Merhaba.
Çok güzel bi ortam oluşmuş bunlara, üşenmeden o kadar bilgi alışverişinde bulunulmuş hakikaten hoş
Benim de herkes gibi bi sorum olacaktı. Şu an itu de jeodezi ve fotogrametri müh ve gemi inşaatı müh. çift anadal programındayım. 3. sınıftayım ve bu senenin sonunda gemi inşaatı mühendisliğini (ki 2.anadalım) dondurarak 1. anadalım olan jeodezi ve fotogrametriden Almanya-Hannover'e erasmusla gideceğim. Almanya'da jeodeziyi bitirme seviyesine geleceğim ve döndüğümde tek dönem daha okuyarak 1. anadalımı bitirmiş olacağım.
Sorum ise şu, ben Türkiye'deki 1. mühendisliğimi bitirdikten sonra İtalya'da Genova üniversitesnde(veya varsa farklı kesimlerindeki bağlı kampüslerinde) "Ingegneria Navale" programında okumak ve mühendislik değil de daha çok yat, tekne mimarisi veya gemi işletmeciliği üzerinde geliştirmek istiyorum kendimi. Bu anlamda kendi üniversitemdeki 1 yıllık Gemi İnşaatı bölümü okumuş vaziyette(çap dan dolayı 1 yıl, yukarıda belirttiğim gibi..) Genova üniversitesine "geçiş" başvurusunda bulunabilir miyim ?
Bu sorunun cevabı benim için gerçekten ama gerçekten çok önemli çünkü hayatımı İtalya'da devam ettirmek istiyorum ve ben Genova üniversitesinde 5 senelik programa başlamak ve üzerine master yapmak niyetinde değilim, o yüzden bilenlerden yardımlarını, bilgilerini esirgememelerini rica ediyorum

İtalyan Kültür'deki bir bayanla yaptığım telefon konuşmasında böyle bi geçişin mümkün olmadığını öğrendim, ancak önceki mesajlarda ise bunun mümkünatından bahsedildiğini gördüm, çelişkide kaldığım için yazıyorum bu mesajı.
Üstteki sorumun yanında bana İtalya'daki gemicilik sektörü, daha çok hangi tip gemilerin üretiminin yapıldığı, nerelerde tersane ve diğer iş imkanlarının oldugu konuları hakkında bilgi verecek kimseler olursa ayrıca teşekkür ediyorum şimdiden
Yardımlarınızı bekliyorum. İyi günler herkese..