italya'da eğitim ve yaşam;izlenimlerim-GÜNCELLENDİ-
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Sayfa / 13
Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 910111213 Sonraki SayfaSon Sayfa

2008-06-17 (00:40)
Mustafa Eke (avvocato)
Mustafa Eke (avvocato)
echoes demiş ki:
Merhaba.

Çok güzel bi ortam oluşmuş bunlara, üşenmeden o kadar bilgi alışverişinde bulunulmuş hakikaten hoş Gülümsüyor

Benim de herkes gibi bi sorum olacaktı. Şu an itu de jeodezi ve fotogrametri müh ve gemi inşaatı müh. çift anadal programındayım. 3. sınıftayım ve bu senenin sonunda gemi inşaatı mühendisliğini (ki 2.anadalım) dondurarak 1. anadalım olan jeodezi ve fotogrametriden Almanya-Hannover'e erasmusla gideceğim. Almanya'da jeodeziyi bitirme seviyesine geleceğim ve döndüğümde tek dönem daha okuyarak 1. anadalımı bitirmiş olacağım.

Sorum ise şu, ben Türkiye'deki 1. mühendisliğimi bitirdikten sonra İtalya'da Genova üniversitesnde(veya varsa farklı kesimlerindeki bağlı kampüslerinde) "Ingegneria Navale" programında okumak ve mühendislik değil de daha çok yat, tekne mimarisi veya gemi işletmeciliği üzerinde geliştirmek istiyorum kendimi. Bu anlamda kendi üniversitemdeki 1 yıllık Gemi İnşaatı bölümü okumuş vaziyette(çap dan dolayı 1 yıl, yukarıda belirttiğim gibi..) Genova üniversitesine "geçiş" başvurusunda bulunabilir miyim ?

Bu sorunun cevabı benim için gerçekten ama gerçekten çok önemli çünkü hayatımı İtalya'da devam ettirmek istiyorum ve ben Genova üniversitesinde 5 senelik programa başlamak ve üzerine master yapmak niyetinde değilim, o yüzden bilenlerden yardımlarını, bilgilerini esirgememelerini rica ediyorum Gülümsüyor İtalyan Kültür'deki bir bayanla yaptığım telefon konuşmasında böyle bi geçişin mümkün olmadığını öğrendim, ancak önceki mesajlarda ise bunun mümkünatından bahsedildiğini gördüm, çelişkide kaldığım için yazıyorum bu mesajı.

Üstteki sorumun yanında bana İtalya'daki gemicilik sektörü, daha çok hangi tip gemilerin üretiminin yapıldığı, nerelerde tersane ve diğer iş imkanlarının oldugu konuları hakkında bilgi verecek kimseler olursa ayrıca teşekkür ediyorum şimdiden Gülümsüyor

Yardımlarınızı bekliyorum. İyi günler herkese..

Merhaba , ilgi alanıma uzak fakat çok beğendiğim bir bölüme merak duymaktasınız.Bu konuyu araştırmama rağmen üzüntüyle belirteyim ki sonuç alamadım. başarılar
2008-07-01 (19:40)
Zeliha Ateş (sweetwitch)
Zeliha Ateş (sweetwitch)
merhabalar. ben eylülde erasmusla italya napoliye gidiyorum. burda yaşam nasıl yardımcı olursan sevinirim. ayrıca bir şey daha var orda türk bankaları var mı? mesela türkiyeden para gönderilecek olsa nasıl hallediliyor? şimdiden teşekkürler.
. 2008-07-01 (19:53)
Mustafa Eke (avvocato)
Mustafa Eke (avvocato)
normal olarak swift işlemi yani yabancı para havalesi olarak ordaki bankalara veya western union ile havale edilebilir.
2008-07-01 (20:54)
Zeliha Ateş (sweetwitch)
Zeliha Ateş (sweetwitch)
teşekkür ederim yani orda ayrıca hesap açtırmaya gerek yok değil mi?
. 2008-07-01 (22:44)
Mustafa Eke (avvocato)
Mustafa Eke (avvocato)
banka hesabı açtırmanın faydası var tabi ama zorunlu değil havale almaki için
2008-07-11 (20:03)
Yadigar Yöntem (eczyadigar)
merhabalar verdiğiniz bilgiler için teşekkür edrm ama size soramam gereken bi kaç şey daha war.ben 3. sınıfa geçtim eczacılık okuorm.erasmus düşünüorm ama bir türlü karar weremiorm.egitim dili italyanca olan bi üniversite bulsam düşünmem italyaya giderim sorum şu...
İTALYADA İNGİLİZCE EĞİTİM VEREN (LİSANS İÇİN) ÜNİVERSİTE VARMII*???????
bu konuda hiç bi yerden bilgi edinemiorm.yardm edersenz çoook sewinirm.
2008-07-11 (20:04)
merhabalar verdiğiniz bilgiler için teşekkür edrm ama size soramam gereken bi kaç şey daha war.ben 3. sınıfa geçtim eczacılık okuorm.erasmus düşünüorm ama bir türlü karar weremiorm.egitim dili italyanca olan bi üniversite bulsam düşünmem italyaya giderim sorum şu...
İTALYADA İNGİLİZCE EĞİTİM VEREN (LİSANS İÇİN) ÜNİVERSİTE VARMII*???????
bu konuda hiç bi yerden bilgi edinemiorm.yardm edersenz çoook sewinirm.
2008-07-13 (20:35)
Sultan Gürsoy (sultangürsoy)
mrb gerçekten güzel ve faydalı bir sohbet ortamı oluşturmuşsunuz verdiğiniz bilgiler tatmin edici,ama benim durumum biraz farklı ben romanya'da bükreşte tıp okuyorum ve italya'ya geçiş yapmak istiyorum bir yıl için erasmusla gelip eğer memnun kalırsam italyada devam etmek istiyorum benim eğitim dilim ingilizce yabancı öğrenci statüsüyle okuyorum bükreşte italyada eğitim dilimin ing olması mümkün mü ileri derecede ingcem var ve romencede biliyorum italyanca ve romence latin dilleri ailesinden geldiği için birbirine yakın diller italyancayıda öğrenmem zor olmaz die düşünüyorum türkiyede 'de 12 yıl eğitim aldım anadolu lisesi mezunuyum hazlık okudum.derslerimde ii burs almam çok zor olmaz heralde ama alamazsamda sorun değil tıp eğitiminin kalitesi,okul harcı vs hakkında bilginiz var mı ve bide üniversitelerin tarzını,sosyal hayatı merak ediyorum üniler kampüs şeklinde mi yoksa bükreşteki gibi:(sosyal ortamdan yoksun tarihi binalar mı bu konularda bana yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim şimdiden teşkler
2008-07-14 (01:49)
sanırım tıp eğitimi için pek tercih edilen bi ülke değil italya ama bükreşten iyi olduğuna eminim.avvocato orda tıp okuyan türk tanıdıklarınız varmıydı memnunlarmıydı hangi dilde okuyorlar.ve uzmanlık için tus sınavı varmı italya da, romanyada yabancı öğrenciye tus sınavı yok mesela.hangi şehri ve hangi üni.yi tavsiye edersiniz tıp için ordaki hastanelere dair fikriniz var mı msn adresim sultangursoy88@hotmail.com ekleseniz çok sevinirm cvbınızı bekliyorum
2008-07-14 (02:24)
Pınar Getik (kendi kendime tarifsiz)
Pınar Getik (kendi kendime tarifsiz)
eczyadigar demiş ki:
İTALYADA İNGİLİZCE EĞİTİM VEREN (LİSANS İÇİN) ÜNİVERSİTE VARMII???????

bu sorunun cevabı benim içinde çok önemli, lütfen bi bilgilendirme yaparmısınız? Üzgün
Sayfa / 13
Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 910111213 Sonraki SayfaSon Sayfa