Mesaj Panosu

paris _sorbonne universitesinden sorulara yanitlar
Yeni Konu Aç Cevap Gönder

Sayfa /8Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 23456 … Sonraki SayfaSon Sayfa

2008-02-28 (17:11)
arzu nehir safak
Bayan
arzu nehir safak
Fransa, Paris
Université Paris 4 - Université Paris-Sorbonne
black lacrima demiş ki:
ben fransa da tasarım okumak istiyorum ama üniversiteye alma şartlarını bilmiyorum fransaya iki kere gelip gittim fransızca da öğrenebilirim..bunu dışında neler gerekli yardımcı olursan çok sevinirim..

FRANSIZCA BILMEN ILK SART EGER ONU KISA ZAMANDA ATLATABILIRSEN KALACAK YER VE PAHALILIKTAN BASKA SORUNUN OLMAZ SANIRIM

KOLAY GELSIN
2008-02-28 (17:20)
arzu nehir safak
Bayan
arzu nehir safak
Fransa, Paris
mert881 demiş ki:
bende fransız okulunda okuyorum seneye okulum bitecek simdiden arastırmaya basladım fen bolumu okuyorum ve muhendislik olarak bir bolüm istiyorum ama en önemlisis benim için fransa olması biras yardımcı olurmusuz bize konferans falan verildi ama tam olarak neye göre alıyor okullar onu çözemedim bizim okulun diploması yetiyormuş ayrıca oss dende bir bolum kazanmak yeterliymiş fransada öğrenci olarak yaşayan özellikle paris bilgi alabilirmiyim..soracak sorularım var....

ELBETTE BIR FR OKULUNDAN MEZUN BIRININ FR DE EGITIM GORMESI KENDI ICIN COK ONEMLI.BEN OZELLIKLE PARIS UNI. EGITIM ALMANI TAVSIYE EDERIM.
OKULUN DIPLOMASI BAC ADIYLA ISINE YARAYACAK BURADA VE TABIKI TR DE BI BOLUMU TUTTURMANDA ONEMLI OLACAK ZIRA BURADA UNI. GIRIS DOSYASI DOLDURULURKEN TR DEKI EGITIM KOSULLARIDA GOZ ONUNDE TUTULUYOR .EGER YUKSEK OGRETIME ULKENDE SINAV ICIN GIRMEK GEREKSE BURADA BU SINAVI GECIP GECMEDIGINE BAKILIYOR.FRANSIZCA SEVIYEN IYI ISE BURADAKI SINAVI KOLAYLIKLA ASARSIN.TCF DUZEYINDE BIR SINAVDAN GECERSIN .YANLIZ BIR DAHAKI SENENIN KAYITLARI BITTI.ARALIK AYINDA ON KAYIT YAPTIRMAN GEREKIYOR.
PARISTE YASAM GERCEKTEN GUZEL AMA BIRAZ PAHALILIKTAN YAKINILIR ZIRA SON ARASTIRMALARA GORE DUNYANIN IKINCI PAHALI KENTI.AMA YASAM ULASIM INSAN HAKLARI VE YABANCILARA DAVRANISLAR BAKIMINDAN ILK TERCIH BENCE PARIS OLMALIDIR.YABANCILIK CEKMEZSIN YANI.
BASKA SORULARINDA OLURSA SORABILIRSIN. KOLAY GELSIN.
2008-02-28 (17:27)
arzu nehir safak
Bayan
arzu nehir safak
Fransa, Paris
v4698 demiş ki:
Selam;

Ben paris'te herhangi bir üniversitenin master programına gitmeyi düşünüyorum.Şu an üniversite son sınıftayım,hatta son dönem diyebiliriz.Mezuniyetten hemen sonra Fransa'ya gitmeyi düşünüyorum,ama pek bligi sahibi değilim bu konularda.Paris'te ikamet eden akrabalarımız var,fakat bu konularda bana yol gösterebileceğini sanmıyorum.Sadece gittiğimde barınma,iş gibi ilk etaptaki temel konularda yardımcı olabilirler.Fransızcam hiç yok,ingilizce biliyorum orta-iyi derecede.Şu an okuduğum okulunda eğitim dili ingilizce.Bunun bana ne gibi artısı olabilir yani başka bir deyişle; fransızca bilmek kesinlikle gereklimidir?Herhangi bir okulda master programına kayıt yaptırıp,ilk sene hazırlık okuluna gitme gibi bir şansımız yokmu? Bankacılık ve finans gibi bir bölümde master yapmak istiyorum.Ne tavsiye edersiniz,bu aşamada nasıl bir yol izlemeliyim.
Teşekkürler Gülümsüyor

FRANSIZCA BILMEN SART DESEM YANLIS OLMAZ ELBETTEKI FR DE COK YERDE VE COK SAYIDA ING BILEN INSAN BULABILIR VE COK CESITLI IHTIYACLARINI BU DILE KARSILAYABILIRSIN .LAKIN FRANSIZCA BILMEN COK ONEMLI YINEDE.
SANIRIM HERHANGI BI MASTER PROG. KAYIT YAPTIRMAK ICINDE ILK BASTA SINAVDAN GECMEN GEREKIYOR .
BENCE ILK BASTA OG VISA NI ALDIKTAN SONRA BURADA IYI BIR DIL OKULUNDA EGITIM ALMAN SENIN ICIN DAHA IYI OLACAKTIR.BEN BU KONUDA SORBONNE UN DIL KURSLARINI TAV EDEBILIRIM.ILK ONCE DILI COZMESSEN COK ZORLUK CEKERSIN CUNKU.
KOLAY GELSIN .SIMDILIK BU KADAR SOYLEYEILIRIM BASKA KAFANA TAKILAN BIRSEYLER OLURSA SORABILIRSIN.
2008-03-14 (22:43)
sahan29
Bay
sahan29
Türkiye, İstanbul
Kağıthane Seyrantepe Dr.S.Ahmet L.
slm ben sahın parıs unıversıtesı baraj ıstıyormu ve denklıgı varmı
2008-03-15 (15:59)
arzu nehir safak
Bayan
arzu nehir safak
Fransa, Paris
sahan29 demiş ki:
slm ben sahın parıs unıversıtesı baraj ıstıyormu ve denklıgı varmı

evlerka arkadasimiz kayit sartlarini yazmis asagidaki linkten ulasabilirsin.tekrar yazip yer kaplamayalim.
http://www.turkstudent.net/board/topic/44620

denkligi var .bunlar disinda baska bir sorun olursa yazabilirsin
2008-03-26 (17:24)
BlackSign
Bay
BlackSign
Türkiye, Tekirdağ
Çorlu Ticaret Borsası Lisesi (Y.D.A)
merhaba
4 aylık bi fransızca kursu gördüm nisanda sınava giricem ve fransada b2 olana kadar kursa gidicem..
a1 seviyesinden ne kadar sürede b2 olabilirim..

özel yurt mu tavsiye edersiniz ev mi..

aylık asgari masraflar yaklaşık ne kadar olur

kayıtta şüphe duyduum noktalar var..öss barajı aşmak gerekliymiş..
kayıt olucaam yıl mı olmalı geçmiş yıllardanda olabilir mi
dielim kayıt yaptırcaam sene girdim ve barajı aştım bildiiniz üzere temmuz austos gibi sonuçlar çıkıo bu tarih orda ünv e kayıt yaptırmak için geç olurmu..
2008-03-26 (20:54)
arzu nehir safak
Bayan
arzu nehir safak
Fransa, Paris
BlackSign demiş ki:
merhaba
4 aylık bi fransızca kursu gördüm nisanda sınava giricem ve fransada b2 olana kadar kursa gidicem..
a1 seviyesinden ne kadar sürede b2 olabilirim..

özel yurt mu tavsiye edersiniz ev mi..

aylık asgari masraflar yaklaşık ne kadar olur

kayıtta şüphe duyduum noktalar var..öss barajı aşmak gerekliymiş..
kayıt olucaam yıl mı olmalı geçmiş yıllardanda olabilir mi
dielim kayıt yaptırcaam sene girdim ve barajı aştım bildiiniz üzere temmuz austos gibi sonuçlar çıkıo bu tarih orda ünv e kayıt yaptırmak için geç olurmu..

NORMAL SARTLARDA 4 SEZONDUR AMA IYI CALISTIGIN TAKDIRDE 2 DONEMDE B2 SEVIYESINE GELEBILIRSIN.
FOYER LERI TAVSIYE EDERIM CUNKU EV KIRALARI BIR HAYLI YUKSEK.TEK KISILIK ODALARDAN TUTABILIRSIN .
KURSU PARISTE ALMAYI DUSUNUYORSAN DIGER SEHIRLERE NAZARAN BIR HAYLI YUKSEK OLACAKTIR MASRAFIN okul parasi haric aylik asgari 500 e civari falan olur.
oss barajini asmak gerekli ulkendeki sartlari saglamis olma sarti var.yanliz on kayit yaptirmak zorundasin aralik ocak aylari arasinda.yani gelecek sene icin suan sansin yok ama oss sinavini asar seneye burada kursunu alir ve daha sonraki sene icin kayit yaptirabilirsin.
2008-03-27 (02:39)
BlackSign
Bay
BlackSign
Türkiye, Tekirdağ
b2 olmak için sınava ne zmn giricem ön kayıt için gereklilikler nelerdir..
yani mesela en geç ocağa kadar b2 olmam gerekli mi
2008-03-27 (20:12)
arzu nehir safak
Bayan
arzu nehir safak
Fransa, Paris
BlackSign demiş ki:
b2 olmak için sınava ne zmn giricem ön kayıt için gereklilikler nelerdir..
yani mesela en geç ocağa kadar b2 olmam gerekli mi

b2 seviyesinde kurs alman degildir onemli olan.cunku zaten TCF den gececeksin orada aldigin puan en az b2 seviyesinde olacak.ama her universitenin ve bolumun istedigi niveau farklidir.bunu uni. kendinden ogrenebilirsin.
on kayit icin aralik ocak arasi basvuracaksin ve daha once tcf ten gecmemis isen subat sonu gibi bu sinavi vereceksin daha sonra sectigin 3 uni. birinin olumlu yanit vermesini bekleyeceksin
gerekli belgeler
oss gecmis oldugunu belirten belge varsa tr de uni.kaydi
bac in tercumesi
2008-03-28 (02:33)
BlackSign
Bay
BlackSign
Türkiye, Tekirdağ
bac ın tercümesi demişsiniz o nedir? Tarafsız

Sayfa /8Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 23456 … Sonraki SayfaSon Sayfa

Ücretsiz Kayıt Ol