Mesaj Panosu

askerlik sorunlarınız
Yeni Konu Aç Cevap Gönder

Sayfa /15Birinci SayfaÖnceki Sayfa 12345 … Sonraki SayfaSon Sayfa

Re: TEŞEKKÜR 2006-08-03 (20:15)
mehmedcik
Bay
mehmedcik
Türkiye, İstanbul
İstanbul Üniversitesi
"kaanklyc" demiş ki:
mehmetcik cok sağol;
birde burası süper ya valla herseye cevap geliyor. Böyle bir siteye emeği geçen herkez cennetlik valla Şaka yapıyor

dua da gerek insana...
değil mi?
slm 2006-08-09 (18:36)
ulaslegin
ulaslegin
Türkiye, İstanbul
merhaba benim de sorum var.. benim 4 yıllık üni biiti istanbuldayım...askerlik şubesinden teciliniz bitmiştir diye kağıt gelmiş ben daha yeni döndüm yaklaşık 20 gün olmuş kağıt geleli..son yoklamaya gelin diyor...bende yarınn gideceğim okuldan geçici mezununiyet belgesi ile...şimid sorular:)
1- 1 yıl tecil hakkım var mı?
2- 25 gün falan olmuş bern şimdi kaçak falan olmadım di mi?
3- yaşım 27 okulum bana önümüzdeki yıl master yap bizde dedi bu yıl tecil kullanıp önümüzd4ekinsene master yapmak iyi bir fırsat kariyer için..ama master için eylülde öğrenci sayılıyorum bir sene sonra ağustosta gene gel diyecekler bende eylülde öğrenci olacağımı nasıl kanıtlayacağım yada gitmezsem yoklamaya ne olur eylülde okul gönderir öğrenci belgesini zaten...
4- kısa dönem yapma şansım nedir acaba?
2006-08-09 (22:16)
Merhaba.

Almanya'da okumaktayım ve askerlik tecili icin, yeni okul döneminde hala ogrenci oldugumu gostermek amacı ile ogrenci belgemi vermeye gittim geçen hafta Türk Konsoloslugu'na.

Iki arkadas beraber girdik, yanımda giren arkadasin okul degistirme durumlari oldugu icin bilgi almak istedi.

Görevli hanimefendi, okul değiştirme ya da yeniden okula başlama durumlarında, eğer öğrenci, üniversiteyi ikinci sömestrdan sonra bıraktıysa askerlik tecilinin mümkün olmadığını söyledi.

Uzun lafın kısası sıfırdan tekrar universiteye başlama durumlarında, en fazla iki sömestr alttan başlanabileceğini, aksi takdirde tecilin mümkün olmadığını söyledi.

Bu konunun aslı nedir, böyle bir durum var mı?

Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
askerlik 2006-08-10 (14:11)
mrb arkadaşlar;
ben 1984 doğumluyum 2 yıllık MYO mezunuyum benim sorum.
okulun 2 yılında askerlik için yoklama geldi ve bunu okul tecil etti ben mezun olduktan sonra (2004 te) şubeden yoklama geldi ve ben askerlik şubesinden muayene olup askerliğimi tecil ettirdim. buraya kadar herşey normal Anormal olan şey herkesin (arkadaşların) tecil tarihi 2007 aralık olurken benimki 2006 aralık oldu bunu nasıl açıklarsınız.yrdımlarınızı bekliyorum
sevk tehiri 2006-08-24 (17:51)
Herkese merhaba..benim sorum tecille ilgili.acıkogretim fakultesinden bu sene mezun oldum,yasım 26.son sınıfta 2 kez ustuste kaldıgım icin subemden yoklama kacagı'na dustugumu ogrendim.su an kısın yurtdısında dil egitimi almak istiyorum.acaba bu imkandan faydalanarak askerligimi tecil ettirme imkanım var mı,ya da yoklama kacagına düsmeme ragmen dil egitimi icin sevk tehir talebinde bulunabilir miyim??..tesekkurler...
Almanya-Askerlik 2006-08-24 (19:27)
Wurstmann
Wurstmann
Almanya
Durumum su. 99 yılı spor akademisi girisliyim. Askerligim en son olarak 31.10.2006 tarihine kadar tecilliydi. Alman esimle evlilik yaparak 2 hafta önce almanya ya geldim. Oturma ve calisma iznim var. Fakat su an bir isim yok...
1-) Askerligimi nasıl tecil ettirebilirim
2-) 5. senenin sonunda Alman vatandasligina gecmek istiyorum. Bildigim kadarıyla TR de askerlik yapmadan Alman vatandasligina gecilebiliyor. Bu ne kadar dogru

(not : Okulu bitirmedim. Gelmeden önce cikis kagıdımı aldım okuldan.)
Almanya-Askerlik 2006-08-24 (19:32)
Wurstmann
Wurstmann
Almanya
Durumum su. 99 yılı spor akademisi girisliyim. Askerligim en son olarak 31.10.2006 tarihine kadar tecilliydi. Alman esimle evlilik yaparak 2 hafta önce almanya ya geldim. Oturma ve calisma iznim var. Fakat su an bir isim yok...
1-) Askerligimi nasıl tecil ettirebilirim
2-) 5. senenin sonunda Alman vatandasligina gecmek istiyorum. Bildigim kadarıyla TR de askerlik yapmadan Alman vatandasligina gecilebiliyor. Bu ne kadar dogru

(not : Okulu bitirmedim. Gelmeden önce cikis kagıdımı aldım okuldan.)
Re: slm 2006-08-27 (19:07)
AnTaLyAm
Bay
AnTaLyAm
Türkiye, Ankara
Gazi Üniversitesi
"ulaslegin" demiş ki:
merhaba benim de sorum var.. benim 4 yıllık üni biiti istanbuldayım...askerlik şubesinden teciliniz bitmiştir diye kağıt gelmiş ben daha yeni döndüm yaklaşık 20 gün olmuş kağıt geleli..son yoklamaya gelin diyor...bende yarınn gideceğim okuldan geçici mezununiyet belgesi ile...şimid sorular:)
1- 1 yıl tecil hakkım var mı?
2- 25 gün falan olmuş bern şimdi kaçak falan olmadım di mi?
3- yaşım 27 okulum bana önümüzdeki yıl master yap bizde dedi bu yıl tecil kullanıp önümüzd4ekinsene master yapmak iyi bir fırsat kariyer için..ama master için eylülde öğrenci sayılıyorum bir sene sonra ağustosta gene gel diyecekler bende eylülde öğrenci olacağımı nasıl kanıtlayacağım yada gitmezsem yoklamaya ne olur eylülde okul gönderir öğrenci belgesini zaten...
4- kısa dönem yapma şansım nedir acaba?

Benzer bi durum bende de mevcut..

Lisansı yeni bitirdim ve işe başladım. İki ya da üç yıl çalıştıktan sonra askere gitmeyi düşünüyorum. Bunun tek yolu yüksek lisansa başlamak mı? Çünkü sırf askerliği erteletmek için yüksek lisansla uğraşmak istemiyorum :SS

Lisans mezunlarının otomatik olarak bir yıl, isteğe bağlı olarak da artı bir yıl toplam iki yıl erteletebildiklerini biliyorum. Yanlış mıyım?

Bu konuda bilgisi olan varsa lütfen yardım
2006-08-27 (22:28)
PoTemKiN02
Bay
PoTemKiN02
Türkiye, Ankara
Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ - METU)
Benim sorunum şu :

ben italya'da eğitim görmek istiyorum (mayıs-haziran 2007'de başvurmam gerekiyor italya için) ve burda türkiye'de elektrik elektronik mühendisliğini bıraktım.... Askerlik kağıdım geldi, bu yıl da öss'ye girmiştim, ama tercih kılavuzunu italya'ya gidicem diye doldurmadım ve dolayısıyla ek kontenjan kılavuzunu da dolduramıyorum... Bir şekilde açıköğretim fakültesine ya da askerliği bir yıl kadar tecil ettirebileceğim bir programa yerleştirilmem gerekiyor...

Ne yapabilirim, baya araştırdım bir sonuç bulamadım, yardımcı olursanız çok sevinirim ve büyük sevaba girersiniz falla..
2006-08-29 (03:14)
over_shit
Bay
over_shit
Rusya Federasyonu, Vladivostok
Vladivostok State University of Economics and Service
saygıdeger mehmedcik sorum sana 16.01 2006 da uniden mezun oldum nisan gibi gittim askerlik işlerimleri yaptırdım mart 2007 ye ertelediler. bu mart 2007 yi ileri bi tarihe erteleme imkanı war mı? herhangi açıkoretim yada yuksek lisans olayı olmadan. tek çözüm rapor almak mı bi de hangi rapor geçerli ne tur saglık sorunları olmalı? bunun cozumu yoksa giderim o zaman ben yaş olmuş 25 zaten

Sayfa /15Birinci SayfaÖnceki Sayfa 12345 … Sonraki SayfaSon Sayfa

Ücretsiz Kayıt Ol