italya'da eğitim ve yaşam;izlenimlerim-GÜNCELLENDİ-
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Sayfa / 13
Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 89101112 … Sonraki SayfaSon Sayfa

2008-02-27 (15:59)
Ab Bc (avvocato)
Ab Bc (avvocato)
zeyna7 demiş ki:
Merhaba,

İtalya maceranızı okudum. Benim şu anki hedefim İngiltere'ye gidip Celta sertifikasını alabilmek. Bu sayede de istediğim ülkede öğretmenlik (İngilizce) yapabilmek. Öğretmenlik yapmak istediğim yer tabi ki İtalya. Ancak merak ettiğim, kendime İtalya'da iş ararken internetten mi yoksa İtalya'ya gelerek kendim mi iş aramalıyım?

Konu hakkında bilginiz var mı?
Teşekkürler

Tabiki Italia'da bulunarak aramanız daha faydalı olur.
2008-02-27 (16:02)
Ab Bc (avvocato)
Ab Bc (avvocato)
gulsah-5e demiş ki:
merhba ben yenı kaydoldum bu sıteye.merak ettıgım o kadar çok şey var ki..ben marmara da ekonometri okuyorum.yüksek lisansımı italyada yapmak istiyorum.devlet üniversitesinde yapma sansım var mı?ingilzce egıtım veren devlet okulları varmıdır?
devlet okullarına girişte sartlar nedir mesela?bı de okula ayrıyeten para verıyormuyuz?özelde ve devlette bu ayrım ne kadar?fiyatlar yaklaşık olarak nasıldır..çok teşekkür ederim Gülümsüyor

Master yapmak için ilgili dili bilmen gerekmekte , yani yeterlilik sahibi olmalısın.Fiyatlar değişkenlik göstermekle birlikte seçeceğin alana göre 1000-6000 euro aralığında. Özel üniv. kolaylık sağlar sana. Başarılar dilerim...
2008-02-27 (16:06)
Ab Bc (avvocato)
Ab Bc (avvocato)
aysenum demiş ki:
avvocato sana bişi sormak istiyorum..
lisede hazırlık okuduysanız buda 12 yıllık eğitimöe girer demişsin önceki mesajlarda...orta okulda okudum ben hazırlık..bu da sayılrmı??
bide kayıtları ne zmn başlıyo ordaki üniversitelerin...
bide ordaki özel üniversitelerin fiyatları ne kadar??

Üniversitelere göre farklılık göstermekle beraber , lisenin 4 yıl olması kastediliyor.
Kayıtlar nisan ayında başlar.
Fiyat aralığı devlette 0-1000 , özellerde 2000-6000 aralığındadır.
2008-02-27 (16:10)
Ab Bc (avvocato)
Ab Bc (avvocato)
banusu demiş ki:
merhabalar ben banusu.şuan dumlupınar üniversitesi dogaltaş dekorasyon bölümünde okumaktayım ve ilk senem.2 yıllık bir bölümde okuyorum üniversite bittiginde italyada mozaik üzerine egitim almak istiyorum.fakatt bu konuda hiçbir bilgim yok bu konuda benim aydınlatırsanız çok sevinirim..

Önde dil öğrenmek gerekli, Türkiye veya Italia'da ,
Sonra bir üniversiteye başvurmalısın. Vize işlemleri vs. var.
Detaylıca sorarsan cevaplandırırım .
Ayrıca ilk mesajı okumanda fayda var.
2008-02-28 (15:12)
Hüseyin Akan (sonique)
Hüseyin Akan (sonique)
benim arkadasim adina turkiyede lise egitimim bitirdim,simdi belarusta hazirlik fakultesindeyim seneye italyayi dusunuyorum kabul olurmu 12 yiilik egitim icin, nereye basvurabiliriz..

Bende turkiyede 2 yillik uni bitirdim 13 yillik egitimi tamamladim, suan belarustayim hazirlik fakulyesinde bende seneye italyayi dusunuyorum. ama italyancamiz sifir rusca ve ingilizce biliyoruz tr de itlalyanca kursuna gitmeliyimiz muhendislik veya mimarlik dunuyoruz.
2008-03-03 (21:48)
Alptuğ Nasuhoğlu (alptug34)
İtalyada kalıcak yerler 250 eurodan başlıyor demişsinde.Şimdi ben yazın italyaya gidicem per stranieriye. Kalıcak evi burdan ayarlama şansım var mı? Yoksa oraya giderek mi ayarlayabiliyoruz? Eğer bulamazsak napabiliriz ? (Yazın 3 aylıgına dil okuluna gidicemde onun icin soruyorum.)
italyaya geçiş 2008-03-21 (19:29)
Murat Agralli (echoes)
Murat Agralli (echoes)
Merhaba.

Çok güzel bi ortam oluşmuş bunlara, üşenmeden o kadar bilgi alışverişinde bulunulmuş hakikaten hoş Gülümsüyor

Benim de herkes gibi bi sorum olacaktı. Şu an itu de jeodezi ve fotogrametri müh ve gemi inşaatı müh. çift anadal programındayım. 3. sınıftayım ve bu senenin sonunda gemi inşaatı mühendisliğini (ki 2.anadalım) dondurarak 1. anadalım olan jeodezi ve fotogrametriden Almanya-Hannover'e erasmusla gideceğim. Almanya'da jeodeziyi bitirme seviyesine geleceğim ve döndüğümde tek dönem daha okuyarak 1. anadalımı bitirmiş olacağım.

Sorum ise şu, ben Türkiye'deki 1. mühendisliğimi bitirdikten sonra İtalya'da Genova üniversitesnde(veya varsa farklı kesimlerindeki bağlı kampüslerinde) "Ingegneria Navale" programında okumak ve mühendislik değil de daha çok yat, tekne mimarisi veya gemi işletmeciliği üzerinde geliştirmek istiyorum kendimi. Bu anlamda kendi üniversitemdeki 1 yıllık Gemi İnşaatı bölümü okumuş vaziyette(çap dan dolayı 1 yıl, yukarıda belirttiğim gibi..) Genova üniversitesine "geçiş" başvurusunda bulunabilir miyim ?

Bu sorunun cevabı benim için gerçekten ama gerçekten çok önemli çünkü hayatımı İtalya'da devam ettirmek istiyorum ve ben Genova üniversitesinde 5 senelik programa başlamak ve üzerine master yapmak niyetinde değilim, o yüzden bilenlerden yardımlarını, bilgilerini esirgememelerini rica ediyorum Gülümsüyor İtalyan Kültür'deki bir bayanla yaptığım telefon konuşmasında böyle bi geçişin mümkün olmadığını öğrendim, ancak önceki mesajlarda ise bunun mümkünatından bahsedildiğini gördüm, çelişkide kaldığım için yazıyorum bu mesajı.

Üstteki sorumun yanında bana İtalya'daki gemicilik sektörü, daha çok hangi tip gemilerin üretiminin yapıldığı, nerelerde tersane ve diğer iş imkanlarının oldugu konuları hakkında bilgi verecek kimseler olursa ayrıca teşekkür ediyorum şimdiden Gülümsüyor

Yardımlarınızı bekliyorum. İyi günler herkese..
2008-03-24 (22:49)
Ben bu student livingi baya bir araştırdım. Orda yerimizi ayarlarken kredi kartı numarası soruyorlar.Ben kredi kartıyla değilde direk banka havalesiyle parayı yollasam olur mu? e-posta attım ama hala cevap gelmedi.Bilen varsa bilgi verirse cok memnun olurum.
Merhaba, 2008-03-29 (12:03)
Melis Çağlayan (wishne)
Melis Çağlayan (wishne)
Öncelikle teşekkürler;Uzun vakitler gerektiren bi araştırma ve bilgiyi burada sunduğunuz için.
Benim sorumsa Bilgisayar Programcılığı bölümünde okuyorum.2 Yıllık ve malesef uzadı Çok üzgün, ağlıyor 1 sene ünv'de 1 senede lisede hazırlık okudum.12 yıl eğitim kuralından yana sorunum yok anlayacağınız gibi.
Normal şartlarda Türkiye'de DGS sınavına girip puanımıza göre Bilgisayar Müh,Yazılık Müh yada İstatistik bölülmlerine geçişte bulunabiliyoruz.Benim isteğimse bu geçişi İtalya'da bi üniversiteye yapmak.Sanırım çok yüksek puanlar aranmıyormuş.Bu ne derecede doğru?Şansım ne şekildedir ve dil kursuna burada başlamamı önerirmisinz?Öğrenmek istediklerim bunlardır.
Tekrar teşekkürler Gülümsüyor
2008-05-29 (22:41)
Ab Bc (avvocato)
Ab Bc (avvocato)
wishne demiş ki:
Öncelikle teşekkürler;Uzun vakitler gerektiren bi araştırma ve bilgiyi burada sunduğunuz için.
Benim sorumsa Bilgisayar Programcılığı bölümünde okuyorum.2 Yıllık ve malesef uzadı Çok üzgün, ağlıyor 1 sene ünv'de 1 senede lisede hazırlık okudum.12 yıl eğitim kuralından yana sorunum yok anlayacağınız gibi.
Normal şartlarda Türkiye'de DGS sınavına girip puanımıza göre Bilgisayar Müh,Yazılık Müh yada İstatistik bölülmlerine geçişte bulunabiliyoruz.Benim isteğimse bu geçişi İtalya'da bi üniversiteye yapmak.Sanırım çok yüksek puanlar aranmıyormuş.Bu ne derecede doğru?Şansım ne şekildedir ve dil kursuna burada başlamamı önerirmisinz?Öğrenmek istediklerim bunlardır.
Tekrar teşekkürler Gülümsüyor

Dil kursu için italia düşünmenizde fayda var
Sayfa / 13
Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 89101112 … Sonraki SayfaSon Sayfa