Mesaj Panosu

askerlik sorunlarınız
Yeni Konu Aç Cevap Gönder

Sayfa /15Birinci SayfaÖnceki Sayfa 12345 … Sonraki SayfaSon Sayfa

2006-04-03 (09:52)
scr
Bay
scr
Türkiye, İzmir
Özel Tevfik Fikret Lisesi
Merhaba,
Benim 4 yıllık aöf te 1.sınıf ta 2.senem bu sene kalırsam galiba askerlik tecil edilmiyo. Peki 1. sene kalsamda tecil için eylül de bütünlemeden sonra şubeye belgeleri yolluyo. bundan sonra nezaman a kadar tecil ediliyo peki askerlik.
2006-04-19 (22:18)
tapecasset
Bay
tapecasset
Türkiye, Adana
Çukurova Üniversitesi
martta okulu biraktim,23 yasindayim mayista yurtdisina cikacam..cikmam engellene bilirmi?
2006-04-25 (07:49)
mehmedcik
Bay
mehmedcik
Türkiye, İstanbul
İstanbul Üniversitesi
"tapecasset" demiş ki:
martta okulu biraktim,23 yasindayim mayista yurtdisina cikacam..cikmam engellene bilirmi?

öğrencilik statün devam ettikçe zaten bir sorun yaşamazsın. martta okulu bırakıyor olman -öğrenciliğine son verirsen- seni agustos celbine tabi kılar. bu halde 31 temmuz tarihine kadar yurtdışına çıkmada sorun yaşamazsın.
ayrıca temmuzun ilk on günü trt aracılığı ile yedek subay adaya adayları için duyurular yapılmaktadır bu tarihlerden önce yurtdışına çıkmış olman halinde tebligat yerine sayılan bu duyuruları da almayacağın için hakkında bakaya kalmaktan dosya tanzim edilse bile takipsizlikle sonuçlanması gerekir.
merhaba 2006-04-25 (22:30)
Merhaba

Bora-Atakan

arkadasimizin sordugu soruya bende cavap ariyorum bizi bilgilendirecek olan yok mu???
2006-04-26 (10:43)
mehmedcik
Bay
mehmedcik
Türkiye, İstanbul
İstanbul Üniversitesi
"scr" demiş ki:
Merhaba,
Benim 4 yıllık aöf te 1.sınıf ta 2.senem bu sene kalırsam galiba askerlik tecil edilmiyo. Peki 1. sene kalsamda tecil için eylül de bütünlemeden sonra şubeye belgeleri yolluyo. bundan sonra nezaman a kadar tecil ediliyo peki askerlik.

askerlik kanununun 35. maddesinde öğrenim nedeniyle erteleme düzenlenmiş, buna göre devam mecburiyeti olan yurt içindeki yüksek okullardan ve meb tarafından onay verilmiş yabancı yüksek okullardan bahsediliyor. bu okullarda okuyanların tecili en çok 29 yaşına kadar yapılıyor. ancak bu yaşa kadar okullarını bitirmemiş olanların, iki sene üstüste sınıf geçemeyenlerin ve ikinci üniversite olarak okuyanların tecillerinin yapılmayacağı da aynı maddede yazılı.
sizin sorunuz ikinci sene kaldıktan sonra tecilinin ne kadar uzadığı. bu durumda bütünleme sınavlarının devamı sizin 2. sınıf öğrenciliğinizin de devamıdır. bütünleme sınavlarınızın açıklanmasından ve kesinleşmesinden sonra okulunuzun sizin durumunuzla ilgili ve askerlik şubesine başvurmanızın gerektiğini belirtir bir yazıyı size göndermesi gerekir. ancak bu yazının size ulaşmasından sonra askerlik yükümlülüğü üzerinize biner.
2006-04-26 (10:48)
mehmedcik
Bay
mehmedcik
Türkiye, İstanbul
İstanbul Üniversitesi
"Bora-Atakan" demiş ki:
Merhaba ben yurt disinda egitim almaktayim yalniz okudugum ulke diplomatik iliskilerden dolayi dunyada 30 ulke taric turkiye birlikte taninmiyor. Fakat bu ulke teknolojik olarak egitim olarak cok gelismis bir ulke. Universiteleride Dunya capinda ad yapmis Turkiyenin ilk 500 e giremedigi fakat bu ulkenin ilk 100 e 200 e giren bircok universitesi var.

Okudugum universitede taninmadigi icin askerligimi uzatamiyorum yada kisa donem yapamiyorum lise mezunu olarak gozukuyormusum. kisa donem askerlik yapabilemek icin ne yapmam lazim? bir bildigim isci vizesi alarak 10.000$ odeyerek 1 aylik askerlik yapildigini duydum ondada hem gucum yetmez hemde isci vizesi almakta bu ulkede cok zor.

lutfen bilgilendirin tesekkur ederim

maalesef yurtdışındaki üni lerde okuyanların ertelemeden yararlanabilmesi için meb tarafından onaylı bir okul olmaları gerekiyor.madde metni bu konuda yoruma elverişli değil.bu yüzden üzülerek askerlik hizmetini yerine getirme aşamasında sizin de belirttiğiniz gibi ya uzun dönem askerlik ya da koşulları varsa dövizli askerlik yolu görünüyor.
2006-04-26 (10:56)
mehmedcik
Bay
mehmedcik
Türkiye, İstanbul
İstanbul Üniversitesi
"sanane3161" demiş ki:
merhab daha önce böyle bi soruyla karşılaştığınızı sanmıyorum. astsubayım
ve mesleğimden artık çok soğudum.sakın bana yanlış yoldasın diye cevaplar vermeyin. ben 10 sen oldu bu mesleğe başlayalı ve neyin ne olduğunun farkındayım.sadece istediğim bana çözüm yolu... lütfen. Rusya da yaşamak istiyorum simit satmaya bile razıyım artık. bana yadım edin lütfen

merhaba,
yanlış yoldasınız demeyeceğim. durumunuzu tahmin edebiliyorum. bu konuda daha önce yaşadığım örneklerde tabip subaylar ile görüştük. hali hazırda ticari faaliyetlerde bulunmaları nedeniyle mahkeme dosyaları hazırlandı. bu suçun feri cezası olarak meslekten ihraç var ve onlarda bu yolu seçtiler.
ama "simit satmaya bile razıyım" gibi bir düşünce mesleğin kendisinden ziyade bireysel olarak insanlarla yaşadığınız sıkıntıların sonucu diye düşünüyorum. size ülkenin mevcut yapısı içinde elinizde tüm olumsuzluklarına rağmen iyi bir işiniz olduğunu hatırlatırım sadece
Yüksek lisans-Lütfen cevap önemli 2006-07-06 (13:50)
merhabalar;

raporlu olduğum için şuan bakayaya düşmedim. Yüksek lisansa girdim iyi bir puan alamadım ve yüksek e de başvuramıyorum ama bir daha ki sınavda alıcam. Bu sebebden gene rapor almayı düşünüyorum acaba bir sıkıntı doğururmu benim için acaba ??? Lütfen cevap

iyi çalışmalar...
Re: Yüksek lisans-Lütfen cevap önemli 2006-07-06 (15:24)
mehmedcik
Bay
mehmedcik
Türkiye, İstanbul
İstanbul Üniversitesi
"kaanklyc" demiş ki:
merhabalar;

raporlu olduğum için şuan bakayaya düşmedim. Yüksek lisansa girdim iyi bir puan alamadım ve yüksek e de başvuramıyorum ama bir daha ki sınavda alıcam. Bu sebebden gene rapor almayı düşünüyorum acaba bir sıkıntı doğururmu benim için acaba ??? Lütfen cevap

iyi çalışmalar...

aldığınız rapor şekil unsurları itibarı ile doğru olduktan sonra bir sorun yaşamazsınız.
yani rapor tarih ve içeriği ile hasta protokol defterlerinin tarih, protokol no ve teşhis gibi unsurlarının örtüşmesi gerekiyor. bu durumu sağladıktan sonra bir sorunla karşılaşmazsınız.
ha! bir de teşhis ve istirahat süreleri hayatın doğal akışına uygun olsun. ne bileyim pnomoni gibi ağır bir akciğer rahatsızlığı iki gün istirahatla geçmez.

kolaylıklar
TEŞEKKÜR 2006-07-08 (09:46)
mehmetcik cok sağol;
birde burası süper ya valla herseye cevap geliyor. Böyle bir siteye emeği geçen herkez cennetlik valla Şaka yapıyor

Sayfa /15Birinci SayfaÖnceki Sayfa 12345 … Sonraki SayfaSon Sayfa

Ücretsiz Kayıt Ol