selamlar.ben turkiyede liseyi bitirdim.salzburg universitesi ingilizce ogretmenligi bolumunu istiyordum.ama salzburg universitesinde ingilizce ogretmenligi boluömu yok.amerikan dili ve edebiyatı var benim girebilecegim.bir de benim pasaportum yesil ve seneye suresi bitiyor.bu konuda yardım ederseniz cok sevinirim.saygılarımla

chechen86
Avusturya, Wien
Wirtschaftsuniversität Wien
7. ayımız oldu bana daha bu hafta eskik evrakın var dediler. Sabıka kaydı (ki benden basvuruda bunu istemediler) ikamette sorun çıkmıs halledecez inş. bu hafta için ikameti. birde sigorta istemişler(bunu da vizeyi almaya gittiğinde götüreceksin demişlerdi...
Bakalım bu kadar bekledik. İnş. artık çıkarda kurtuluruz bu sıkınıdan...
KaganKaya
Türkiye, Ankara
Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ - METU)
Merhaba arkadaşlar,
ben bu sene üniversitede 4. sınıfa geçiyorum ama bana comenius dil asistanlığı için Salzburg çıktığından okulumu donduracağım.
Sormak istediğim birkaç konu var, yardımcı olacaklara veya olmak isteyip de bilgisi olmayanlara teşekkür ederim öncelikle.
Bu eğitim yılında Salzburg da asistanlık yapacağım okulda bana süpervizörlük yapacak olan hoca bana bir kabul belgesi yolladı (daha ulaşmadı 2 hafta olmasına rağmen).
Ama duyduğum kadarıyla, ki burada da okudum, vize için kalacak yeri de belirtmemiz gerekiyormuş.
Sormak istediğim ilk şey bu kalacak yer hakkında:
oradaki hoca bana lehrerhaus u önerdi, ve sanırım önceden rezervasyon yaptırmam gerekiyormuş, ben orada 8 ay kalacağım ama 10 aylık ücret vermem gerekiyor her halükarda. Siz bana orada nerede kalacağıma dair öneride bulunabilir misiniz? hatta eğer sizden evde kalıp da memnun olanlar varsa ve aynı yerde kalmayı önerirse bunu da düşünebilirim kesinlikle.
ikinci olarak,
herkes vize için eksik evraktan bahsetmiş, yakınmış, gerçekten üzücü ve endişe verici. Avusturya bu kadar sorunlu mu acaba... bana sorun yaşamamam için öneride bulunabilir misiniz? hangi evraklar gerekiyor?
durumum şu, daha 4. sınıf öğrencisiyim ama okulu donduracağım, ve oradaki 3 lise seviyesinde okulda staj yapacağım. Avusturya Ankara büyükelçiliğini aradım telefonla hangi evraklarla uğrayayım diye sordum:
siz şu bakaya gidin randevu için para yatırın, gelin falan ilan saçmaladılar. ben ona evrakları sordum o ise bana randevu al dedi.
Acaba randevuya hangi belgeleri götürmem gerekiyor? bir de belgelerin noter tasdikli çevirisini de istiyorlarmış, bunu nasıl halledebilirim? ben Ankarada okuduğum için oradan baçvurmayı düşünüyorum, siz İstanbulu mu ankarayı mı önerirsiniz?
şimdiden teşekkürler
metinmete
Avusturya, Wien
Wirtschaftsuniversität Wien
Avusturya SAlzburg Üniversitesinde işletme bölümü varmı??????
Türkiyede işletme bölümünde okuyan Salzburg Üniversitesinde İşletme Bölümünde okuyabilirmi???