Merhaba Mustafa …
Öncelikle sorduğum sorulara uzun uzun cevaplar verirsen cok sevinirim.Senden başka tanıdığımız yok ve çok merak ettigimiz sorular var kafamızda şimdiden sorulara vereceğin uzun cevaplar için t. ederiz
1- İtalyan insanları ?
2- İtalya da ki günlerin nasıl geçiyor ortamın Vs. ?
3- İtalya ya başka gitme yöntemleri nelerdir ?
4-Perugia’daki okula bizim aylık 250 euro verme imkanımız var.
5- Bu Dil egitimi 3 ay mı sürüyor ?
6-Eger öyleyse 3 ay bittikten sonra ne yapıcaz.
7-Alıcağımız vizelerin sınırı kaç ay olucak.
8-Vize işlemleri nasıl olucak egitim icin gidices tek sebebimiz bu ama nasıl yapıcas bunları okulla nasıl irtibata geçices..
9-Yurta kalıyordun sanırım onun icin ayrı bir para vericekmiyiz.
10-Biz evde kalmayı düşünüyorus kiralar ne kadar ?
11-Aylık giderin ne oluyor italyada ?
12-Yaşam standartları nasıl cok pahalı diye biliyorum ben..
13-Ben Şuan Lise 2 turizm örgencisiyim.Şuan bir otelde staj görüyorum seneye lise bitiyor direk akdeniz üniversitesinde okuyacagım.2 yıl sürecek üniversite egitimim bunun icin İtalya benim hayatımda ki dönüm noktam olucak italyada yaşamımı ve meslegim olucak turizm işini ilerletmek istiyorum..
14-Biras İtalya truzim piyasından bahsedermisin ?
15-Arkadaşım dil için italyayı düşünüyor..Seneye askere gidicek bende üniversite okuyacagım..
16-Senin önündeki İtalya süreci ne kadar olucak ? (Daha ne kadar kalıcaksın italyada)
17-italya vatandaşı olmak istiyorus ? Bunun icin ne yapmalıyız.
18-italyancayı iyi bir şekilde ögrendigimizde .italyada çalışmamızı tavsiye edermisin
ve normal bir işçinin aylıgı ne kadardır?
ya cok ucuk ve sacma sorular sormus olabiliriz ama biz ciddi anlamda İtalya diyoruz aklımızda başka bir şey yok.
Genç kardeşim;
1-İtalyan insanları tahmin edeceğin gibi çok konuşkan ve sıcak kanlı, yani arkadaş olmakta güçlük çekmeyeceksin,fiziksel görünümleri ülkemiz insanlarına çok benzemektedir.Yani birçok kez İtalyan olarak algılanabilirsin.
2.İtalyada günler tabiî ki çok güzel geliş amacınızı unutmamakla birlikte çok güzel geçirmeniz kaçınılmaz.Dünyanın her tarafından insanlarla tanışabilirsiniz.Örneğin Ekvador’lu arkadaşınız varsa muz kızartması yemeniz kaçınılmazdır, ya da Japon arkadaşınız varsa karpuzu tuzla yemeyi deneyeceksiniz.
3-Mülteci olarak sığınma durumu var ki öğrenci arkadaşlarımızın hiçbirinin bu yoldan geçmesini dilemem.Bu yolla kendi ülkenle sorunların olduğunu iddia ediyorsun.
4-Perugia’daki okul Universita’ di Perugia Per Stranieri 250 euro ama diğer giderleri unutmamalısın.
5-Dil eğitimi şu şekilde
1.kur 3 ay , 2.kur 3 ay 3.kur 3 ay 4.kur 3 ay 5.kur 6 ay toplam 18 ay. Tabiî ki kurların hızlandırılmış halleri var 5.kur hariç diğer kurlar 1 aylık olabiliyor.
6.Dil eğitiminde 4.kurdan alacağın sertifikayla Türkiye’de tercümanlık hakkı kazanırsın.5.kur bitiminde alacağın belge DİPLOMADIR.italyan dili ve kültürü diploması.Bu belgeyle her ülkede öğretmenlik hakkı kazanırsın.
7.Sen okudukça vizen devam eder.Burda uzatmak daha kolaydır.
8.Vize işlemleri konsolosluğa gitmen gerekecek.Durumunu anlatacaksın.Okul kaydı netten yapılır.Online kayıt bölümü,sana onay gelirse şartların uygunsa vize alırsın.
9.Ben yurtta kalmıyorum.
10.Ben evde kalıyorum oda kiralama yöntemi çok güzel ve memnunum.200-350 euro arası İki kişilik odalar toplam 350 euro tek kişilik iyi oda 275 eurodur.
11.250 oda 250 kurs 250 de diğer harcamalar 750 euro yeter.Benim harcadığım rakam farklı.
12.O kadar pahalı değil ama euro yükselince farklı oluyor tabi.
13.Başarılar dilerim.
14.İtalya tarih turizminde Dünyanın önde gelen ülkelerimden biri,daha fazla bilgim yok .Fakat turizmin büyük bir potansiyeli olduğu unutulmamalıdır.
15.İtalya dil için iyi bir ülke.
16.3 yıl burada olacağım.
17.Ya İtalyan biriyle evlenmeli,ya da burada uzun süre yaşarak diyaloglarını güçlü tutarak vatandaşlık talebinde bulunabilirsin.
18.Kendi ülkende çalışman en prestijli olanı kuşkusuz.İşçi aylığı 1500-4000 euro arası değişir.
Sorular , için izin alınmıştır..
Merhaba Mustafa
Ben 24 temmuzda perugia da bir enstitüde staja başlıcam...perugia da bize önerebileceğin bir yurt var mı acaba? Biz 8 kişi gidiyoruz oraya...
Bu arada bizimle bilgilerini paylaştığın içn teşiekkür ederim...
Maalesef yurt hakkında bilgim yok ama ne kadar kalacaksınız, ayrıca yurtta kalabileceğinizi ummuyorum. evde kalırsınız sanırım. daha detaylı yazarsanız durmunuzu izah etmem kolaylaşır başarılar..
biz 8 kişiyiz italya da 3 ay kalacaz ama ben kira fiyatlarının çok uçuk olduğunu duymuştum...Stajı bir enstitüde yapacaz...ayın 22 sinde inşallah ordayız

Merhaba
Şunu belirtmek isterim ki yurt şeklinde kalacak bir yer duyamadim veya ben bilmiyorum ama sordugum arkadaşlar da bilmiyorlar.
Birkaç alternatif sunacagim;
8 kişisiniz.2 ev tutabilirsiniz.takriben toplam 1400 euro ya mal olur alır aylık en ekonomik bu.
Diğeri monolokal şeklinde oda; 500 euro civarı 3 kişi kapasitesi var, mutfak banyo içerisinde.
Diğeri bağımsız oda tutma ki en az 200 eurodan başlıyor.
tavsiyelerin için teşekkür ederim...eğer gideceğim enstitüdü kalacalk yerimi ayarlamazsa bu yolları denerim
tekrar teşekkür ederim...
acaba roma ya gideniniz varmi? varsa ordaki hayat hakkinda biraz bilgi versin? erasmus ogrencilerine uygun kalacak yerler...............
selam arkadaslar.
ben ozlem 04.09.2006da perugada olucam.ereasmus programıyla dil kursuna gidiyoum. bir ay sonrada oradan bar ye gecicem.benim cok onemli iki sounum var biri yanlız gelicem ve hic italyanca bilmedigim icin gece dokuz bucuk gibi gidicegim yeri nasıl bulucam ve nerde kalabilirim.ayrıca formumu artık teslim etmem gerkio ama bari ünisinin sitesi italyanca ve ing versionu yok.bana uc donemdenden olusan ziraat fak bitim tarihini ama sınavlarıda dahil olmak üzere ne zaman bittigini ogrenebilirmisin.cok acil italyanca bilen arkadslar lütfen yardıım edin.size türkiyeden ne istiyosanız getiririm

)
monocol seklindeki odadan kastın nedir acaba ben 5 eyülde perugiada olucam bir aylıgına en ucuz yolu ayarlamak istiyorum kendime.sen hangisini tavsiye edersin ve burdan yola cıkmadan once nasıl yerimizi garanti edebilirz.oaraya gelince sokakta kalmıyalım elin yaban ellerinde:)
ıtalya dakı bi okula başvuruyu nasıl yapıoruz pekı?netten mi yapılıyo yoksa konsolosluğa faln mı gıdıoruz?