Alıntı:
iyi ama ben TCH sevyesine ne kadar zamanda gelebilirim.tch b2 mi oluyo.anladigim kadariyla ileri seviyede dil bilmem gerekiyo unv kabulu icin
arkadasim tcf seviyesi diye birsey yok. bu sinavi kazanip kazanamamak gibi bir durumda yok.bu sadece dil seviyeni olcme amacli bir sinav.b2 dedigimiz durum ise fr de universite egitimini alabilmek icin gereken en dusuk seviye.
dil seviyeleri a1 ,a2,b1,b2,c1,ve c2 seklinde siralaniyor.
b2 orta seviyede dil bilmek manasina geliyor yani ama bu seviyede kabul almak zordur.
Alıntı:
3 okuldan hicbirinin kabul etmemesi söz konusu olabilirmi?
elbetteki 3 okuldan hicbirinin olumlu cvp vermeme ihtimali var. bu sinavi en iyi sekilde atlatsan dahi boyle bir ihtimal mevcut.senin yapacagin en iyi sekilde bu sinavi atlatip uni. lerden birisinin olumlu yanitini beklemek.olmadigi takdirde tekrar hazirlanirsin.
Alıntı:
peki dil okuluna giderken oturumu uzatabiliyozmu?
dil okuluna gitmen zaten fr de ogrenci olman manasina geliyor tabiki oturumunu uzatirsin.ama 1 senelik vizen varsa bu bir sene dahilinde zaten boyle bir isleme ihtiyacin olmayacaktir.
Alıntı:
diyelim geldim basladim dil kursuna 1 yil gecti ve benim vizem doldu ama ben tch seviyesine gelemedim 1 yil daha kursa gitmem gerekecek o zaman viseyi nerden alcam bunu anlaamadim?
bu durumda vizeyi aldigin ulkeye gitmen gerekir bence ama tam bilmiyorum dedigim gibi bu konuyu egitim musavirligiyle konus.daha dogru bilgi alirsin.ama sunu soyleyebilirim ornegin erasmusle gelen arkadaslarin vizelerinde veya oturumlarinda bir problem oldugu zaman bu sorunu fr den gideremiyorlardi.cunku vizeleri sinirsiz degil di.bunun icin diyorum vizeyi aldigin ulkeden uzatma olasiligi var diye .yoksa dedigim gibi bu konuda bir bilgim yok
Alıntı:
suan fr de yakin zamanda baslayaacak kurs varmi????
elbette vardir ,ama uni. bunyesindeki kurslari tavsiye ederim.yanliz yaz donemindeki kurslar daha kisa ve daha pahali olacaginda ekim ayinda kilere gitsen daha mantikli olur.tabi secim senin