Mesaj Panosu

askerlik sorunlarınız
Yeni Konu Aç Cevap Gönder

Sayfa /15Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 56789 … Sonraki SayfaSon Sayfa

işitme kaybı 2006-09-23 (13:35)
sol kulağımda odyoloji testine göre 75 db işitme kaybı var. sol kulağımda ki rahatsızlık uğultu ve çınlama şeklinde.hastalığın iç kulakta olduğu ve tedavisinin olmadığı söylendi.sadece daha da ilerlemesi engellenebilir dendi.işitme cihazı önerilmedi.
bu durum askerliğime engel mi?
engel değilse asteğmen olarak yapabilirmiyim yoksa sadece kısa dönem olarak mı yaparım?
uzatma 2006-09-24 (15:52)
selam mehmedcik üstad.Benim ise şöyle bir durumum var.Yaşım 25 ve yurtdışında <almanya'da>üni eğitimi almak istiyorum.türkiye'de meslek yüksek okulu mezunuyum.<2 yıllık>almanya'da bir yıl dil eğitimi ve en az 5 sene lisans eğitimi alacağımı düşünerek 31 yaşında eğitimimi bitirmek istiyorum.fakat biliyorum ki 29 yaşın sonuna kadar askerlik tecil etme şansımız var.alman devleti bizim askerlik işimize karışmıyor ama pasaport süresi bitince türk konsolosluğu pasaport süresini uzatmıyormuş.bu da alman devletinden vize alamayacağımız anlamına gelir.senden umutla bir haber bekliyorum...
2006-09-25 (10:54)
*CoşkuN*
Bay
*CoşkuN*
Türkiye, Sakarya
Sakarya Üniversitesi
"mehmedcik" demiş ki:
"*CoşkuN*" demiş ki:
Benim de şu an sevk tarihim mart 2007 görünüyor ve kasım celbinde erken sevk için dilekçe verdim.Ancak şimdi işler değişti.Eğer kasım celbi çıkarsa,şimdi bir yüksek lisans programına başlarsam tecil şansım olur mu?

merhaba,
sevk tarihine kadar bir master programına kayıt yaptırdığın takdirde, enstitüye müracaatla sevkinin ertelenmesini talep edersin. enstitünün talebi ile ve askerlik dairesinin kararı ile muhtemel eğitim dönemin süresince askere sevkin ertelenir.

Peki erken sevk dilekçem kabul edilirse iptal etmenin imkanı var mı?
2006-10-03 (10:31)
loynis
Bay
loynis
Türkiye, İstanbul
İstanbul Üniversitesi
Benim durumum çok ilginç. Türkiye'de, üniversitede lisans düzeyinde bir bölüme kayıtlıyım. Okuma hakkım Şubat 2007'de sona eriyor, bu tarihten sonra üniversite askerlik şubesine öğrencilik süremin bittiğini bildirecek. Ama asıl ilginç olan şey 1976 doğumlu olmama rağmen kimsenin beni arayıp sormaması. Normalde benim 29 yaş sınırı Aralık 2005'te doldu, ama nasıl oluyorsa okula da bir yazı gelmemiş. Ben bu işten birşey anlamadım.

Ayrıca bu sene Temmuz başında araba aldım, trafikten adıma ruhsat çıkarttım, Ağustos başında bulunduğum yerin muhtarlığına ikametgah kaydımı yaptırdım, üzerinden iki ay geçti. Asker kaçağı olsam bu tür işlemler sırasında ortaya çıkmazmı yada beni bulamazlarmı. Direk askerlik şubesine gidip araştırmakta istemiyorum, bir karışıklık olmuşsa ve ortaya çıkarsa okul bitmeden askere gitmek zorunda kalabilirim. Evet arkadaşlar gerçekten ne yapacağımı, kimseye çaktırmadan bu konunun aslını nasıl öğreneceğimi bilmiyorum. Bilgi sahibi arkadaşlar acil yardımlarınızı bekliyorum.
2006-10-03 (20:00)
Wurstmann
Wurstmann
Almanya
"loynis" demiş ki:
Benim durumum çok ilginç. Türkiye'de, üniversitede lisans düzeyinde bir bölüme kayıtlıyım. Okuma hakkım Şubat 2007'de sona eriyor, bu tarihten sonra üniversite askerlik şubesine öğrencilik süremin bittiğini bildirecek. Ama asıl ilginç olan şey 1976 doğumlu olmama rağmen kimsenin beni arayıp sormaması. Normalde benim 29 yaş sınırı Aralık 2005'te doldu, ama nasıl oluyorsa okula da bir yazı gelmemiş. Ben bu işten birşey anlamadım.

Ayrıca bu sene Temmuz başında araba aldım, trafikten adıma ruhsat çıkarttım, Ağustos başında bulunduğum yerin muhtarlığına ikametgah kaydımı yaptırdım, üzerinden iki ay geçti. Asker kaçağı olsam bu tür işlemler sırasında ortaya çıkmazmı yada beni bulamazlarmı. Direk askerlik şubesine gidip araştırmakta istemiyorum, bir karışıklık olmuşsa ve ortaya çıkarsa okul bitmeden askere gitmek zorunda kalabilirim. Evet arkadaşlar gerçekten ne yapacağımı, kimseye çaktırmadan bu konunun aslını nasıl öğreneceğimi bilmiyorum. Bilgi sahibi arkadaşlar acil yardımlarınızı bekliyorum.

Askerlik tarafindan aranip aranmadigini ögrenmenin yolu. GBT ne baktirican. Polis bir tanidigin varsa o senin icin emniyetten bakabilir.
kayıt yenilemedim 2006-10-10 (00:01)
cnr_clk
Bay
cnr_clk
Türkiye, Tekirdağ
ders kaydı yaptırmadım ama okuldan kaydımı aldırmadım benim askerlik durumum ne olur ikinci dönem kayıt yaptırıp okula dewam etmek istiyorumö yardımcı olursanız sewinirim????????????????????????????????????????????????????**
2006-10-12 (13:31)
mehmedcik
Bay
mehmedcik
Türkiye, İstanbul
İstanbul Üniversitesi
"loynis" demiş ki:

merhaba,
böyle bir durumla karşılaşmak mümkündür. şöyle ki; askerlik şubende yalnızca memleket adresin vardır. veya halihazırda bulunduğun adres yoktur. adına verilmiş bir mahkumiyet-yakalama kararı yoktur. ve sen hala normal yaşamına devam ediyorsundur.
Re: kayıt yenilemedim 2006-10-12 (13:33)
mehmedcik
Bay
mehmedcik
Türkiye, İstanbul
İstanbul Üniversitesi
"coconayti" demiş ki:
ders kaydı yaptırmadım ama okuldan kaydımı aldırmadım benim askerlik durumum ne olur ikinci dönem kayıt yaptırıp okula dewam etmek istiyorumö yardımcı olursanız sewinirim????????????????????????????????????????????????????**

merhaba,
okulda öğrencilik statüsü devam ettiği sürece askerlikle ilgili bir sorun yaşamazsın. tabii bir de 29 yaş durumu var.
2006-10-12 (13:36)
mehmedcik
Bay
mehmedcik
Türkiye, İstanbul
İstanbul Üniversitesi
"*CoşkuN*" demiş ki:
"mehmedcik" demiş ki:
"*CoşkuN*" demiş ki:
Benim de şu an sevk tarihim mart 2007 görünüyor ve kasım celbinde erken sevk için dilekçe verdim.Ancak şimdi işler değişti.Eğer kasım celbi çıkarsa,şimdi bir yüksek lisans programına başlarsam tecil şansım olur mu?

merhaba,
sevk tarihine kadar bir master programına kayıt yaptırdığın takdirde, enstitüye müracaatla sevkinin ertelenmesini talep edersin. enstitünün talebi ile ve askerlik dairesinin kararı ile muhtemel eğitim dönemin süresince askere sevkin ertelenir.

Peki erken sevk dilekçem kabul edilirse iptal etmenin imkanı var mı?

merhaba,
bu isteği de aynı şekilde askerlik şubeleri aracılığı ile yapabiliyorsun. ama ne karar verirler burdan söylemek olası değil. inandırıcı gerekçen olduktan sonra neden olmasın?
Re: uzatma 2006-10-12 (13:43)
mehmedcik
Bay
mehmedcik
Türkiye, İstanbul
İstanbul Üniversitesi
"fantazmagorıa" demiş ki:
selam mehmedcik üstad.Benim ise şöyle bir durumum var.Yaşım 25 ve yurtdışında <almanya'da>üni eğitimi almak istiyorum.türkiye'de meslek yüksek okulu mezunuyum.<2 yıllık>almanya'da bir yıl dil eğitimi ve en az 5 sene lisans eğitimi alacağımı düşünerek 31 yaşında eğitimimi bitirmek istiyorum.fakat biliyorum ki 29 yaşın sonuna kadar askerlik tecil etme şansımız var.alman devleti bizim askerlik işimize karışmıyor ama pasaport süresi bitince türk konsolosluğu pasaport süresini uzatmıyormuş.bu da alman devletinden vize alamayacağımız anlamına gelir.senden umutla bir haber bekliyorum...

merhaba,
açıkçası yasal düzenlemenin harfiyen uygulanması durumunda almanyada 29 yaşına girdikten sonra sorunlu bir dönem başlayacağını söyleyebilirm. bunun önüne sevk-celp dönemlerini içine alan sağlık raporları alarak 4 er aylık sürelerle fiili bir erteleme sağlamaktır.
ancak şunu da söyleyebilirim ki bakaya durumuna düşebilmen için de diğer unsurların yanında tebligat da yapılmış olmalı. tr'de trt aracılığı ile yapılan yayınlar tebligat yerine geçiyor. (1076 sayılı yasa) ancak yurtdışında yazılı bir tebligat yapılmadığı sürece bakaya durumu oluşmuyor. bu nedenle yurtdışında eğitimine devam ederken kısa vadede askerlikle ilgili bir sorun yaşayacağını düşünmüyorum.
pasapotu yenilemek ise tamamen idari bir karar olduğu için bu konuda söyleyecek pek bir şey yok. arkadaşlardan tecrübelerini sorabiliriz ama.

Sayfa /15Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 56789 … Sonraki SayfaSon Sayfa

Ücretsiz Kayıt Ol