MERHABA ARKADASLAR TURKİYEDEN ITALYAN UNİVERSİTELERINE(DEVLET) YATAY GECIS MÜMKÜNMÜ BEN TURKIYEDE İÇ MİMARLIK OKUMAKTAYIM 2. SINIFA GECTIM ÖNÜMÜZDEKİ YIL ITALYADA DEVAM ETMEK ISTIYORUM KONUYLA İLGİSİ OLAN BENI AYDINLADATACAK ARKADASLARDAN CEVAP BEKLİYORUM.....
kendi kendime tarifsiz demiş ki:
eczyadigar demiş ki:
İTALYADA İNGİLİZCE EĞİTİM VEREN (LİSANS İÇİN) ÜNİVERSİTE VARMII???????
bu sorunun cevabı benim içinde çok önemli, lütfen bi bilgilendirme yaparmısınız?

merhabab ben bu sorunum hocalarm sayesnde çözm buldum.koordinatörüm direk orayla bağlantıya geçti erasmusla lisans içn geliceköğrencilerimize ing eğitim werirmisinz die sordu we torinoyla bariden olumlu cwp aldı....ki sadece bu ikisine bu konuda mail atmş. benmde kafm çok karışktı napıcamı bilmiodm.sizde koordinatörünzlebağlantıya geçin yada dierk üniversiteyle.benm bölümüm içn (ecza) böle bi imkan war.direkorayla bağlantıya geçmenizi önerebilirm.
mrb eczyadigar bilgilendirdiğin için çok teşk ederim.sadece bahsettiğin o 2 ünidemi ing eğitim var.benim okulumun bu 3 üni ile anlaşması var buralar hakkında bilgin var mı? Universita degli Studi di Perugiaitim :Universita degli Study Napoli,Universita La Sapienzia Roma.romadakine geçmek istiyorum.bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yazarlarsa çoks evinirim...
Merhaba,ben halen marmara üniversitesinde okuyorum. Bu sene politecnico di milano üniversitesine elektronik mühendisliği bölümüne transfer için başvuru yaptım ve kabulümü bekliyorum.Belirli düzeyde italyanca biliyorum.Başarıya göre burs veriliyor demişsiniz, bu başarı türkiyedeki dercemiz mi yoksa oradaki başarımız mı?Ayrıca vise başvurusu ve okula kayıt yaptırıken dikkat etmem gerkenler konusunda da bilgi almak istiyorum.
2 defa değiştirildi
En Son: 2008-08-04 18:35:53
Burdaki arkdaşların soruların da cevap vermek istiyorum.İtalya'ya lisans için yatay geçiş yapmak mümkün.Ben bu sene geçiş için politecniko di milano elektronik mühendiliği bölümüne başvuru yaptım.Yanlız bu legal bir yatay geçiş değil bi çeşit kendi çabalrınızla gerçekleştirdiğiniz transfer durumu.Yani geçiş yaparken halan türkiyede okuduğunuz okulun bi katkısı olmuyor hatta haberi bile olmuyor;ama en az orta seviyede italyanca bilmeniz şartı var.
1 defa değiştirildi
En Son: 2008-08-04 18:35:18
merhaba arkadaşlar benim merak ettigim soru şu ben rusyaya st petersburg devlet üniversitesinde sinema televizon bölümüne gitcem bi kısım insan bu üniversitenin çok kaliteli oldugunu söylüyor fakat biçok insanda türkiyede açıkögretim bitir daha iyi diyor bu üniversitenin 7 tane nobel ödülü kazanmış mezunu var ve rusyanın biçok devlet büyügü bu üniversiteden mezun olmuş (lenin,putin vs vs.) ve çok harika bir şehir oldugunu söylüyorlar fakat benim hayalim burdan mezun olduktan sonra roma veya pariste yüksek lisans yapmak bu üniversitenin yada rusyanın avrupadaki prestiji nedir kimi türkiyeden gitmen daha kolay diyo buda benima klımı karıştırıyor ve rusya gürcistan savaşı yüzünden ab rusya ilişkilerinin gerilmsi askıya alınması beni baya tereddüte düşürdü orda okuyan arkadaşlar ordaki insanların gözünden bakarak bana bu konuda biraz fikir verebilirmi bu üniversitenin avrupada prastiji nedir
sevgili avvocato yazılarını dikatle okudum.ben italyada eğitim almayı düşünüyorum.internete çok farklı şeyler var.bilen birisinden yardım almak isterim. tabi bu sizin içinde uygun olursa bana mail adresinizi verirseniz veya arzu ederseniz ben size yazarım.bu konu benim için çok önemli bana da yardımcı olursanız çok sevinirim.mesajınızı bekleyeceğim.
baran-86 demiş ki:
MERHABA ARKADASLAR TURKİYEDEN ITALYAN UNİVERSİTELERINE(DEVLET) YATAY GECIS MÜMKÜNMÜ BEN TURKIYEDE İÇ MİMARLIK OKUMAKTAYIM 2. SINIFA GECTIM ÖNÜMÜZDEKİ YIL ITALYADA DEVAM ETMEK ISTIYORUM KONUYLA İLGİSİ OLAN BENI AYDINLADATACAK ARKADASLARDAN CEVAP BEKLİYORUM.....
Geçiş yaparsınız fakat Türkiyede hiç okumamışl gibi yeniden başlamış durumuna düşersiniz.
merhaba,
ben yildiz teknik mimarlik mezunuyum..politecnicoda urban planning and policy desing da 2 yil master programinda okuma hakki kazandim. ilk basvurum bursluydu. su an milanodayim ve burs cikmaz diye istanbulda calisirken biraz para biriktirmistim. bu sayede kaydimi yaptim. su an birkacgunlugune bir arkadasimda kaliyorum ve kendime kalacak yer ariyorum. butcem cok kisitli oldugundan rahatlikla bana uygun yer bulmam cok zor. su an butceme evlere baktigimda onumde sadece kendimin finanse edebilecegi 3 ay var bunun disinda ailemin bana para gondermesi imkansiz. bana bu konuda yardimci olur musunuz?
belcikadan, istanbuldan ve romadan kuvvetli baglantilarim var.onlardan da yardim istedim ve cevap bekliyorum.
italyancayi baslangic seviyesinde biliyorum ve sadece ingilizceyle is bulmamin zor oldugunu soyluyorlar. bebek bakiciligi, ceviri, stand hostesligi, palyacoculuk, part time mimarlik isleri, ofis isleri falan da yapabilirim. bu anlamda bilginiz birileri de varsa bu konuda da yardiminizi istiyorum.
cok tesekkurler..
Secil Zor
sole bı ıtalyada egıtım hakkında bılgı alıyım dedım gercekden avvocato gercekden cok tesekkur ederım sana yazdıklarını okurken sankı ıtalya mıllı egıtım bakanı yazmıs gbı bı ızlenım olustu bende oncelıkle bızlere verdıgın bu ulasılması gercekden cok zor bılgıler ıcın sana cok tesekkur ederım sonrada boyle guzel bılgı alısverısını saglayan yonetıcılere ortam cok hos sıcak ve samımı avvocato kardes benımde burdakı bı cok arkadas gıbı ıtalyada okuma hayallerım var ha benım dıger arkadaslara gore bı avantajım babamın italyada triyestede olması ve oturma ıznının olması tam bılmıyorum ama sanırım bu bir avantaj ben alllah nasıp ederse trıyeste unıversıtesıne gecıs yapmayı dusunuyorum ve senınlede gecıs konusundan tut ta pasoprt vıze yerlesım dıl kursları konusunda bos bı vaktınde musaıt bı vaktınde bıraz genısce kapsamlı bı sohbet etmek ıstıyorum tabı senın ıcınde bı sakıncası olmazssa m s n adresımı yazıyorum eklersen cok memnun olurum gercekden cunku sen den ogrenıceklerım benım ıcın cok onemlı ve senden ogreneceklerımle hareket etmeyı planlıyorum msn ım
kafkas2323@hotmail.com her sey ıcın tesekkurler her kese kolay gelsın