Mesaj Panosu

Sabit Avusturya'da Eğitim için acil yardım isteyenler buraya!
Yeni Konu Aç Cevap Gönder

Sayfa /56Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 5253545556 Sonraki SayfaSon Sayfa

Selam 2008-03-28 (22:20)
sefiloo
Bay
sefiloo
Türkiye, Eskişehir
Anadolu Üniversitesi
Merhaba Arkadaşlar
Ben 2007 de maltepe bilgisayar mühendisliğine girdim kaydımı yaptırmadım avusturyada devam etmek istiyorum. Bunu nasil yapabilirim. ve hangi üniversiteler kabul ediyor? viyana teknik üniversitesinde bilgisayar mühendisligi varmi ve bide özel üniversite ye yerleştigim icin sorun cıkarmı yanıtınızı bekliyorum tskler
2008-03-29 (00:49)
DAU KIBRIS
Bay
DAU KIBRIS
Avusturya, Wien
Universität Wien
maltebe uni ye kayıt yaptırmayan arkadaş geçmiş olsun.

bu sene tekrar öss yolu göründü sana. başka yol yok.
2008-03-29 (01:01)
aslıbyrk
Bayan
aslıbyrk
Türkiye, Kocaeli
Gebze Sarkuysan Lisesi
mrb.ben bu sene össye hazırlanıorum ve eczacılık okumak istiorum.ülke ülke denklik araştırıorum ama net cevaplar alamıorum yardımcı olursanız sevinirim.meslek lisesi öğrencisi olduum için türkiyede eczacılık bölümü okuyamıorum o yüzden yurtdışında okumak istiorum yardımcı olursanız sevinirim

teşekkürler
2008-03-30 (00:32)
DAU KIBRIS
Bay
DAU KIBRIS
Avusturya, Wien
Universität Wien
aslıbyrk demiş ki:
mrb.ben bu sene össye hazırlanıorum ve eczacılık okumak istiorum.ülke ülke denklik araştırıorum ama net cevaplar alamıorum yardımcı olursanız sevinirim.meslek lisesi öğrencisi olduum için türkiyede eczacılık bölümü okuyamıorum o yüzden yurtdışında okumak istiorum yardımcı olursanız sevinirim

teşekkürler

aslı avusturyda eczacılık okumak ıcın eczacılıgı turkıyede kazanman lazım. ozel ya da devlet fark etmez. yada tıp vs. gıbı bır bolume gırmen gerek kı bu senın ıcın mumkun degıl. avusturya össde yerlesılen bolume gore turkıyeden ogrencı alıyor.
2008-03-30 (06:52)
blauman
Bay
blauman
Türkiye, Eskişehir
Anadolu Üniversitesi
aquadreamer demiş ki:
rikocan85 demiş ki:
oncelikle bizlere yardomcı oldugun için sana tesekkur ederim ben biyoloji bolumu son sınıf ogrencisiyim malum bu yıl okul bitiyor turkiye gibi bir yerde de benim alanımda iş bulmak cok zor sorum ise mastır yapmak için hangi kosullar gerekli ucretleri nelerdir(universite konaklam vs dahil) ve burs falan bulabiliyormuyuz orada simdiden tesekkur ederim

üniverisite ücretleri ve konaklama ile ilgili genel konulara cevap yazmıycam çünkü çok bilgi var forumlarda
yazmak istediğim bölümün ve başvurun,

ben vinaya ün. zoology master kabulü aldım sende
apostill mühürlü ve noter tercümanlı olmak üzere tüm bellgelerin aşağıdaki gibi tamamla
1) okulun sitesinden alacağın başvuru formu ve hangi böl. master yapmak istiyorsan o bölümü seç ben zoology seçtim sen genetik seçersin v.b
2)Mezuniyet belgen
3)Transkript
4)Ales sonu. belgesi (ne kadar yeni tarihli olursa o kadar ii çünkü orda 1 yıl geçerli
bu 4 belgeni okulun kabul ofisine gönder 1 eylüle kadar ben ups le gönderdim ertesi gün kabul oficinden belgelerin ulaştığı ve sabırla beklemem konusunda mes. gönderildi
neyse çok biyoloji öğrencisi yok kolay kabul edilirsin herhalde
kolay gelsin

arkadaşım öss belgesini yazmamışsın! master başvurusu için gerekli belgelere , birçok kişi öss belgeside gönderilecek yazmış .
yazmayı mı onuttun ? yoksa hakikaten gerek olmadı mı ?

açıklarsan sevinirim ...!

örneğin bir arkadaşımızda :
1- Lise Diplomasi
2- OSS sonuc belgesi (yerlestirildigi bolumun yazili oldugu belge)
3- Universite diplomasi
4- LES Belgesi
5- Transcript
6- Nufus cuzdani fotokopisi (veya pasaport fotokopisi)
7- bir adet vesikalik fotograf
Tüm belgelerin 2 ser adet fotokopisi
demiş ..
2008-03-30 (23:20)
subetai
Bay
subetai
Türkiye, Gaziantep
Gaziantep Üniversitesi
arkadaslar bende avusturyada egıtım almak ıstıyorum. oncelıkle sunu belırtmek ısterım almanca egıtım veren bır anadolu lısesınden mezun oldum. ve turkıyede unıversıtede okuyorum. yanı buraya kadar prosedurde bır sorun yok. lıse mudurum almanca bıldıgıme daır ımzalı bır kagıt verırse bunu apostıl ettırırdıgımde almanyada hazırlık okumama yada daadın sınavlarına gırmeme gerek kalmadan 1. sınıftan baslayabılıyorum...
acaba avustuyadada bu durum gecerlımıdır?

tam olarak proseduru nedır?
bu konuda yardımcı olursanız sevınırım...
saygılarımla.
2008-04-01 (00:26)
rebirth
Bay
rebirth
Türkiye, Ankara
Atılım Üniversitesi
benim size bikaç sorum olucakti.ben şuan ankarada atilim üniversitesinde elektrik/elektronik müh. okuyorm.3yıldır bu okuldayim.1yıl hz okudum ingilizce.2yildirda bölümdeyim.1yil kaldiğim için busene hala 1.ci sınıftayim ama bu dönem sonunda 2.ci sınıfa geçiyorm.viyana geçsem.orda okuduğum derslerden muaf oluyomuym.okulumun eğitim dili :%100 ingilizce.bide orda elektronik müh. yada bunu türevleri müh.ler varmı??birde bi arkadaşim isparta jeoloji müh. okuyor.3.cü sınıfta.onun eğitim dili türkçe onun okuduğuda sayılıyomu.eğer oda gitmek istese siz hangi müh. bölümlerini önerirsiniz avusturyada?
Viyana Üniversitesi Felsefe Bölümü için... sorular, sorunlar... 2008-04-01 (08:45)
meskar
Bay
meskar
Avusturya, Wien
Universität Wien
merhaba arkadaşlar,
bu yıl (2008) öss'ye gireceğim, viyana'da, viyana üniversitesi'nde felsefe okumak istiyorum. bazı sorularım var, yardımcı olursanız çok sevinirim.

1) Ösym tarafından bir özel üniversitenin felsefe bölümüne (sözel öğrencisi olduğumdan ancak paralı eğitim veren bir okula) yerleştirildiğim taktirde okula kayıt yaptırmadan Viyana Üni. Felsefe bölümüne kabul edilir miyim?
2)Viyana Üni'de okuyup belli bir başarı gösteren yabancı öğrencilerin harçları geri ödeniyormuş. Doğru mu bu? Kıstaslar nelerdir?
3)Çeşitli burslardan bahsediliyor. Bu bursların çıkma olasılığı nedir? Mesela aramızda burs alan arkadaş var mı?
4)Yutdışı eğitimi için bazı danışmanlık hizmeti veren şirketler var. Bu şirketler ne kadar ücret talep ediyorlar? Yeterince yardımcı oluyorlar mı, tek başımıza kayıt işininin üstesinden gelemez miyiz? Veya siz hangi şirketi öneriyorsunuz... Bu konudaki düşünceleriniz..
5)Okul ücretinin dışında 2008 yılı için bir öğrencinin aylık ortalama gideri nedir arkadaşlar şu an viyana'da (barınma, yeme içme, sigorta, ulaşım vs. dahil)..
6)Almanca öğreniminden sonra çalışma hakkı tanıyorlarmış 600 euro ya kadar. Bu nasıl oluyor. İş bulmakta zorlanıyor musunuz? Hem iş hem de okul birlikte yürüyor mu?
7)Bazı bölümler için öğrenci alımını kısıtlıyorlarmış, bunların içinde felsefe var mı acaba?

Vİyana, felsefe, Vize, danışmanlık vs. her türlü bilgi kırıntılarınız dahi paylaşırsanız çok sevinirim arkadaşlar.. İlgilenen dostlara şimdiden çok teşekkür ederim.
selamlar
2008-04-01 (19:38)
dillinger
Bay
dillinger
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Lefkoşa
Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi
selam ben bir özel üniversitede düzensiz öğrenciyim yani yarı dönemde hazrılığı atladım
avusturya da bir üniversiteye geçiş imkanım nedir ?
2008-04-03 (15:21)
Mozijidoshi
Bay
Mozijidoshi
Avusturya, Wien
Wirtschaftsuniversität Wien
selam arkadas;bildigim sorulari yanitlayim.
1 edilirsin.burdaki tek sart kendi ülkende bi egitim hakkinin bulunmasi.yani Türkiye de özel yada devlet felsefeyi kazandin,burda felsefe yada benzer bi bölüme basvurabilirsin.ama felsefeyi kazanipta tipa basvursan reddedilirsin tabiki.
2 dedigin dogru.ama söyle biseyde var.ben bunu viyana unide okuyan bi arkima sormustum."gel bizim okula kayit ol,basarili ol,harcini geri al,ustune bi harcda ben sana vericegim" demisti Çok mutlu yani demek istedigim cok zor bisey harcini geri almak.inan sen burda okulu vaktinde bitirirsen cok basarili bi ogrenci olarak kabul edilirsin.
3 burslar hakkinda acikcasi bildigim tek sey su:burdaki burslari amaci burda okumaktan agzi yanan ögrencilere yardim etmektir.yani bursu en erken 3. 4. senende alabilirsin diye biliyorum.
4 tek basina kayit isinin üstesinden gelirsin.sirketin senden tek farki sirket almanca biliyor.ve bu farktan dolayi senden bildigim kadariyla 1000 küsür Euro aliyor.bi sorunun oldugunda da forumda halledersin bu sorununu buyük ihtimalle
5 kalacak yer kirasi ortalama 200-250 Euro
yeme icme sana bagli minimum 200 diyelim biz ona.tabi kasman gerekir kendini 200 Euro icin bence Çok mutlu
6 ve 7 icin yardimci olamiyacagim kusura bakma Çok mutlu
ulasim:burda sömestir kartlari var.mesela su anki sömestir karti 128 Euro.bi sömestir boyunca o kartla bütün toplu tasima araclarina istedigin kadar binebilirsin.
meskar demiş ki:
merhaba arkadaşlar,
bu yıl (2008) öss'ye gireceğim, viyana'da, viyana üniversitesi'nde felsefe okumak istiyorum. bazı sorularım var, yardımcı olursanız çok sevinirim.

1) Ösym tarafından bir özel üniversitenin felsefe bölümüne (sözel öğrencisi olduğumdan ancak paralı eğitim veren bir okula) yerleştirildiğim taktirde okula kayıt yaptırmadan Viyana Üni. Felsefe bölümüne kabul edilir miyim?
2)Viyana Üni'de okuyup belli bir başarı gösteren yabancı öğrencilerin harçları geri ödeniyormuş. Doğru mu bu? Kıstaslar nelerdir?
3)Çeşitli burslardan bahsediliyor. Bu bursların çıkma olasılığı nedir? Mesela aramızda burs alan arkadaş var mı?
4)Yutdışı eğitimi için bazı danışmanlık hizmeti veren şirketler var. Bu şirketler ne kadar ücret talep ediyorlar? Yeterince yardımcı oluyorlar mı, tek başımıza kayıt işininin üstesinden gelemez miyiz? Veya siz hangi şirketi öneriyorsunuz... Bu konudaki düşünceleriniz..
5)Okul ücretinin dışında 2008 yılı için bir öğrencinin aylık ortalama gideri nedir arkadaşlar şu an viyana'da (barınma, yeme içme, sigorta, ulaşım vs. dahil)..
6)Almanca öğreniminden sonra çalışma hakkı tanıyorlarmış 600 euro ya kadar. Bu nasıl oluyor. İş bulmakta zorlanıyor musunuz? Hem iş hem de okul birlikte yürüyor mu?
7)Bazı bölümler için öğrenci alımını kısıtlıyorlarmış, bunların içinde felsefe var mı acaba?

Vİyana, felsefe, Vize, danışmanlık vs. her türlü bilgi kırıntılarınız dahi paylaşırsanız çok sevinirim arkadaşlar.. İlgilenen dostlara şimdiden çok teşekkür ederim.
selamlar

Sayfa /56Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 5253545556 Sonraki SayfaSon Sayfa

Ücretsiz Kayıt Ol