Mesaj Panosu

Malta'da Egitim
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Malta'da Egitim 2006-04-13 (12:34)
Arkadaslar azicik kafa karistiricam verilen bilgiler yanlis demek istemiyorum ama.. Ben hala Maltadayim fiyatlarda sanki biraz abartmalar olmus.. Azicik duzeltiyim gelicek arkadaslarin kafasi karismasin..

4ytl lik suyu gece bardan bile almiyoruz ama siz 4 ytl lik suyu nerden buldunuz bilmiyorum. Suan icin veriyorum fiyatlari arkadaslar. Bir koli su (6 tane 2Lt bir arada) 4 YTL -6YTL arasi degisiyor. Yerine gore.... O ucuz dediginiz pizzalarda 50 cents degil 25 cents yani 1 YTL. Benim gittigim okulda internet ucretsiz. Istedigin kadar kullaniyorsun. Ama internet cafede internet kullanicaksan saatine gore degisiyor fiyatlar. saati 4 YTL ise 15 saat alin ve 40 YTL verin. Market olarakta arkadia olabilecek en pahali super market ST. Julians in gobeginde ve en pahali muhitte Tower Marketi hem St. Julians ta var hemde Sliemada bence alisverisi oraladan yapin..

Sormak isterseniz ben daha yazabilirim.
2006-04-13 (13:15)
tania
Bay
tania
Avusturya, Wien
Wirtschaftsuniversität Wien
abartma yok, marketten litrelik su alırsan daha ucuz olur dedim zaten

otomatlardan yada büfelerden filan 1 şişe su kaç cent? ben 0.7-1.00 diye hatırlıyorum bu da yaklaşık 3-4 ytl

qube un altindaki yerde 25cente pizza yersin tabi ayaküstü ama ona pizza demek için bin şahit lazım, haksızmıyım?

zaten arcadia, tower 2 seçenek var, arcadia daha ucuz ve daha büyük. bulunduğu muhit kafanı karıştırmasın, hiltonun filan orada ama arcadia daha ucuz!

internet ec'de ücretsizdi, fakat haftalık 1 saatlik kullanımı ücretsizdi, bi ara ücretsizdi ama sıra yüzünden kullanamıyorduk hiç

yani internet kafede saati 1lm, melitanet. ben laptopla evden girdiğim için internet kafe fiyatından bağlanıyordum
Malta'da Egitim 2006-04-13 (13:32)
Kizma hemen yalan soyledin demedim ki azicik fiyatlar abartilmis dedim. 1 sise suyu degil tartisma niyetim ama ben 1 senden fazla oldu burdayim daha once turkiyedede universite ogrenisiydim ordada evde tekbasima kaliyordum suanda burdada.. Ama benim masraflarimda hicbir degisiklik olmadi diyebilirim.. Okul ucretleri haric tabi.. Ayni mutfak masrafiyla nerdeyse yine 1 ayi cikariyorsunuz.. Hatta her gece disari ciksaniz Turkiyede hayatta basacikamazsiniz ama bu Malta'da mumkun degil mi? hemde neredeyse hicbiyer giris almiyor.

Simdi ayakustu pizzaci demissin ama.. Zaten Malta'da her kose basinda var o ayak ustu pizzacilardan. Ve dil okulu ogrencilerinin neredeyse %75 inin ogle yemegi yeri oralari.. Tamam biraz fazla yagli ve sagliksiz olabilir ama igrencligi konusunda katilmiyorum sana..

Ben genede ozur dilemek istiyorum o abartma lafi yalan lafiyla benzedigi icin. Ama bu kadar onyargili yaklasilmasindanda hoslanmiyorum. Zaten kiminle karsilasam Malta denildigi gibi guzel degilmis cok kotuymus diyorlar. Bide arapca konusuyorlarmis..

Tamam maltacayi cok konusuyolar ben bile bikac kelime ogrendim ama.. Soylesene kac ay kaldin bilmiyorum ama 6 ay 1 sene neyse iste.. Ingilterede olsaydin 6 ayda ingiliz aksaani ile konusur muydun? En onemlisi maltada ogrendigin ingilizceyi onlar gibi mi konusuyorsun yoksa Turk aksaani ile mi konusuyorsun.?

Birtek cok Turk oluyor ve ozellikle yazin insanlar amacini sasirip tatail yapiyorlar derim ama ingilizce aksan isi degil..
2006-04-13 (13:47)
tania
Bay
tania
Avusturya, Wien
Wirtschaftsuniversität Wien
ben maltayı kötülemedim zaten, dil pratiği+tatil için yazın gidilebilir, öbür zamanları bilmiyorum ama türk dolu olduğu ve pratik için kötü olduğunu söylüyorlar yaz dışında?

bizim bi hoca tam malta aksanıyla konuşuyordu, tam kabustu, allahtan aksanları çok iyi olan avustralya ingiltereli hocalar da vardı, zaten malta aksanı önemli değil ordaki öğrencilerle pratik yapıyorsun daha çok

ben iğrenç demedim pizzaya, biz de ayaküstü pizzacıdan çok yedik Gülümsüyor iyi iş yapabilir ama çok da iyi değil,
bir yardımda ben ıstıyorum mumkunse 2006-05-02 (23:16)
burakdakiler
burakdakiler
Türkiye, İstanbul
bu malta konusunda msnde gorusebılecegım abılerım varsa msn adreslerını ısterım...yardımlarınız ıcın sımdıden tesekkurler .sımdı dusunursem egıtım olayını cok mu gec kalmıs olurum vıze olaylarını rahat verıyorlar mı.hem calısıp hem okumak ne kadar mantıklı ve kazanc saglanıyormu.ıngılızcenız sıfırsada gelebılıyor musunuz.hazırlık okumak sartıyla,sorularımın cevaplarını ve msn adreslerını alabılırsem cok memnun olurum.
Ücretsiz Kayıt Ol