimi yapan öğrencilerin erteleme işlemleri okulları tarafından kendiliğinden, öğrenciden bir talep beklenmeksizin gerçekleştiriliyor. Senin ayrıca bir işlem ya da eylem yapmana gerek yok. Bi ara öğrenci işlerine hatırlatırsın o kadar.
Mehmet
ENİGMA demiş ki:
mrb.. öncelikle böle bi baslık actıgın için tesekkürler..1987 dogumluum..askerlik cagrı kagıdı geldi.. suan üni.de okuorum. okula öğrenci işlerine gittim.askerligi tecil etceklerini sölediler.. okula gelmeden önce izmirdeki askerlik subesine hic gitmedim. okul askerliği tecil edior mu? yoksa benim okuldan bi belge alıp askerlik subesine vermem mi gerkior.. yanıtlrsan sevinrim. simdiden tesekkürler.. kolay gelsin...
Merhaba,
Yurt dışında çalıştığını belgelediğin sürece 38 yaşına kadar askerliğini erteleme yolun bulunmakta bunun için konsolosluktan daha ayrıntılı bilgi alabilirsin.
Mehmet
eks80 demiş ki:
Merhabalar ,
Yurt Dışında büyük bir firmada iyi bir mevkide çalışarak ,
türkiyede askerliğimizi tecil
ettirme olayı varmıdır acaba varsa bunların şartları nelerdir.
slm ben 2yıllıkm bır unı yazıldım o bıtmeden acık ogretım gırsem bıtınce gırsem asker lık uzata bılır mıyım ;; 4yıılıga gecıs yapsam nasıl bıcey olur bılgılerın ıcın sımdıden saol mehmedcik abi
Merhaba,
Açıkçası karmaşık bir soru olmuş. Anladığım, bir MYO'ya kayıt yaptırdın. O bitmeden AÖF'e kayıt yaptırdığında askerlik durumunun ne olacağı. Askerlik için 29 yaşına kadar lisans öğrencisi olmak bir erteleme nedeni. Aslında yasal düzenleme kısıtlı yollar koysa da uygulamada erteleme olanakları çoğaltılmış. Örneğin AÖF bir erteleme nedeni değil yasal olarak . Çünkü devam zorunluluğu yok. Ama uygulamada erelemeye olanak sağlıyor. Şu halde MYO bitmeden AÖF'e kayıt yaptırdığında erteleme nedenin devam ediyor olacaktır.
Mehmet
wertu demiş ki:
slm ben 2yıllıkm bır unı yazıldım o bıtmeden acık ogretım gırsem bıtınce gırsem asker lık uzata bılır mıyım ;; 4yıılıga gecıs yapsam nasıl bıcey olur bılgılerın ıcın sımdıden saol mehmedcik abi
Arkadaşlar,
İş durumum nedeniyle bu foruma yazılan tüm sorulara yanıt verme fırsatını bulamamış olabilirim. Çok acil durumda olduğunu hisseden arkadaşlar özel mesaj ile ulaşırlarsa en azından siteye girdiğimde doğrudan görme olanağım olacaktırç. Ancak dediğim gibi bu durumun istisna olması gerekmektedir. Yoksa bu forumun bir anlamı kalmaz, değil mi? Anlayışınız için teşekkür ederim.
Mehmet
qwqwqwrt Türkiye, İstanbul İstanbul Teknik Üniversitesi
Herkese merhaba arkadaşlar. Bi sorum olacaktı. 4 yıllık üniversiteden yeni mezun olduk ve tecilimizi yaptırdık, arkadaşımın da benim de statümüzde "yedek subay adayı" yazıyo. Başka bir 4 yıllık mezunu arkadaşta ise "yedek subay aday adayı" yazıyor. Bu ikisinin ne farkı var anlam olarak ve neden onda öyle iken bizde "yedek subay adayı" yazıyor? Bu bizim yedek subay olma ihtimalimizin daha yüksek olduğu anlamına mı geliyor? Yardımcı olanlara şimdiden çok teşekkürler.
Açıkçası ilk kez böyle bir fark görüorum. Ama kelimeleri yorumlarsak evet dediğin gibi sizin yedek subay olma olasılığınızın daha yuksek oldugundan baska yorum da yapılamaz herhalde.
Mehmet
qwqwqwrt demiş ki:
Herkese merhaba arkadaşlar. Bi sorum olacaktı. 4 yıllık üniversiteden yeni mezun olduk ve tecilimizi yaptırdık, arkadaşımın da benim de statümüzde "yedek subay adayı" yazıyo. Başka bir 4 yıllık mezunu arkadaşta ise "yedek subay aday adayı" yazıyor. Bu ikisinin ne farkı var anlam olarak ve neden onda öyle iken bizde "yedek subay adayı" yazıyor? Bu bizim yedek subay olma ihtimalimizin daha yüksek olduğu anlamına mı geliyor? Yardımcı olanlara şimdiden çok teşekkürler.
mehmetkaban Macaristan, Szeged University of Szeged
ben yurtdısında okiorum ve aynı zamanda sigortalida iscisiyim kac iş gününden sonra askerlik kısa dönem yapilior ve çifte vatandas isem gene kısa donemmi yapiorum?