ACİL YARDIM KAFAM COK KARIŞTI...YAA.....:(
2008-02-29 (00:51)
mervekoc Türkiye, İstanbul İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi
Arkadaşlar ..
ben ve erk arkım viyana üni.ne yatay geçiş yapmak istiyoruz
ben yıldız iktisat 3.sınıf
erk arkım marmara iktisat 3.sınıfta okuyor...
dha önce goethe de kursa fln da gittikbiz bu ay içinde yada martta başvurmak istiyoruz viyana ekonomi bölümü için
ama kafamoza takılan şeyler var genel olarak sizce nekadar dersimiz sayarlar...
yani..diyelim ki 1 yıl almanca haz,1yıl da zaten lisans .bide tabi sayılmayan dersler fln derken sizce nekadarlık bi kyıp yaşarız?
ayrıca alm.haz ve lisans yılı kayıp sayılmaz tabi ama ...su ders saydrma işi kfamaza taklıyo diyelim ki biz gittik oraya kursa vs...
bize sen 1.sınıftan başlıcaksn yada o tarza bşy sölerler mi?
yani yada kesin kayıttan önce burdan öğrenemzmiyiz?yazışmalara?
ayrıca eğitim naısl cok aşırı zor mu? 1yıllık bi haz senesinden snr ort bi çalışmayla üstesinden gelniyo mu?
yani böle acaip karamsa olmak gerekiyo mu derslerin agırşığı bakımından?bide burdan gitmeden hangi danışmanlık frimasıyla çalşmamızı önerisiniz?
avrupa eğtmle görştk ama cok güvenemedk nedense herseyi cok poztf anlattılar ama güvenmek istedim=)) elt diye ekdil fln başka firmaları aradk onlar da aşırı karamsar knştular..ya lütfen el atın 1.elden şu konuya da biz de gec olmadan nettleştirelim şu işi..ben gercekten cok isityorum gitmek ve yarıdmlarınızı bekliyorummmm..
mbaris Türkiye, Bursa Osmangazi Gazi Anadolu Lisesi
avusturya'da uluslararası ilişkiler ve siyaset bilimi (politikwissenschaft) okuyan bir arkadaş var mı?. eğer bu bölümde okuyan bir arkadaş yoksa ; sosyal bilimlerin herhangi bir dalında okuyan yardımsever bir kişi aranıyor. almanca hazırlık programında öğrenilen almancanın bu bölümlerde okumak için, üniversite eğitimini devam ettirme açısından yeterli olup olmadığını merak ediyorum. şimdiden teşekkür ederim.
açıköğretim lisans diplomasıyla avusturya'da master yapma hakkına sahip miyiz? başkabir deyişle avusturya açıköğretim lisans diplomasını tanıyor mu?
Ben WWedu diye birsey duydum avusturyada kendi dilinde master yapma imkani varmis yani almancayla vakit kaybetmeden direk bölümüne geciyosun dersler türkce. tr den profesörler getirtmisler filan bölümler; MBA, Akademik Isletim organizatörlügü gibi yüksek lisans programlari varmis genellikle yöneticilik agirlikli bölümlermis yani acik ögretim gibi oldugundan (acik ögretim mezunlarini aliyomus)diplomasida tüm dünyada taniniyomus detaylari arastirmak lazim.
Açıköğretim den mezun olduğunda örgün öğretimi bitiren biri ile aynı haklara sahip oluyorsun lisans sonrası akademik çalışmalarda prosedür aynı yalnız belki gidmek istediğin üniversitenin kendi kuralları olabilir örneğin Avusturyada viyana üniversitesi açık öğretim kabul etmezken Linz veya Salzburg Üniversiteleri kabul ediyor.Açıköğretimden yurtdışı yüksek lisans yapmanın önünde hiçbir yasal engel bulunmuyor _alıntıdır
bu konu hakkında kesin bir bilgiye sahip olanınız varmı arkadaşlar
Selam arkadaslar
öss sınavına girip bölümümü degistirip daha sonra basvurmayı düsünüyorum
fakat kanunlar degisecek diye duydum artik 3 nisan da ögrenci basvurusu alinmiyor dediler 1 sene icinde kanunlar degisirmi degismezmi
gelecek sene bu vakte kadar kanunlar degisirse nasıl degisecek
ha bide isvecte 1.dereceden yakınlarım var avusturya yerine isvecte okuyabilirmiyim gerekirse öss de dengi üniversiteyi yazarım böyle bi olanagim varmi ? yardim ederseniz cok sevinirim simdiden tskler
Selam arkadaslar
öss sınavına girip bölümümü degistirip daha sonra basvurmayı düsünüyorum
fakat kanunlar degisecek diye duydum artik 3 nisan da ögrenci basvurusu alinmiyor dediler 1 sene icinde kanunlar degisirmi degismezmi
gelecek sene bu vakte kadar kanunlar degisirse nasıl degisecek
ha bide isvecte 1.dereceden yakınlarım var avusturya yerine isvecte okuyabilirmiyim gerekirse öss de dengi üniversiteyi yazarım böyle bi olanagim varmi ? yardim ederseniz cok sevinirim simdiden tskler
SAN TAVSİYEM.ÖNCELİKLE BÖYLE ÖĞRENCİ ALINMIYOMUS.YOK YSAL DÜZENLEME FALAN FİLAN GİBİ SAÇMALIKLARA İNANMA.BİRDE EN ÖNEMLİSİ DANISMANLARA SAKIN BAŞVURMA ORDAKİ YAKINLARIN İLGİLENSİN .DANISMANLIKLARIN ALAYI İLGİSİZ.CİMRİLER Bİ POSTAYA VERİYO 15 GÜNDE GİDER EVRAK.TAKİP ETMEZLER.BEN VİYANA İÇİN "TÜM DÜNYA EĞİTİM'E" BAŞVURDUM BECERİKSİZLER 6 AYDA BİR DAVETİYEYİ ALAMADILAR.İSVAÇ'DE SİSTEM AYNIDIR...
ashcin Türkiye, İstanbul Zeytinburnu İhsan Mermerci Lisesi
arkadaşlar bende awusturyada üniw okumak için araştırmalar yapıyorum bi danışmanlıkta bana özel üniwersiteye yerleştiimde de orda okuyabileceğimi sölediler. ama bi sorun çıkıyormu bilmioy,rum. bi şey daha ordaki arkadaşlarım bana yardımcı olurlarsa sevinicem bursla gelicem nası bulabilirim orda burs veriyorlarmı bi öğrencinin ihtiyacı karşılayacak şekilde orda olmassa tr de de bulabilirmiyim acaba????
arkadaşlar bende awusturyada üniw okumak için araştırmalar yapıyorum bi danışmanlıkta bana özel üniwersiteye yerleştiimde de orda okuyabileceğimi sölediler. ama bi sorun çıkıyormu bilmioy,rum. bi şey daha ordaki arkadaşlarım bana yardımcı olurlarsa sevinicem bursla gelicem nası bulabilirim orda burs veriyorlarmı bi öğrencinin ihtiyacı karşılayacak şekilde orda olmassa tr de de bulabilirmiyim acaba????
arkadasım öncelikle öğrenci yerleştirme belgesii,öss sonuc kagıdı gibi tüm evraklarınının orjinalini ayarla.sonra adam gibi bir danısmanlık bu danısmanlık çok öenmli kurumsal bi yerle çalışmak çok önemli.bize becereksiz bir danısmanlık denk geldi.kendi çabalarım ile aldım davetiyeyi.valla burada buldugun bursun orada geçicegini sanmıyorum,sadece bildigim burda başarılı olan katsayı magduru imamhatipli öğrencilere burs bulan bir dernekleri var.tekrar söylüyorum kaliteli bir danısmanlığa git.avrupa eğitim ve ya elt olabilir.heralde onların avusturya'da büroları var.kolay gelsin
arkadaşlar mesela özel bi üniversite kazandınız ve bunun üzerinden kabul belgesi almak istiyorsunuz..eğer böyle bir düşünceniz varsa öss kazandı belgemle kabul alırım ben sakın ha sakın demeyin ve mutlaka kazandığınız özel okula kaydınızı yaptırın 1.dönemden 2.döneme bile sarksa kayıt yenileyin..çünkü bazen vize işlemleri uzun sürebiliyor yeniden kabul almanız gerekebiliyor.ayrıca bazı ünivers,tele(avust.daki)sizden öyle evraklar isteyebiliyolarki bunları okula kayıtlı bir öğrenci olmadan alamasınız..
yani uzun lafın kısası öss yerleştirme belgesine güvenmeyin okula kaydınızı yaptırın işi sağlama alın çok önemli..
Arkadaşlar yardima ihtiyacı olan herkes acil yardım diye başlık açıp sıkıntısını anlatıyor ve yardım talebinde bulunuyor. Ben ve burdaki diğer arkadaşlarım yardimci olmak için elimizden geleni yapıyoruz ancak herkesin yardim için başlık açması kalabalıklığa yol acıyor ve yardım talebinde bulunanlara gerekli yardım yapılamıyor. Arkadaşa yardimci olabilsek bile başlıklar giittikçe arttığı için arkadaş ne yapmış işini halledebilmiş mi takip edemiyoruz.
Ben bunun için buraya ACİL YARDIM adında bir başlık açtım yardıma ihtiyacı olanlar yardım taleplerini buraya yazsınlar bizde burda onlara yardimci olalaım. ve daha sonra kolay bi şekilde sonuçlarını takip edebilelim.
Sağlıcakla kalın
SLM ARKADASIM BANA YARDIMDA BULUNURSAN COK MEMNUN OLACAM BEN ORAYA GELMEK VE YA OKUMAK ISTIYORUM OIRDA AKRABALARIMDA VAR ONLARDA CAGIRIYO AMA NASIL GELECAM LISEYI BITIRDIM ACEBA OGRENCI OLARAK VE ORDAKI UNUVERSITEYE GFIRMEK ICIN NE YAPMAM GEREKIYO YARDIM LARN İÇİN ŞİMDİDEN COK TESEKKUR EDERIM
Arkadaşlar ..
ben ve erk arkım viyana üni.ne yatay geçiş yapmak istiyoruz
ben yıldız iktisat 3.sınıf
erk arkım marmara iktisat 3.sınıfta okuyor...
dha önce goethe de kursa fln da gittikbiz bu ay içinde yada martta başvurmak istiyoruz viyana ekonomi bölümü için
ama kafamoza takılan şeyler var genel olarak sizce nekadar dersimiz sayarlar...
yani..diyelim ki 1 yıl almanca haz,1yıl da zaten lisans .bide tabi sayılmayan dersler fln derken sizce nekadarlık bi kyıp yaşarız?
ayrıca alm.haz ve lisans yılı kayıp sayılmaz tabi ama ...su ders saydrma işi kfamaza taklıyo diyelim ki biz gittik oraya kursa vs...
bize sen 1.sınıftan başlıcaksn yada o tarza bşy sölerler mi?
yani yada kesin kayıttan önce burdan öğrenemzmiyiz?yazışmalara?
ayrıca eğitim naısl cok aşırı zor mu? 1yıllık bi haz senesinden snr ort bi çalışmayla üstesinden gelniyo mu?
yani böle acaip karamsa olmak gerekiyo mu derslerin agırşığı bakımından?bide burdan gitmeden hangi danışmanlık frimasıyla çalşmamızı önerisiniz?
avrupa eğtmle görştk ama cok güvenemedk nedense herseyi cok poztf anlattılar ama güvenmek istedim=)) elt diye ekdil fln başka firmaları aradk onlar da aşırı karamsar knştular..ya lütfen el atın 1.elden şu konuya da biz de gec olmadan nettleştirelim şu işi..ben gercekten cok isityorum gitmek ve yarıdmlarınızı bekliyorummmm..
oraya gidildiğinde sayılacak olan dersler alan dersleri mesela fizik bölümü öğrencisisin senin alan dersin mekanik bunun yanında türk tarihi dersini alıyosun..adamların sayacağı mekanik onlarda da bazen zorluk çıkarabiliyorlarmış..yani bu yüzden evet 1.sınıftanda dersleri almak zorundasın.mesela 1.sınıftan tarih dersi çünkü alan dersi değil..bunları danışmanlar söylemiştir ama onların söylemeyeceğini ben söyliim..3.sınıfa gelmişken okulunuzu bitiripte gidin master yapmak için..en mantıklısı bu çünkü ders saydırma yüzünden 2-3 dönem boşu boşuna gidebilir.master yaparkende bazı dersleri almanızı isteyebiilriler ama 1. secenek kadar olmaz..3. senesine gelmiş birinden çok 1.senesinde olanlar için avantajlı bence