Uzun süreli kurslarda hangi konaklama şekli iyi olabilir?? Bir bilen var mı?
merhaba arkadaşım ben maltada 43 aylık bir dil kursu aldım!şunu bilmen gerekir çok pahalı bir yer 1 malta lirası 4 yeni türk lirası yapıo öncelikle bu pahalılıa hazırlıklı olman gerekio!bir çok hostel var ama uzun süreli kalcaksan tabiki ev kiralaman daha mantıklı biz ilk önce ev kiraladık ama çok türkle kaldıımızdan ingilizcemiz gelişmediinden yurda çıktık ve gayet mutlu olduk!gece hayatı bence dünyanın sayılı yerlerinden birisidir!sıcak bir iklimi var türklere bikere sıcaklar mecburen çünkü okadar çok türk varki nerdeyse harçlıklarını türklerden çıkarıolar!universitemi okuyacaksın orada?
Öncelikle teşekkürler akocak ilginden dolayı. Yaşam pahalı diyosun ama bu kişiye göre değişebilir. Yani ortalama haftada okul ve yemeksiz konaklama hariç ne kadar harcarım??
akocak, 43 aylik bir ingilizce programi mi aldin Malta'da yoksa yanlis mi yazilmis bu..? 3.5 sene maltada yalnizca dil icin kalmamissindir heralde..

sanırım 3 aylık yazıcaktı da, yanlısla 43 yazmıs

pardon ya yanlış yazmışım 3 aylık bir eğitim!
evet arkadaşım tabi bu kişiye göre deişir ben malta ile türkiyeyi kıyasladım!
ayıptır sölemesi ben 250 eroyla geçindim ama nasıl geçindim aklım almıo
15 kilo verdim günde tek öğünle geçirdim bir günü ama benim sigaram vardı bu çok koydu!aslında dışardan bir dilim pizza yaklaşık 1 turk lirası 25 cent yani pizzayla buütün bir egitimi geçinebilirim dersen ucuza gelir!konaklama kaldıım yurt 4 malta lirasıydı günlüü yanlış hatırlamıosam yani 1 malta lirası 4 yeni turk lirası yapıo!
250 Euro yaklasik 105 malta lisari yapiyor. eger yurtta kalicaksaniz ve yemek yapabiliyorsaniz bu parayla gecinirsiniz arkadaslar.. Ha arkadas biyerde dogruyu soylemis burda sigara cok pahali sigara icmiyorsaniz gecinirsiniz. Yoksa sigara stoklayip oyle gelin.
Ama mutfak harcamalari kesinlikle oahali degil. Markette Turkiyede ne alip ne kadar oduyorsaniz burdada onu alip onu oduyosunuz belki 3-5 Ytl fazlasi ama oda koymaz sanirim fazla..
6 ay kalmayı planlıyorum. Aslında benim öncelikli öğrenmek istediğim aile yanı konaklama yada apart yada ev konaklama hangisini tavsiye ediyorsunuz arkadaşlar. Ev kira fiyatları ortalama nedir? (Lütfen kulaktan dolma bilgiler değil orda yaşayanlar cepaplarsa sevinirim Teşekkürler)
yaz doneminde gelirsen ev kiralaman cok zor cunku cok pahali oluyor ve kisa sureli evleri kiraya vermiyorlar.
kis doneminde 100-150 malta lirasina ev bulabilirsin ama bunun icinde elektrik su falan olucak sana gene pahaliya gelir. bence okulla gel aile yani sec hem yemeklerini aile versin hemde pratik sansin olsun. Ama ailen iyi olsun. Memnun kalmazsan degistiriyor aslinda okullar aileyi ama.. Yurtlarda kalirsan daha rahat oluyor. Fakat evde kalirsan turklerden daha kolay uzak durabiliyorsun. Ve bence evde kalanlar daha iyi ogreniyorlar.