canbekcan demiş ki:
Merhaba,
Doğu Akdeniz Üniversitesi, Radyo, TV ve Sinema 3. sınıf öğrencisiyim. Üniversitemde 2 dönem boyunca Fransızca eğitimi aldım. Sorbonne üniversitesinde felsefe ve sosyoloji üzerine yüksek lisans yapmayı düşünüyorum. Lisans programları Fransızca, ancak yüksek lisanslar da mı Fransızca? Üniversitenin sitesinde yüksek lisansın lisanıyla ilgili bir bilgi yer almıyordu. Ayrıca DELF sınavına giriş koşulları nedir ve üniversitede bu sınava hazırlayacak kursun fiyatları nedir?
Planlarım çerçevesinde, üniversiteden mezun olduktan sonra Fransaya eğitime gitmeyi düşünüyorum ve 1 yıl boyunca, sürekli bir şekilde Fransızca dil eğitimi almayı düşünüyorum. Vize sorunu yaşayıp yaşamayacağım hakkında da her hangi bir bilgim yok. Ayrıca oradaki hayat şartları hakkında da bilgi verirseniz sevinirim. Konaklama koşulları nelerdir vs.
Şimdiden teşekkürler.
sanirim bu konuda egitim musavirligi ile konusmaniz daha yararli olacaktir;0033147649042
ama sunu soyleyebilirim ki fr de en iyi dil kursu sorbonne universitesindedir.felsefe sosyoloji bolumleri paris 4 te.
yuksek lisans icinde fransizcaya ihtiyaciniz olacaktir.DELF sinavi icin hazirlik kurslari mevcut .yukaridaki site ve kontak telefonlarindan daha fazla bilgiye ulasabilirsiniz.
visa da fransizca seviyenizi ve fransaya geldiginizde kosullari saglayabilecek maddi olanagi gosterdiginizde pek bir sorun olmayacaktir.
yasam sartlari olarak bence bir yabancinin yasayabilecegi en guzel sehir paristir.konaklama da ise foyer(tek kisilik odalar),aile yanina yerlesmek ev tutmaya gore daha kolay ve maliyetsizdir.bu konuda gittiginiz kurstanda yardim alabilirsiniz.
kolay gelsin