medecin88 Türkiye, Gaziantep Şehitkamil Hasan Süzer Lisesi
selam arzu
ben öss de bsey yapamadım bunu icn fransaya gdmeyi dsnüyorum hatta su anda onun içn dil kursuna gdiyorum we gelecek ay orda dewam edicem bu kursa ama üniversiteye grmek içn burda öss snavından bi yerlere grmek sartmı cnkü ben hcbir yeri kazanamadım we oraya sadece diplomamaı gnderdm bni ölyle üniversitenin dil kursuna kaydettiler acaba herhangi baska bsey istiyorlarmı?
ben öss de bsey yapamadım bunu icn fransaya gdmeyi dsnüyorum hatta su anda onun içn dil kursuna gdiyorum we gelecek ay orda dewam edicem bu kursa ama üniversiteye grmek içn burda öss snavından bi yerlere grmek sartmı cnkü ben hcbir yeri kazanamadım we oraya sadece diplomamaı gnderdm bni ölyle üniversitenin dil kursuna kaydettiler acaba herhangi baska bsey istiyorlarmı?
arkada$lar fransayi detayli olarak bilmiyorum ama avrupa genelinde üniversiteye giri$ için türkiye'de üniversiteye kayit yaptirmi$ bulunmaniz gerekmekte daha sonra yatay geçiliyor demem o ki bir yeri kazanmi$ olmaniz $art, aksi halde avrupa okul sistemince bir çok ülkede uygulanan abitur/matur/maturité sinavlarina tabi tutulursunuz burada dil önemli bir faktör. yani bu bahsettiklerim en azindan isviçre'de böyle ara$tirmanizi iyi yapin hayal kirikligina ugramayin sonra.
arzu nehir safak Fransa, Paris Université Paris 4 - Université Paris-Sorbonne
fr de on kayit tarihi 1 aralik itibari ile basladi.sanirim 30 ocak ta son bulacak bu sure zafinda "yesil dosya" lari fransiz konsolosluklarindan ve fr deki universitelerden temin edebilirsiniz .....simdiden kolay gelsin
medecin 88 'e
oncelikle o sozunu ettigim dosyadan temin etmelisin zaten yakinda buraya geleceksen pek sorun olmaz tarih olarak.dosyanin icerisinde sana uygun olan durumu isaretler ve ona gore belgelerini duzenlersin.senin durumundada kayit yapilabiliyor sorun etme kendine
Ön kayıt için başvuru yapabilmek adına yeşil dosyalardan bahsetmişsin, bunu biraz anlatabilir misin? Ben şuan Marmara Üniversitesi'nde okuyorum ama orada üniversiteye yeniden başlamak istiyorum çünkü amacım grafik bölümünde okumak.Konsolosluk aracılığıyla nasıl başvurabilirim?
yesil dosya on kayit icin.fr konsoloslugundan edinebilirsin sanirim bunu giderek oradan ogrenirsen daha saglikli bilgi alirsin .ben sadece tarihin basladigini belirtmek istedim.
mert881 Türkiye, İstanbul Özel Saınt Benoıt Fransız Lisesi
bende fransız okulunda okuyorum seneye okulum bitecek simdiden arastırmaya basladım fen bolumu okuyorum ve muhendislik olarak bir bolüm istiyorum ama en önemlisis benim için fransa olması biras yardımcı olurmusuz bize konferans falan verildi ama tam olarak neye göre alıyor okullar onu çözemedim bizim okulun diploması yetiyormuş ayrıca oss dende bir bolum kazanmak yeterliymiş fransada öğrenci olarak yaşayan özellikle paris bilgi alabilirmiyim..soracak sorularım var....
Degerli arkadaslar son zamanlarda Türkiye'de de son derece popüler hale gelen Facebookta yurtdisinda okuyan tüm Türk ögrencileri tek cati altinda toplanmak,yardimlasma ve dayanisma icerisinde olmalarini saglamak amaciyla "TURKISH STUDENTS in all over the world." grubu kurulmustur. Facebookta üyeligi olan arkadaslari grubumuza bekliyoruz.grup üyelerimiz yurtdisinda egitim almak isteyen tüm arkadaslara istedikleri ülkeler ve o ülkelerin egitim sistemleri hakkinda ellerinden gelen yardimi esirgemeyecektir
ben fransa da tasarım okumak istiyorum ama üniversiteye alma şartlarını bilmiyorum fransaya iki kere gelip gittim fransızca da öğrenebilirim..bunu dışında neler gerekli yardımcı olursan çok sevinirim..
v4698 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Girne Girne Amerikan Üniversitesi
Selam;
Ben paris'te herhangi bir üniversitenin master programına gitmeyi düşünüyorum.Şu an üniversite son sınıftayım,hatta son dönem diyebiliriz.Mezuniyetten hemen sonra Fransa'ya gitmeyi düşünüyorum,ama pek bligi sahibi değilim bu konularda.Paris'te ikamet eden akrabalarımız var,fakat bu konularda bana yol gösterebileceğini sanmıyorum.Sadece gittiğimde barınma,iş gibi ilk etaptaki temel konularda yardımcı olabilirler.Fransızcam hiç yok,ingilizce biliyorum orta-iyi derecede.Şu an okuduğum okulunda eğitim dili ingilizce.Bunun bana ne gibi artısı olabilir yani başka bir deyişle; fransızca bilmek kesinlikle gereklimidir?Herhangi bir okulda master programına kayıt yaptırıp,ilk sene hazırlık okuluna gitme gibi bir şansımız yokmu? Bankacılık ve finans gibi bir bölümde master yapmak istiyorum.Ne tavsiye edersiniz,bu aşamada nasıl bir yol izlemeliyim.
Teşekkürler