Mesaj Panosu

askerlik sorunlarınız
Yeni Konu Aç Cevap Gönder

Sayfa /15Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 45678 … Sonraki SayfaSon Sayfa

dil okulu icin tecil 2006-09-09 (23:39)
mehmedcik merhaba...
Benim kafama soyle bisey takıldı...Dil okulu icin tecil ettirdigimiz zaman ordan calısma izni ve oturma izni alıyoruz..sanırım 3 sene dısarıda calısma ve oturma iznini kanıtlıyanlar( kısaca) askerligini dovizle yapıyorlar degilmi?
Yani biz dil okulu icin oturma ve calsıma izni alırsak ve bu sure 3 sene veya daha fazla olursa ..buraya geldigimiz zaman dovizle askerlik yapabilirmiyiz?
ilgin icin tesekkurler!!
Re: dil okulu icin tecil 2006-09-10 (08:45)
Wurstmann
Wurstmann
Almanya
"garzy" demiş ki:
mehmedcik merhaba...
Benim kafama soyle bisey takıldı...Dil okulu icin tecil ettirdigimiz zaman ordan calısma izni ve oturma izni alıyoruz..sanırım 3 sene dısarıda calısma ve oturma iznini kanıtlıyanlar( kısaca) askerligini dovizle yapıyorlar degilmi?
Yani biz dil okulu icin oturma ve calsıma izni alırsak ve bu sure 3 sene veya daha fazla olursa ..buraya geldigimiz zaman dovizle askerlik yapabilirmiyiz?
ilgin icin tesekkurler!!

Dil okuluyla almanya ya gelirsen sadece oturum iznin var calisma iznin yok. Universiteye baslarsan haftalik 20 saat calisma iznin var. Vizen gene ögrenci vizesi. Bu sekilde askerligini dövizle yapamassin. Senin almanya da calisabilmen icin Aufenthaltserlaubnis a ihtiyacin var..

Saygilar
Wurstmann-Mehmedcik 2006-09-10 (17:38)
Bilgin icin tesekkur ederim...fakat ben almanya yı hic dusunmemistim..Ama ogrendigim kadarı ile dil okuluna calısma izni veren ulkeler var tabi aralarında..Bu izin veren ulkeler de calısmamız,doviz ile askerlik icin yinede yeterli olmazmı acaba ?
Tesekkurler!!
Re: Wurstmann-Mehmedcik 2006-09-10 (21:39)
Wurstmann
Wurstmann
Almanya
"garzy" demiş ki:
Bilgin icin tesekkur ederim...fakat ben almanya yı hic dusunmemistim..Ama ogrendigim kadarı ile dil okuluna calısma izni veren ulkeler var tabi aralarında..Bu izin veren ulkeler de calısmamız,doviz ile askerlik icin yinede yeterli olmazmı acaba ?
Tesekkurler!!

Bildigim kadari ile dil okuluna hic bir ülke calisma izni vermiyor. ama dil okulundan sonra üniversite okursan haftalik 20 saatlik bir calisma iznin var. Bu calisma izni ile de askerligini dövizle yapamassin. Cünkü bu vize ögrenci vizesidir. TR ye döndügün zaman askerligini ancak kisa dönem olarak yapabilirsin. 2 yol var oturum ve calisma izni almanin. ;

1-ilgili ülkeden üniversiteyi bitirip 1 sene icerisinde is bularak.
2- ilgili ülkenin vatandasi ile yada ilgili ülkede yasal calisma izni olan biriyle evlenerek..
2006-09-19 (12:27)
mehmedcik
Bay
mehmedcik
Türkiye, İstanbul
İstanbul Üniversitesi
"over_shit" demiş ki:
saygıdeger mehmedcik bana son olarak bi yol goster o zaman ben nisan 1-2-3 de nerden rapor alayım normal devlet hastanesi nde heyet raporu yetiyo mu? yoksa askeri raporda gereklimi saygılar sunarım

merhaba,1, 2, 3 nisan ı da kapsar rapor almanın esprisi, sevk döneminde mazeretli olmanı sağlaması ve doğrudan bir sonraki celbe katılmanın yolunu açması. yani 4 aylık bir zaman kazandırması. uygulamada gördüğüm raporlar genelde ilgili celp döneminden 1-2 gün önce başlayıp celp dönemi sonunda bitiyordu. tabi bu durum yedek subay adyı yükümlüler için geçerli. normal sevke tabi yükümlülerde serbest sevk uygulaması olduğundan bu durumun onlara bir faydası olmaz.
2006-09-19 (12:33)
mehmedcik
Bay
mehmedcik
Türkiye, İstanbul
İstanbul Üniversitesi
"boarderoz" demiş ki:
SElam mehmedcik
BEn su an almanyadaim.2005 haziranda TR de uni den mezun oldum.ASkerligim ARalik 2006 ya kadar tecilli.Ama 1ay sonra burada bir universiteye ye gecis yapicam ve 1sene kadar daha tecil ettirebilme imkanim dogacak konsolosluktan.Ama ben 2006 nisan ayinda askere gitmek istiorum.Bu tecili bozdurabiliyormuyum 2006 nisana.VE 2006 nisan gitmek icin askerlik subesine en gec yaklasik hangi tarihlerde basvurmam gerekli.Simdiden tesekkur ettim

merhaba,
askerlik kanununda bu konu ile ilgili bir düzenleme mevcut. buna göre:

Madde 36 - (Değişik madde: 16/04/1987 - 3358/7 md.)
Ertesi seneye bırakılanlar, erteleme süreleri dolmadan kendi istekleri ile veya ertesi seneye bırakılma sebeplerinin ortadan kalkması halinde o yıl askere sevk edilebilirler
herhangi bir askerlik şubesine veya yurtdışında konsolosluğa başvurarak ertelemenin geri alınarak askere sevkini isteyebilirsin.
ben 2006 nisana kadar tecilli iken mart 2005 başında erken sevk edilmem için başvuru yaparak ağustos 2005 döneminde askere gittim.
bu durumda genel bir kural olmamakla beraber 2-3 ay önce yapılacak başvurunun sonuç vereceğini düşünüyorum.
2006-09-19 (12:47)
mehmedcik
Bay
mehmedcik
Türkiye, İstanbul
İstanbul Üniversitesi
"Ahmett85" demiş ki:
Öncelikle böyle bir hizmette bulunduğunuz için teşekkür ederim.
Ben açık ögretim fakultesi 4 yıllık iktisat bolumunde okuyorum.Talihsiz bir kac olay yüzünden 1. sınıfta 2. kez kaldim.Bu yüzden tecil hakkim sanirim bozuldu ,şu anda yaşım 21 1985 dogumluyum.Acaba benim askerliği tecil ettirme şansim varmı bu beni gerçekten sıkıntıya sokuyor beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.

merhaba,
bir kere öğrencilik statüsü dolayısıyla erteleme için devam mecburiyeti olması gerekiyor. ancak aöf için de erteleme sağlayan bir pratik gelişmiş.
askerlik kanunu 35/C maddesi aşağıdaki gibi.
C) (Değişik bent: 11/09/1940 - 3920/1 md.) Askeri mekteplerle nizamname ve talimatnamelerine göre devam mecburiyeti olan resmi ve yüksek mekteplerle liselerve orta mekteplerde ve tali meslek mekteplerinde veya bu derecelerde olduğu Maarif Vekaleti tarafından veya müdürlüklerinden tasdik edilen hususi ecnebi mekteplerde ve aynı vasıfta bulundukları Maarif Vekaletince tasdikli memleket harici mekteplerde okumakta oldukları anlaşılanlar (Bunların ertesi seneye terki en çok 29 yaşını bitirinciye kadar uzar. Bu yaşa kadar tahsillerini bitirmemiş olanlar, iki sene üst üste sınıf geçemeyenler, yüksek bir mektebi bitirdikten sonra diğer yüksek bir mektebe veya ihtisas şubelerine ayrılmış müesseselerin ve Üniversitenin bir şubesini bitirdikten sonra diğer şubesine girenler; ertesi seneye bırakılmayıp asker edilirler. İşbu talebenin derslerine muntazaman devam etmeleri şartiyle tahsil saatleri haricinde memuriyet, vazife, sanat, ticaret ve ziraatle iştigalleri tecillerine mani teşkil etmez.)

bu durumda sana önerim bir şekilde fakülteyi bitirip yedeksubay adayı statüsünde askerlik yapmandır. "benim o kadar vaktim yok" diyorsan uzun dönem askerlik yapar, bu işi aradan çıkarırsın.
askerliğini tecil etme yönünde bir yol görünmemekte. halihazır durumun yoklama kaçağı kalmak olabilir. bu durumu çok kafana takma en fazla olacak şey para cezasına muhatap olmandır.
Re: dil okulu icin tecil 2006-09-19 (13:14)
mehmedcik
Bay
mehmedcik
Türkiye, İstanbul
İstanbul Üniversitesi
"garzy" demiş ki:
mehmedcik merhaba...
ilgin icin tesekkurler!!

merhaba,
dövizli askerlik yapabilmenin koşulları askerlik kanununun Ek Madde-1. maddesinde belirlenmiş. madde metni:

Oturma veya çalışma iznine sahip olarak işçi, işveren sıfatıyla veya bir meslek ya da sanatı icra ederek, yurt içinde geçirilen süreler hariç olmak üzere, toplam en az üç yıl süre ile fiilen yabancı ülkelerde bulunan bu Kanun ile 1076 sayılı Yedek Subaylar ve Yedek Askeri Memurlar Kanununa tâbi yükümlüler, 38 yaşını tamamladıkları yılın sonuna kadar durumlarını ispata yarayan belgelerle birlikte bağlı bulundukları Türk konsoloslukları aracılığı ile askerlik şubelerine başvurmaları, 5.112 Euro veya karşılığı kadar yönetmelikte belirtilecek yabancı ülke parasını, başvuru tarihinden itibaren 38 yaşını tamamladıkları yılın sonuna kadar ödemeleri ve 21 gün süreli temel askerlik eğitimine tâbi tutulmaları hâlinde muvazzaf askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılırlar. Dövizle askerlik hizmetinden yararlanmak üzere başvuranlar; öngörülen dövizi başvuru sırasında def'aten ödeyebilecekleri gibi, dörtte birini başvuru sırasında, kalanını 38 yaşını tamamladıkları yılın sonuna kadar olan süre içinde en çok üç eşit taksitte ödeyebilirler.

buna göre bir şekilde bulunduğun ülkeden oturma ve çalışma izni almış olmak, fiilen üç yılı bu ülkede işçi, işveren veya başkaca bir şekilde çalışman gerekli.
her ülke oturma ve çalışma izinleri verme konusunda kendi kurallarını koyduğundan, forumdan bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar yanıt verebilirler.
2006-09-19 (19:05)
*CoşkuN*
Bay
*CoşkuN*
Türkiye, Sakarya
Sakarya Üniversitesi
Benim de şu an sevk tarihim mart 2007 görünüyor ve kasım celbinde erken sevk için dilekçe verdim.Ancak şimdi işler değişti.Eğer kasım celbi çıkarsa,şimdi bir yüksek lisans programına başlarsam tecil şansım olur mu?
2006-09-20 (09:28)
mehmedcik
Bay
mehmedcik
Türkiye, İstanbul
İstanbul Üniversitesi
"*CoşkuN*" demiş ki:
Benim de şu an sevk tarihim mart 2007 görünüyor ve kasım celbinde erken sevk için dilekçe verdim.Ancak şimdi işler değişti.Eğer kasım celbi çıkarsa,şimdi bir yüksek lisans programına başlarsam tecil şansım olur mu?

merhaba,
sevk tarihine kadar bir master programına kayıt yaptırdığın takdirde, enstitüye müracaatla sevkinin ertelenmesini talep edersin. enstitünün talebi ile ve askerlik dairesinin kararı ile muhtemel eğitim dönemin süresince askere sevkin ertelenir.

Sayfa /15Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 45678 … Sonraki SayfaSon Sayfa

Ücretsiz Kayıt Ol