mavel
Avusturya, Wien
Universität Wien
Ben simdi avusturya da okuyorum.burasi guzel tavsiye ederim.ama baslangicta size yardimci olan aracu danismanlik cok onemli.iyi secim yapin. ben AED le geldim,perisan ettiler
Acun
Türkiye, Ankara
Gazi Üniversitesi
Arkadaslar Merhaba
Ben Gazi Universitesi Muhendislik Mimarlik Fakultesi Sehir Bolge Planlama bolumde okuyorum.Sitedeki yazilanlar dogrultusunda WTU mimarlik bölümüne ya bir ay once basvuru yaptim.Bugun Gonderdigim butun belgeleri yaninda bir aciklamayla geri yollamislar.Tercumana cevirtmeme ragmen tam olarak nereyi eksik yaptigimi anlayamadim.
Turkce cevirsini aynen yaziyorum yardimci olusaniz sevinirim.
30.01.2008 tarihinde yaziniza istinaden dersleri takip eden (örgün) ögrenci olarak tarafimiza bir kontenjan ayrilmasinin (akseptans verilmesinin) yalnizca ekteki bilgi formunda yer alan sartlarin yerine getirilmesiyle mumkun olacagini bilginize sunariz.
Buna göre yurtdisindaki bir universitede yuksek ogrenimine baslamis bulunan ve Avusturya Universitelerinden birisinde yuksek ogrenimini surdurmek isteyen müracat sahiplerinin genel universite yeterlilik belgesi (Lise Diplomasi ve Öss sonuc belgesi)ile o ana kadar ki belgeyi duzenleyen devletteki yuksek ogrenim basari sonuclarina istinaden yuksek ogrenim yasaginin bulunmadigini belgelendirmesi gerekir.
2008 bahar sömestri icin Mimarlik Bölümü icin yetkili bir universitenin (Türk Universitesi) buna iliskin belgesi ibraz edilmelidir.
Yabanci yuksek ögrenim müracaatlarinin talepleri özel ödeme vadesinin sonuna kadar eksiksiz bir sekilde universiteye ulasmis olmasi gerekmektedir.(Guz Somestri icin 1 eylul bahar sömestri icin 1 subat)Bu tarihten sonra eksik olan belgelerin gonderilmesi halinde bu yuksek ogrenim talebi istinasiz olarak takip eden somestr icinde degerlendirilir.
Bize Gonderdiginiz belgeler ekte size iade edilmistir.
Saygilarimla
Butun belgeleri eksiksiz gondermeme ragmen Lise diplomasi Oss sonuc belgesinden bahsediyor.Birde yolladiklari belgeler arasinda oss sonuc belgemin ve lise diplomamamin almanca tercümesi cikmadi.Butun belgelrin apasil muhurunden noter tastigine tercuman cevrilerine kadar eksiksiz yollamistim.Neden kabul etmediler anlamadim.
1 defa değiştirildi
En Son: 2008-02-21 22:32:35
la fıroo la foroooo:D

Delphi34
Türkiye, Konya
Selçuk Üniversitesi
2004 yilinda oss den 184 puan aldim ve tercih yapmadim. gecen ay bizzat avusturya salzburg universitesine gittim kayit icin basvurdum ve 1 hafta sonra cevap geldi. kabul edildim...
avusturya ya gitmeden önce türkiyeden danismanlik sirketleriyle konustum onlar araciligiyla basvuracaktim. ama bana kabul alabilmem icin türkiyede bir uni.de kayitli olmam gerektigini ve 2004 yilinin cok eski tarih oldugunu söylediler...
özetle. avusturyada uni. okuyabilmeniz icin herhangi bir tarihte girdiginiz öss den 180 barajini asmaniz yeterli bir uni. ye kayit yaptirmaniz da sart degil...
detayli bilgi isteyenler mesaj atabilirler...
parya34
Avusturya, Wien
Universität Wien
ne bu yaa demiş ki:
arkadaslar bu apostille sadece diplomayamı yapılıyor yoksa öss sınav sonuc belgesi,ösys yerleştirme sonuc belgesi ve ögrenci pelgesi hepsinemi yapılıyor...kaymakamlıga gittim kımse bılmıyor nasıl yapıldıgını...bı bılgı verirseniz sevinirim
arkadaşım orjinal yerleştirme belgeni kesinlikle kaymakamlıga gönderme, ordaki gerizekalılar da notere gönderiyor okulda noteri kabul etmiyor.benim basıma geldi.kagıt geri döndü valilige gidip noter onayı olmadan hallettim....istanbul valiligi hukuk işleri canan hanım.inan bu detayı danısmanların çoğu bilmiyor.
ya arkaaslar kıbrıstakı teknık bolumlerı vıyana teknık harıc dıger unıler tanıyomus (avusturyadakı dıger sehırlerdekı unıler)ıllakı avusturya sarkmı yanı avusturyadakı baska bı unıde bılgısayar muhendıslıgı okusam vıyana teknıktekınden mezun olmus olanla aramda cokmu ucrum olmus olur yoksa ıkımızde bılıgımız bılgısayar muhendısımı olmus oluruz
ya arkaaslar kıbrıstakı teknık bolumlerı vıyana teknık harıc dıger unıler tanıyomus (avusturyadakı dıger sehırlerdekı unıler)ıllakı avusturya sarkmı yanı avusturyadakı baska bı unıde bılgısayar muhendıslıgı okusam vıyana teknıktekınden mezun olmus olanla aramda cokmu ucrum olmus olur yoksa ıkımızde bılıgımız bılgısayar muhendısımı olmus oluruz
arkadaslar apostılı muhrunu yaptırırken duıkkat etmenız gerekıyo
begelerın fotokopılerıne degıl
dırek orjınallerıne vurulması gerekıyo muhurlerın.belkı o yuzden olabılır
ya arakadaşlar benim öğrenmek istediğim bi kaç soru var yardım eden arkadaşlar olursa çok sewinirim.ben kısaca sorunumu anlatıyım.ben viyana üniversitsine başvurdum kabul edildim.türkiyede almanca kursuna falanda gittim ama daha vize işlemlerine başlamadım.ben viyanadakii almanca kurslarının tarihleri hakkında bilgi almak istiorum.bu konuda yardımcı olan olursa sewinirim.bir de bana gelen kabulde en geç 2008 kış dönemine kayıt olabilceğim yazıo.geç gitsem bi sorun olur mu
bence bu konuya cevabı forumda degılde bu konuda uzman kısılerde aracunku cok hassas bı konus.www.nemceli.com keısnlıkle takıl net cevaplar alıcaksın akfanda soru ısaretı kalmcıak