"burakdakiler" demiş ki:
bu malta konusunda msnde gorusebılecegım abılerım varsa msn adreslerını ısterım...yardımlarınız ıcın sımdıden tesekkurler .sımdı dusunursem egıtım olayını cok mu gec kalmıs olurum vıze olaylarını rahat verıyorlar mı.hem calısıp hem okumak ne kadar mantıklı ve kazanc saglanıyormu.ıngılızcenız sıfırsada gelebılıyor musunuz.hazırlık okumak sartıyla,sorularımın cevaplarını ve msn adreslerını alabılırsem cok memnun olurum.
kardesim ben maltadaydim şükür şu an türkiyeye geri geldim kendimi kurtardım lanet ülkeden önümüzdeki sene büyük bir ihtimalle sorun olmaz dünya tersine dönmez kıyamet kopmazsa eğitimime hollandada devam edicem

...kaldığım süre zarfı içersinde çok şey öğrendim maltada...zaten görünüşe göre forumdaki maltada en uzun kalan benim.......cok büyük hayallerle geldim maltaya ,gelene kadarda bir o kadar çektim..vizesiydi okuluydu kalacak yeriydi şu suydu busuydu....ilk olarak MALTANIN türkiyede büyükelçiliği yok..konsolosluk gibi birşey var bi kaç türk çalışıyo icinde istanbulda...adamlar son derece rahat ve kötü yapıyorlar işlerini...Malta Üniversitesinden kabul edilmeme rağmen 2 kez vizem rededildi...neyse sonunda maltaya gittim gene birçok sorun...bir kere felaket pahalı bir ülke,kimse çıkıpta laf kalabalıgı yapmasın yok ucuz ülke yok şöyle yok böyle diye...part time iş olayını kafandan çıkar zaten sinek kadar ülke herkes birbirini tanıyor çalışamazsın...ayrıca pek belli etmeselerde acaip ırkçılar...ve türklerden özellikle iğreniyorlar bizim maltalılarda ayrı bir yerimiz var(allah bozmasın)aylık 600-650 euro gider kafadan..ve ayrıca malta ilk gittigin zaman güzel görünebilir ama ARKADAŞLAR 4 AYDAN SONRA MALTA ÇEKİLMEZ...kaçınız kışın maltadaydıki??büyük ihtimalle bir çoğunuz yazın veya sonbaharda geldiniz...dil okulu ögrencileri gelip geçici ama üniversite düşünen arkadaşlar oturup ciddi ciddi düşünsünler..4 yıl çekilmez malta kafayı kırarsınız....ayrıca son olarak ingilizce sıfır demişsin...kardeş türkçe konuşmayı mı planlıyorsun buraya geldigin zaman?
Sliemadaki Türk İnternet Cafe\Bar'ın Değişmez elemanı Kemal