ÜNİVERSİTE İSMİNİZDEN RAHATSIZ OLUYO MUSUNUZ
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Sayfa / 5
Birinci SayfaÖnceki Sayfa 12345 Sonraki SayfaSon Sayfa

Atatürk? 2006-04-19 (00:05)
Pharuck Pharuck (pharuck)
Pharuck Pharuck (pharuck)
Arkadaşım neden Atatürk ismi verilmedi diyorsun da, şimdi Atatürk aramızda olsa ismini böyle bir polemiğe alet ettiğin için seni mi suçlardı yoksa Sütçü İmamı mı? kim ki SADECE bir halk kahramanı diyerek Sütçü İmamı aşağıladığını duysa seni mi suçlardı milletini mi?
Senato isimini deiştirecekmiş, kimin Atatürkçü kimin Sütçü olduğu belli oluyor. Kimin zihniyeti Atatürkle örtüşüyor belli oluyor. Ancak ismini deiştirirler ama Maraş'ı asla deiştiremezler ve bu kahramanlık öyküsünü deiştiremezler.
Re: Atatürk? 2006-04-27 (19:51)
Burak Koçak (UltraHerakles)
"pharuck" demiş ki:
Arkadaşım neden Atatürk ismi verilmedi diyorsun da, şimdi Atatürk aramızda olsa ismini böyle bir polemiğe alet ettiğin için seni mi suçlardı yoksa Sütçü İmamı mı? kim ki SADECE bir halk kahramanı diyerek Sütçü İmamı aşağıladığını duysa seni mi suçlardı milletini mi?
Senato isimini deiştirecekmiş, kimin Atatürkçü kimin Sütçü olduğu belli oluyor. Kimin zihniyeti Atatürkle örtüşüyor belli oluyor. Ancak ismini deiştirirler ama Maraş'ı asla deiştiremezler ve bu kahramanlık öyküsünü deiştiremezler.

Maraş değişmedikçe değişmez. Maraştaki zihniyet değişmezse gene hiç birşey değişmez. Benim burda okulun isminden çok benim önemsediğim hala kendini lisede zannedenler var. Benim I. derdim o. II. derdim ise üninin isminin değişmesi. bu benim düşüncem. bence atatürk ismi verilirse çok daha iyi olurdu. Ben sizin düşüncenize burada ne kadar saygılıysam sizde bana o kadar saygılı olun. Burası bir forum ve insanların düşüncelerini tartıştığı bir yer. Konuya dönersek.
ben burda neden bahsediyorum siz bana burda neden bahsediyorsunuz? Ben burda sütçü imam isminin değişmesi gerektiğinden bahsediyorum. bana çıkmışsınız yoq bilmem atatürkçü yok bilmem sütçü. Olayı siyasete taşıyorsunuz ve bilip bilmeden konuşuyorsunuz. Şunu bilki bende atatürk çocuğuyum ve üniversitemin gelişmesi için her türlü olayı yaptım ve yaparımda. Olayı nereye taşıdığının farkında değilsin.önce yazdıklarımı oku ondan sonra konuş.
2006-04-27 (19:59)
"ERYILDIZ" demiş ki:
ÖYLEMİ ARKADAŞIM ATATÜRK İSMİ YETERİNCE VAR HER YERDE ZATEN HEYKELLERİ MEVCUT SENİ BİLMEM AMA MARAŞ HALKI VE KENDİNİ BİLEN BAZI KSÜ ÖĞRENCİLERİN BU İSMİN YETERİNCE BİLİNCİNDE AŞIN ARTIK BAZI ŞEYLERİ ZATEN BAŞ ÖRTÜSÜ YETERİNCE SORUN BİR DE İSMİNE TAKMAYIN ÜNİVERSİTELERİN BÖYLE GEREKSİZ TARTIŞMALAR YAPACAĞINIZA O İSMİN HAKKINI VERİN HAKKINI SİZİN GİBİ GENÇLERİ SIRALARDA GÖRMEK İSTERİZ

Şimdi bak daha demin de dediğim gibi bilip bilmeden konuşmayın. Ben burda üninin isminden rahatsızlığımı belirttim. Arkadaş sordu bende bir ksü öğrencisi olarak rahatsızlığımı belirttim. bundan doğal bir şey olamaz zaten. biraz önce dediğim gibi benim ikinci derdim üninin ismi birincisi ise üninin kendini geliştirmesi. Kendini hala lisede zannedenler var. Bunu kabul etmiyorsan ksü öğrencisi değilsindir. Asıl aşılması gereken olaylar bu parazitlerin temizlenmesidir.
Bu arada anlamadığım bir şey var. Baş örtüsü sorunu mu? yoqsa baş örtüsüne dayanan başka bir sorun mu. Çünkü artık baş örtüsü yasaklandıki bundan da doğal birşey olamaz bence
2006-09-15 (21:54)
Muzaffer Sarısözen (yigiter187)
Muzaffer Sarısözen (yigiter187)
sütçü imama savunduğu şeyi hayatı pahasına koruyan bir insandı.ama insan gibi insandı.ismini beğenmeyen okulu bırakabilir.kimseye zorla bişey yok ki...
2006-11-11 (20:24)
Mmu Mmu (sosyopsiko)
Mmu Mmu (sosyopsiko)
Ya ben bu sene gircem sınava-okuldaki hocalar fln ya da ne bilim dersanedekiler çok feci dalga geçiyolar sen böle gidersen sütçü imam a bile gidemezsin fln die.Sinir oluyorum sinir.Yani ne var üninin adı sütçü imam sa?Sütçü imam da da eğitim olmuyo mu??Hiç umrumda değiller valla.Kazanayım sütçü imam a da gelirim.Hem maraş oldukça güzel bi şehir Göz kırpıyor
2006-11-20 (19:02)
Savage Garden (ENİGMA)
Savage Garden (ENİGMA)
ismi güzel be Göz kırpıyor dahada güzeli ismin nerden geldiği demi Şaşkın:
2007-02-09 (22:00)
Electra Electra (electromania)
Electra Electra (electromania)
Alıntı:
Fransızlar'ın Maraş'ı işgalinden kısa bir süre sonra olaylar başladı. Olaylar ilk anlarda küçük grubların karşılıklı sataşma ve atışmalarla yer yer meydana geliyordu.
Bu arada asıl adı Ali olan Sütçü Imam Uzunoluk caddesinin kenarında hem süt satarak geçimini sağlıyor, hemde ücretsiz olarak imamlık yapıyordu.

31 Ekim 1919 Cuma günü sabah olur olmaz, şehirdeki Ermeniler'in taşkınlık ve şımarıklıkları görülmeye başladı. Fransızlar'dan güç alan Ermeniler, şehre dağılarak önlerine gelen Türklere hakaret ediyorlar, Türk Milletinin örf, adet, gelenek ve görenekleri ile dinine dil uzatıyorlardı. Çeşitli mahallelerde yer yer olaylar patlak vermeye başladı. Fransız askerleri de bu duruma seyirci kalıyorlardı.

Fransız ve Ermeni askerler üçer-dörder kişilik grublar halinde çarşı-pazar ve mahalleleri dolaşıyorlardı. Türklerin bazılarını dövmelerinin yanında, Türk Milletini ve Türk Hükümeti'ni aşağılayıcı sözler sarfediyorlardı. Sataşma, dövme, yaralama gibi taşkınlıklarda yetmiyormuş gibi, sarkıntılık etmeye de başladılar.

Dinine, vatanına, milletine, ailesine, namusuna bayrağına, kitabına, şeref ve haysiyetine bağlı; başkalarının boyunduruğu altında yaşamaktansa, ölümü bile tercih eden Kahramanmaraşlılar adeta kükrediler. Fransız askerleri, Türklerin cesaret, azim ve kararlılığını henüz tanımıyorlardı. Fransızlar ve Ermenilerin bu taşkın hareketleri, Türklerin azim ve iradelerini artırıyordu. Türkler için artık tahammülü mümkün olmayan bir yere gelinmişti.

Bardağı taşıran son damla, Fransız askerlerinin Uzunoluk hamamından çıkan Türk kadınlarına sarkıntılık etmeleri oldu.

Bir grub Fransız Ermeni askeri ikindi üzerinde Uzunoluk Caddesi'nden kışlaya dönüyorlardı. 0 anda Uzunoluk Hamamından yüzleri peçeli iki Türk kadını çıktı. Üç kişi olan ve sarhoş durumda olan Fransız Ermeni askerlerinden birisi, hamamdan çıkan Türk kadınlarına saldırdı ve peçesini yırttı. "Artık burası Türklerin değildir, Fransız memleketinde peçe ile gezilmez" diyerek kadıncağıza sarılıp ilişmek istedi. Peçesi yırtılan ve zor durumda kalan kadıncağız bayılıp yere düştü. Diğer kadında imdat istercesine bağırdı. Olayı Kel Hacı'nın kahvesinden gören Türkler dışarı çıkarak, askerlerin üzerine yürüdüler. Türkler, Ermeniler'e ihtarda bulunarak yollarına gitmelerini söylediler. Ermeniler kötü sözler sarfederek silah kullandılar. Bu arada Çakmakçı Sait orada kurşunla yaralandı ve şehit oldu. Gaffar Osman'da yaralandı. Bu sırada Ali Sütçü Imam, Karadağ tabancasını alarak dükkanından hızla olayın ol duğu yere geldi. Silahını Ermeni askerlerinin üzerine boşalttı. İlk kurşunu atan Kahraman Sütçü Imam'ın silahı ile yaralanan Ermeni askeri arkadaşlarının yardımı ile kışlaya götürüldü. Yaralı asker bir gün sonra öldü. 1 Kasım 1919 tarihinde ölen Ermeni için büyük bir cenaze töreni düzenlendi. Sütçü İmam ise Nalbant Bekir'den aldığı bir atla Bertiz'in Ağabeyli köyünde bulunan Beyazıt oğlu Muharrem Bey'in yanına gitti

Sütçü İmam Ermeni ve Fransızlar tarafından sürekli arandı. Bulunması için de Kahramanmaraş Hükümeti çok sıkıştırıldı. Bütün çabalarına rağmen Sütçü İmam bulunamadı.

Sütçü İmam'ın bu unutulmaz kahramanlığından dolayı halk adeta birbirine kenetlenerek kardeş oldu. Birlik ve beraberliğin engüzel örneği bundan sonra da yaşandı. Sütçü İmam olayı, Kahramanmaraş harbinde de yeni bir ışık, yeni bir zafer yolunu açmış oldu.

Fransız askerlerinin ölmesi, Fransızlarla Ermeniler arasındaki sıkı ilişkiyi daha da artırdı. Fransız asayişinin bozulmasına Türk düşmanı Ellik Ermenileri sebeb oldu. Çünkü Fransızlar; Türkler'in bukadar vatan ve namusuna sadakatla bağlı olduklarını bilmiyorlardı.

gurur duyun arkadaslar çok muhterem bir insanın ismini yasıyor üniniz ayrıca üninin ismi bir insanı en fazla 1 yıl taşır gerisi sizin kendinizi geliştirmenize bakar. üninizin imkanları iyimi önemli olan o sizin okuldan bizim bölüme gelenler oldu bayagı
2007-02-10 (14:05)
Savage Garden (ENİGMA)
Savage Garden (ENİGMA)
bizim okulun isminden güzeldir..kafkas üniv.. Soğukkanlı
2007-02-12 (10:19)
Şafak Koçbıyık (safakkocbiyik)
Şafak Koçbıyık (safakkocbiyik)
adama saygımız sonsuz ama bence adamın lakabını unıve vermeye gerek yoktu
onun yerıne 12 subat ve ya kurtulus unıversıtesı olabılırdı,
ama bence en guzelı kahramanmaras unıv olurdu

dıkkat edersenız cogu avrupa unıversıtelerının ısmı sade ve guzel
2007-02-13 (10:34)
Barışarock (barışarock)
Barışarock (barışarock)
bence ismi gayet güzel unutulmaması gereken bir şey var oda maraşın kahraman ünvanını almasında başta sütçü imam olmak üzere onun gibi davranan insanların büyük payı vardır.ee böyle birinin de adını bi üniversiteye vermişiz çok mu?
Sayfa / 5
Birinci SayfaÖnceki Sayfa 12345 Sonraki SayfaSon Sayfa