selam arkadas;bildigim sorulari yanitlayim.
1 edilirsin.burdaki tek sart kendi ülkende bi egitim hakkinin bulunmasi.yani Türkiye de özel yada devlet felsefeyi kazandin,burda felsefe yada benzer bi bölüme basvurabilirsin.ama felsefeyi kazanipta tipa basvursan reddedilirsin tabiki.
2 dedigin dogru.ama söyle biseyde var.ben bunu viyana unide okuyan bi arkima sormustum."gel bizim okula kayit ol,basarili ol,harcini geri al,ustune bi harcda ben sana vericegim" demisti

yani demek istedigim cok zor bisey harcini geri almak.inan sen burda okulu vaktinde bitirirsen cok basarili bi ogrenci olarak kabul edilirsin.
3 burslar hakkinda acikcasi bildigim tek sey su:burdaki burslari amaci burda okumaktan agzi yanan ögrencilere yardim etmektir.yani bursu en erken 3. 4. senende alabilirsin diye biliyorum.
4 tek basina kayit isinin üstesinden gelirsin.sirketin senden tek farki sirket almanca biliyor.ve bu farktan dolayi senden bildigim kadariyla 1000 küsür Euro aliyor.bi sorunun oldugunda da forumda halledersin bu sorununu buyük ihtimalle
5 kalacak yer kirasi ortalama 200-250 Euro
yeme icme sana bagli minimum 200 diyelim biz ona.tabi kasman gerekir kendini 200 Euro icin bence
6 ve 7 icin yardimci olamiyacagim kusura bakma

ulasim:burda sömestir kartlari var.mesela su anki sömestir karti 128 Euro.bi sömestir boyunca o kartla bütün toplu tasima araclarina istedigin kadar binebilirsin.
meskar demiş ki:
merhaba arkadaşlar,
bu yıl (2008) öss'ye gireceğim, viyana'da, viyana üniversitesi'nde felsefe okumak istiyorum. bazı sorularım var, yardımcı olursanız çok sevinirim.
1) Ösym tarafından bir özel üniversitenin felsefe bölümüne (sözel öğrencisi olduğumdan ancak paralı eğitim veren bir okula) yerleştirildiğim taktirde okula kayıt yaptırmadan Viyana Üni. Felsefe bölümüne kabul edilir miyim?
2)Viyana Üni'de okuyup belli bir başarı gösteren yabancı öğrencilerin harçları geri ödeniyormuş. Doğru mu bu? Kıstaslar nelerdir?
3)Çeşitli burslardan bahsediliyor. Bu bursların çıkma olasılığı nedir? Mesela aramızda burs alan arkadaş var mı?
4)Yutdışı eğitimi için bazı danışmanlık hizmeti veren şirketler var. Bu şirketler ne kadar ücret talep ediyorlar? Yeterince yardımcı oluyorlar mı, tek başımıza kayıt işininin üstesinden gelemez miyiz? Veya siz hangi şirketi öneriyorsunuz... Bu konudaki düşünceleriniz..
5)Okul ücretinin dışında 2008 yılı için bir öğrencinin aylık ortalama gideri nedir arkadaşlar şu an viyana'da (barınma, yeme içme, sigorta, ulaşım vs. dahil)..
6)Almanca öğreniminden sonra çalışma hakkı tanıyorlarmış 600 euro ya kadar. Bu nasıl oluyor. İş bulmakta zorlanıyor musunuz? Hem iş hem de okul birlikte yürüyor mu?
7)Bazı bölümler için öğrenci alımını kısıtlıyorlarmış, bunların içinde felsefe var mı acaba?
Vİyana, felsefe, Vize, danışmanlık vs. her türlü bilgi kırıntılarınız dahi paylaşırsanız çok sevinirim arkadaşlar.. İlgilenen dostlara şimdiden çok teşekkür ederim.
selamlar