bende gocmenlik hakkinda bilgi almak istiyorum asil amacim orda master yapmak m.b.a biciminde nufuslarinin az oldugunu ve hersene gocmen aldiklarini biliyorum birde yabanci ogrencilerden daha cok para istiyolar kanadadaki universiteler o yuzden vatandasi olmak istiyorum zaten Kanadada egitim aadli arkadaas

bana bu konu hakkinda bilgi verebilirmisin
kanada hersene ortalama 250 bin yeni gocmen almaktadir ancak 1 yillik MBA in ucretinin yarisini bedavaya getimek icin gocmenlik ile ilgilenmemeni tavsiye ederim. bunun sebebi ise, diyelim ki ingilizce ya da fransizca biliyoursun, universite mezunusun, mezun oldugun alan kanada hukumetinin aradigi meslekler listesinde ve bu alanda en az 2-3 yillik is deneyimine sahipsin, sabika kaydin yok, vs ve basvurun kabil edildi. Sana gocmenlik kartinin gelmesi 3-4 sene surer.Bu bekleme suresi Cin ve Hint vatandaslari icin 7-9 senedir.
yukarida saydigim sartlar sadece en onemlileri, ve sahip olman gereken bir cok sart ve hazirlman gereken bir cok belge var. eger danismanlik firmasi ile basvuru yaparsan bu sana yaklasik $4500 - $5000'a mal olur. kabul garantisi verilmez ve para iadesi yapilmaz.
bu arada, bu danismalik sirketlerine gittiginde sana en fazla 2 sene surer derler, sakin onlara inanma... bekleme suresi kanada gocmenlik websitesine acik olarak 36-48 ay diye belirtilmistir.(bu sure gecen seneye aittir)
Yok ben kendim basvuru yaparim derseniz, yanlis hatirlamiyorsam 20 sayfalik ingilizce basvuru formunda yapacaginiz en ufak yanlis ya basvurunuzun reddine ya da surecin uzamasina sebep olur.
Ayrica ben yaklasik 3 seneden beri kanada'dayim, turkiye'den gocmenlik basvurusu kabul edilip gelen hicbir turk ile tanismadim. gelen mutlaka var ama gocmenlik statusu olanlar genelde bir sekilde buraya gelip iltica edip, basvurusu kabul edilenler ya da burada ki universitelerden mezun olanlar.
malesef göçmenlik başvurusunun sonuçlanması 4-6 yıl alıyor.
www.cic.gc.ca resmi web sitesi. sonuçlanma süresini, sana ne kadara mal olacağını burdan öğrenebilirsin. ayrıca yahoo da kanadayagidiyorum diye bir grup var. orda yüzlerce soru cavaplanmış, üye olup inceleyebilirsin.türkiyeden sanırım her yıl 400 civarında göçmen alıyorlar.
kolay gelsin
Canada dunyada alinan en zor vizedir.basvurularin %90 na red verir.Duydugum kadariyla turist aceny ile turist vizesine basvuran 600 kisiden 5 kisiye vize verilmis.
eger america vizesi almis iseniz Canada vizesi almaniz kolay olur,cunku canada vize basvuru formlarinda Amerika ya daha once vize basvurusu yapip yapmadiginiz soruyluyor.
selam arkadaslar ben 3 yildir maltada yasiyorum ve canda da 3 aylik bir dil egitimi almak istiyorum ; maltada kalis suremin ve maltadaki dil sertifikalarimin vize almamdaki sansimi yukseltirmi
tesekkurler