Mesaj Panosu

Sabit Avusturya'da Eğitim için acil yardım isteyenler buraya!
Yeni Konu Aç Cevap Gönder

Sayfa /58Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 678910 … Sonraki SayfaSon Sayfa

dd 2006-09-08 (08:57)
undisputed
Bay
undisputed
Avusturya, Steiermark
herkese mrb arkadaslar birşey soracaktımda sizlere aceba iç mimarlığın tam olarak karşılığı nedir? birde ben bu hafta belgelerimi yolliyicamda aceba bana ne zaman cevap gelir hemen benim belgerimi incelemeye alırlarmı yoksa bunun belli bir süresi varda ondan sonra mı bakıyorlar? bilgisi olan bir arkadas cevaplarsa sevinirim...tesekkürler.
2006-09-08 (10:55)
9eylul
Bayan
9eylul
Türkiye, İzmir
Dokuz Eylül Üniversitesi
son perde ayrıntılı cevabın için teşekkür ederim. ismine takılmış olmana sevindim bile bu bana 1 ay kazandırdı, hiç önemli değil Gülümsüyor
16 ekim olması içimi rahatlattı o halde henüz geç kalmış sayılmam Göz kırpıyor
ya şimdi seni cevap verdiğine pişman etmek de istemiyorum da hani, kabulün 2-3 dönem geçerli olması halinde diyelim ki ben yaz dönemi için gelebildim ancak bu arada burada almanca kurslarına falan başladım oraya gelince kurs seviyeye göre eğitime alıyordur sanırım. yine de bana 1 sene hazırlık mı okuturlar yoksa 1 dönem yeterli olabilir mi?
bi de hazırlık kursuna devam zorunluluğu var mı, ya da uluslararası geçerliliği olan bir yeterlilik sınavı bu işi çözer mi?

Göz kırpıyor Göz kırpıyor Göz kırpıyor selamlar...
slm arkadaslar 2006-09-10 (19:51)
white_spark
Bay
white_spark
Avusturya, Wien
Wirtschaftsuniversität Wien
viyanaya yeni geldim,ev ariyorum bildigi kiralik ev olan var mi?tesekkur ederim
2006-09-10 (20:25)
arkadaşlar... vizeyi aldım... ve 19 zunda viyanaya bilet aldım... 69 €. bi sorum olacak.. kabulu olan ögrenciler en son ne zamana kadar kayıt yaptıra biliyo.. benım kabulum salzburg üni....
2006-09-10 (21:05)
son_perde
Bay
son_perde
Avusturya, Niederösterreich
sorular bayagi birikmis elimden geldigi kadar yine cevaplamaya calisayim..yakin zamanda pek vaktim olmayacak o yüzden simdiden yardimci olmaya calisalim..
alttan baslayalim..
@young_sprit
kardes bütün ünv lerin kayit tarihleri, semester baslangic ve bitis tarihleri ve son kayit tarihlerinin yer aldigi siteyi veriyorum oradan istedigin bilgiyi alabilirsin..
site adresi ;
http://www.bmbwk.gv.at/universitaeten/studieren/fristen_2006_07_ws.xml
burada seni ilgilendiren ikinci bölüm yani Allgemeine Zulassungsfrist orada yazana göre son kayit günü 13.10.06.. he sunuda hatirlatayim 30.11.06 ya kadar mazaret kayitlari sürüyor ama yüzde 10 fazla ödenmen gerekiyor...bence sen isi sakata birakmamak icin gelecek ayin 13 ne kadar kaydini yaptir...
@white_spark
malesef ev sorunu buradaki ögrencilerin en büyük sorunu ve aylardir burada olupta ev bulamayan bir cok arkadasim var..önden paraverebilme ihtimalin varsa kafana göre ev bulabilirsin..yoksa hem uygun hemde önden para vermeden ev bulmak bayagi zor..kolay gelsin..
@9eylul
sen almanca bildigini kanitladigin zaman almanca hazirliga gitmene gerek yok..birde hazirlik kursu 1 yil olacak diye bir kaide yok 5 semester hakkin var bu sürede almancayi halledersin istersen 1 dönemde hallet istersen 5 dönemde o sana kalmis..buradaki kurslar seni sinava sokuyorlar ve ona göre kursa gidiyorsun..yani türkiyede ögrendigin almanca isine yarar burada ona göre daha hizli okula gecersin..dedigim gibi almancan yeterliyse hic kursa gitmene gerek yok okul seni bir sinava tabi tutuyor (almanca yeterlilik sinavi) ve eger bu sinavi gecersen kurs yapmana gerek yok Göz kırpıyor ..
@fesih
nasil yani ic mimarligin karsiligi nedir? sen bu hafta evraklarini yollarsan aralik ayinda filan gelir..senin belgelerin incelemeye alinir eger bir sorun yoksa aralik ayina kadar sana kabul yollanir..
@ARAMIR
evet okulun kursu(vwu) her dönem kurs sunuyor ögrencilere..ama bu kursun kontejani sinirli oldugun icin yerleri dolabiliyor ama kasim ayinda gelirsen yer bulabilirsin zaten bir dahaki döneme kalmis olursun yani bu dönemi kacirmis olursun..bir dahaki dönemin kayitlarida ocak ayinda basladigina göre okulun kursunda yer bulabilirsin..yani bu dönemden gecti zaten önümüzdeki ay kurslar basliyor..diger dönemin kursu ise mart ayinda baslayacak..

arkadaslar insallah sizlere yardimci olabilmisimdir..bazi arkadaslarin sorularini cevaplayamadim insallah onlarada müsait zamanda söyle detayli cevaplar vermeye calisacagim...
hepinize kolay gelsin Göz kırpıyor
European Master's in Conference Interpreting 2006-09-13 (12:35)
Merhaba,

oturma izni bekleyenler kervanına ben de katıldım. Yalnız benim durumum biraz karmaşık.

Avusturya Karl Franzens Üniversitesi'nin düzenlediği başlıkta adı geçen master programına kabul edildim. Ama benim kabul ediliş sürecim daha farklıydı. Bu master programları Avrupa Birliği tarafından açılıyor ve ilk kez bu sene almanca-ingilizce-türkçe bölümü de eğitim vermeye başlayacak.

Kabul için temmuz ayında Avusturya'ya gidip sınava girdim. Yani kabul edildiğimi temmuz ayı sonunda öğrenebildim.

Konsolosluktan ortalama 3 ay gibi bir sürede oturma izninin elimde olacağı söylendi. Ben başvurumu 29 ağustosta yaptım. Sınav temmuzda olduğu için zaten daha önce başvurma şansım yoktu ve her ihtimalle bu 3 aylık sürenin altında zamanım vardı.

Normal üniversite başvurularında ara dönemden başlamak gibi bir şans varken ne yazık ki bu master programı buna izin vermiyor. Yani sınava giriyorsunuz ve sadece o yıl için kabul alıyorsunuz.

Sözün özü prosedür bu şekilde işlediği sürece benim oturma izni alma şansım yok gibi gözüküyor. Çünkü örneğin bu sene sınava girdim kabul edildim, oturma iznim yetişmedi. Seneye yine sınava girmem gerekiyor ama oturma iznim yine yetişmeyecek. vs..

Başvurum sırasında oturma iznim yetişmezse diye turist vizesine de baş vurmam akıllıca olur mu diye sordum. Vize görevlisi benim durumumda olan birkaç kişi daha olduğunu söyledi. Bir öğretmen varmış mesela mutlaka bu dönem orda olması gerekiyormuş ve onun da kabulu yeni geldiği için ancak başvuru yapabilmiş. İstanbul'daki konsolos bunun üzerine Avusturya'ya bir dilekçe göndermiş, bu durumdaki kişiler için nasıl bir prosedür uygulayacağız diye. Vize görevlisi dedi ki "bir hafta içinde cevap gelir bu dilekçeye. Son haftaya kadar bekleyin, eğer oturma izniniz çıkmazsa o zaman turist vizesine başvurursunuz, boşu boşuna şimdi ona da para vermeyin."

Sınava gitmek için başvurduğmda ertesi gün turist vizesini almıştım. Ama biraz önce konsoloslukla konuştuğumda bu konuda bir bilgilerinin olmadığını ve bu şekilde turist vizesinin verilmesinin çok düşük bir ihtimal olduğunu söyledi telefona çıkan şahıs. Ama kimin nesidir, bu konuda bilgili midir bilemiyorum tabi.

Ben 88 sayfa döküman verdim kopyalarıyla. Bölüm başkanının referansı, hocalarımdan birinin(aynı zamanda erasmus koordinatörü) olayın aciliyetini ve ciddiyetini anlattığı konsolosa bir dilekçe. Ayrıca Karl Franzens Üniversitesindeki master koordimatörüm de konsolosluğa bir faks yollamış.

Merak ettiğim şey *Son Perde* Avusturya'dan sordurmaktan bahsediyordu. Sorulan makam oturma izninin çıktığı makam mıdır. Kendilerine nasıl ulaşılır?

Cevaplarınız ve ilginiz için şimdiden çok teşekkürler
Sevgiler
2006-09-13 (17:10)
son_perde
Bay
son_perde
Avusturya, Niederösterreich
aitionaphros mesajinizi en ince detayina kadar okudum..öncelikle insallah en kisa zamanda sorun hallolur diyerek baslayayim..
olayin türkiye bölümü hakkinda pek malumatim yok icin yanlis yönlendirme yapmak istemiyorum..ben size bir kac püf nokta hakkinda bilgi vermek istiyorum..daha önce sizin gibi sorun yasayan arkadaslarda olmustu...
sizin vizeniz türkiyeden burdaki kuruma geliyor..siz ikamet adresi olarak nereyi gösterdiyseniz oranin bagli oldugu belediyeye vizeniz gitmistir..
simdi sizin yapmaniz gereken vizenizin nereye gittigini bulmak ve ondan sonra durumunuzu telefon yada mail yoluyla oradaki görevlilere bildirmek ipler bir nevi o görevlilerin elinde durumunu acilyetine onlari ikna ederseniz vizeniz hizlandirilabilir...
ama türkiyedeki bosluga hala daha akil sir erdiremiyorum..acaba türkiyede konsolosluk buraya belgeleri göndermek disinda ne gibi isler yapiyor neden gereken ilgi gösterilmiyor bilemiyorum ama degerli kardesim su anda yukarida dedigim secenek disinda baska bir secenek varsa yapman senin icin hayirli olur..
madem turist vizeside alamiyorsun o halde alacak oldugun vizeyi hizlandir yok vize konusunda yine sorun yasaniyorsa okulla irtibata gec ve onlara durumu ilet, okula senin disinda gelisen olaylar ve prosedür yüzünden sinava giremedigini ve bu durumda magdur oldugunu anlat..belki bir sonuc cikar ve ek sinav yaparlar yani denemekten bir zarar gelmez..
benim size yarimci olabilecegim konu bana hangi ikamet adresinden vizeye basvurdugunuzu belirtin ben o belediyenin numara ve mail adreslerini size ulastirayim..baska yapabilecegim birsey olursa memnuniyetle elimden geleni yapmaya calisirim...
eger baska sorulariniz varda elimden geldigi kadar cevaplamaya calisayim..insallah hersey gönlünüzce olur..
kolay gelsin... Göz kırpıyor
Çok teşekkür ederim 2006-09-13 (17:44)
Graz'da kalacağım. Detayları özel mesajla yolladım. İlginiz için gerçekten çok çok teşekkürler
s 2006-09-15 (16:00)
undisputed
Bay
undisputed
Avusturya, Steiermark
mrb lar son perde sana bir şey sorabilirmiyim ona göre belgelerimi yolliyicam... şimdi ben kıbrıs yakın dogu uverstesi özel yetenek bölümü iç mimarlık bölümüne kayıt yaptırmıştım kıbrıstan ögrenci belgem geldi,lise çıkış belgesi,lise not dökümü valilige götürdüm apostil için hepsine apostil vurdu ama kıbrıs ögrenci belgesine vurmadı yök e gidin ordan bir belge getirin dediler bende yökten kıbrıs unilerini tanıdığına dair bir belge aldım onuda tercüme noter apostil ettirip yolliyicam ögrenci belgesinde apostil olmasa bir sorun çıkar mı? cevaplarsan sevinirim teşekkürler...
2006-09-15 (19:46)
yellowROCK
Bay
yellowROCK
Türkiye, Denizli
Şuanda 4. sınıf öğrencisiyim ve master için başvurmak istiyorum, fakat okuduğum kadarıyla master için üni diploması istiyorlarmış!
Diplomamı almadan master için başvuramazmıyım?
İlla başvurumu mezun olduktan sonramı yapmalıyım?
nasıl olacak bu iş,en erken nezaman gidebilirm sizce!

Sayfa /58Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 678910 … Sonraki SayfaSon Sayfa

Ücretsiz Kayıt Ol