slm arkadaşlar,
biz edbyt fak. ing. dil bilimi 2.snıfta okuyoruz.formasyon hakkında türlü iddalar atılıyo hangisine inancağımızı şaşırdık.seneye parayla verilen formasyonun(2000YTL)kalkacağı söylenio ve formasyonun yerine mezun olduktan sonra tezsiz yüksek lisansla öğretmenlik sertifikası verileceği söylenio-bu zaten şu andada geçerli bi durum ama normlde 3.sınıfta parayla formasyon alabiliyoduk yani şimdi bu durum ortadan kalktı mı? şimdi mezun olduktan sonra 1.5 senede tezsiz ykek lisans mı yapacağız yani???
bilgilendirirseniz sevinirz?başka nerede,nasıl,hangi şartlarda,ne kadara formasyon alabiliriz???
teşkkürler
Arkadaşlar rektörlükten öğrendiğim kadarıyla formasyon bu bahar dönemi ve büyük ihtimalle bu yaz dönemi açılmayacak. 2006-2007 güz dönemi için de belli birşey söylenmiyor. Ama formasyon şuan Hacettepede tamamen kaldırılmış değil umarım da kaldırılmaz çok büyük haksızlık olur. Dil edebiyat bölümlerine girenlerin çoğu hacettepede formasyon verilmesine güvenerek girdi çünkü. Bunun dışında Ankara ve Gazi Üni de formasyon veriyor sanırım. Web sayfalarında bilgi vardır.
merhaba arkadşm
eger ankara dışında bir il de senin için uygunsa Karadeniz Teknik üniversitesi ve Selçuk üniversitesi de formasyon veriyor.KTÜ sene içinde saat 17 ile 22 arasında sanrım farklı üni mezunlarına da veriyor bu yıl 2milyar olması gerek.Selçuk ise yazın 3 aylık bir süre zarfında veriyor die biliyorum.
umarım kalkmaz formasyon hakkınız ve zor durumda kalmazsınız.malesef türkiye'de her an herşeyle karşılaşmk mümkün...kolay gelsin
ya selçuğun 3 ayda verdiğini ben de duydum ki doğruysa bu süper bişey. ama öğr işlerini aradığımda bana öyle demediler işte=( eylülde başlıo fln dediler ama benim de bi ark yazın aldı selçuktan 3 ayda. Ya bu formasyonu araştırdım bu tezsiz yüksek lisans sanırım formasyonun yerini alıo diye bişi yok o sadece mezunlar için bi şansmış yani bizim formasyonumuz devam edio yine bide mezunlar mağdur olmasın die olara da y.lisans hakkı verilmiş o da sanıirm 1.5 yl değil yazın 3 aylık kurslarla verilecekmiş ki bu iyi bi haber. öyle olursa formasyon kalksa bile yazın üç ayda alıp kurtulabiliriz fen -edb mezunları olarak. Allah hepimize koaylık versin.
ya eğer mezun olduktan snra 3 ayda werolarsa 3.snıfta formasyon alcaz diye hiç kasmaya gerek yok.o haberi bnde okudum-3 ayda formasyon haberi-ama bakan şu anda mezun olanlara werilcek dio-2 seneye kadar onuda kaldırılarsa nolcak :(ya walla ben almıcam sinir ettiler hem soyuyolar adamı hemde rezillik çekoz...paramızla rezil oloz.
m.e.bakanlğnn sitesinde öğretmen atamalrala ilgili blümde yazıo ayrıntılı fen-edbyat mezunları 4+1.5 yazıo yani 1.5 yıl tezsiz yüksek lisans.
wala bi öğretmen olucam die 1.5 yılımı harcıyacağıma başka bi blümde y.lisans yaparımda bi işe yarar.
19 mays üniv de werolar mı?bilgisi olan warmı arkadaşlar???