Mesaj Panosu

askerlik sorunlarınız
Yeni Konu Aç Cevap Gönder

Sayfa /16Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 7891011 … Sonraki SayfaSon Sayfa

2006-11-21 (12:39)
chocolatiere
Bayan
chocolatiere
Türkiye, İstanbul
İstanbul Ticaret Üniversitesi
bise sormam lazm... tecil etmek sadece okuma sartiylami gerceklesiyo?? mesela ben okumuyorum ama bi yil tecil etme hakkim varmi?? bi bahanemin olmasimi laim??

ni arkadasim acik lisede..ama acikliseden oldugu tecil bahanesi kabu olmuyo.. ayrica daha askerlik kagidida gelmemis ama normal sartlarda gelmesi lazimdi...

hangi durumlarda tecil edilebilir askerl yada hicbise yokkende bi yil tecil ettirebilirmiyiz???
2006-12-27 (16:54)
rumit
Bay
rumit
Ukrayna, Kiev
"chocolatiere" demiş ki:
bise sormam lazm... tecil etmek sadece okuma sartiylami gerceklesiyo?? mesela ben okumuyorum ama bi yil tecil etme hakkim varmi?? bi bahanemin olmasimi laim??

ni arkadasim acik lisede..ama acikliseden oldugu tecil bahanesi kabu olmuyo.. ayrica daha askerlik kagidida gelmemis ama normal sartlarda gelmesi lazimdi...

hangi durumlarda tecil edilebilir askerl yada hicbise yokkende bi yil tecil ettirebilirmiyiz???

ben tecil ettirirken bana bişi sormadılar
hatta ben söledim okul için olduğunu
ama sanmıyorum pek önemli diil bence sebep
her ihtimalde 2 yıl tecil yapıyolar sanırım.
2006-12-27 (16:57)
rumit
Bay
rumit
Ukrayna, Kiev
Merhaba
Askerlikle ilgili resmi bir site bileniniz var mı ?
Bu yoldan bilgiye daha güvenilir yoldan ulaşırız.
2006-12-30 (17:54)
Yurtdışına Çıkış 2007-01-02 (14:25)
Merhabalar,

Geçen yıl dört yıllık bir bölümden mezun oldum ve askeliğimi 31 Mart 2007 e kadar erteledim. Şu an yurtdışında çalışma durumum var ama bir süre daha Türkiyede kalmam gerekiyor. 31 Marttan sonra yurtdşına çıkabilmem mümkün müdür? Mümkünse ne zamana kadar sorunsuz çıkış yapabilirim? Havaalanında bir sorun yaşar mıyım? Çıktıktan sonra da yurtdşında işçi statüsünde erteleme yapacağım.

Teşekkürler
2007-01-06 (17:14)
mehmedcik
Bay
mehmedcik
Türkiye, İstanbul
İstanbul Üniversitesi
"chocolatiere" demiş ki:

merhaba,
eğer tr de yaşıyorsan erteleme konuları askerlik kanunu 35 ve 36 maddelerinde düzenlenmiş. ayrıca ek maddelerde de bir takım koşullar var.
http://mevzuat.basbakanlik.gov.tr/mevzuat/metinx.asp?mevzuatkod=1.3.1111&sourceXmlSearch=
adresinden yasa metnine bakabilirsin.
2007-01-06 (17:19)
mehmedcik
Bay
mehmedcik
Türkiye, İstanbul
İstanbul Üniversitesi
"dağıstanlı58" demiş ki:
Selamlar. İki gözümdende Korne Nakli oldum. Yani organ nakli. Askerlik yapacakmıyım, yapacaksam ne tür işlere verirler?

merhaba,
yoklama sırasında yapılacak sağlık kontrolü sonucunda verilecek rapor ile askere alınıp alınmayacağın belli olur. ama kanımca burada ameliyat olup olmamak değil görme dereceleri değerlendirmeye alınır. bu konuda türk silahlı kuvvetleri sağlık yeteneği yönetmeliği uyarınca değerlendirme yapılmaktadır. linki:
http://mevzuat.basbakanlik.gov.tr/mevzuat/metinx.asp?mevzuatkod=3.5.8611092&sourceXmlSearch=türk%20silahlı%20kuvvetleri%20sağlık%20yeteneği
2007-01-06 (17:22)
mehmedcik
Bay
mehmedcik
Türkiye, İstanbul
İstanbul Üniversitesi
"ENİGMA" demiş ki:
mrb.. öncelikle böle bi baslık actıgın için tesekkürler..1987 dogumluum..askerlik cagrı kagıdı geldi.. suan üni.de okuorum. okula öğrenci işlerine gittim.askerligi tecil etceklerini sölediler.. okula gelmeden önce izmirdeki askerlik subesine hic gitmedim. okul askerliği tecil edior mu? yoksa benim okuldan bi belge alıp askerlik subesine vermem mi gerkior.. yanıtlrsan sevinrim. simdiden tesekkürler.. kolay gelsin...

merhaba,
üniversitelerin lisans bölümünde okul erteleme işlemlerini otomatik olarak kendisi takip ederken yüksek lisans ve doktora aşamasında yükümlünün kendisinin talep etmesi gerekiyor.
kolaylıklar.
2007-01-06 (17:23)
mehmedcik
Bay
mehmedcik
Türkiye, İstanbul
İstanbul Üniversitesi
"rumit" demiş ki:
ASKERLIKLE ILGILI SORLARA CEVAP VEREN BIR MAIL VAR MI
BEN TECIL YAPTIRMISTIM AMA NE ZAMANA KADAR OLDUGUNU UNUTTUM

merhaba,
yerli askerlik şubene telefon açabilirsin. veya yakında bir askerlik şubesine giderek askerlik durum belgesi alabilirsin.
2007-01-08 (09:53)
mehmedcik
Bay
mehmedcik
Türkiye, İstanbul
İstanbul Üniversitesi
"sorte" demiş ki:
arkadaslar merhaba..ben askerlik durum belgemi aldım 30 kasim 2007de askerim.bu aralık ayında da(2006)dil okulu için kısmetse canada'ya gidiyorum.yalnız 6 ay sonra ziyaret için tekrar buraya gelmeyi düşünüyorum.(eylül 2007 gibi)birinden duyduguma göre sevk tarihine 6 ay kala yurtdışına çıkamiyormuşsun.bu nekadar doğru acaba?kısaca sorum sevk tarihine kadar türküye'ye giriş-çıkışta sorun oluyor mu?sonuçta tekrar çıkamayacaksak kurs bitene kadar da gelmeyelim dimi..şimdiden sağolun yardımlarınız için.

merhabalar,
askerlik yükümlülüğün ancak sevk tarihinden sonra başlayacağı için bu tarihe kadar askerlik nedeniyle yurtdışı giriş çıkışlarda sorun yaşamazsın. hatta sevke katılmasan bile ancak bakaya durumuna düşersin. bu da halk dilinde anlaşılan asker kaçağı olmak durumundan ayrı birşeydir. bu halde bile kural olarak bir sorun yaşamazsın.
kolaylıklar.

Sayfa /16Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 7891011 … Sonraki SayfaSon Sayfa

Ücretsiz Kayıt Ol