Mesaj Panosu

paris _sorbonne universitesinden sorulara yanitlar
Yeni Konu Aç Cevap Gönder

Sayfa /9Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 56789 Sonraki SayfaSon Sayfa

2008-04-30 (00:09)
arzu nehir safak
Bayan
arzu nehir safak
Fransa, Paris
Université Paris 4 - Université Paris-Sorbonne
denizkarasu demiş ki:
yani ben oraya gelsem bir kurs bulsam hemen baslasam.ondan sonraki surec nasil olcak bunu anlamiyorum.unv yemi hemen mi basvuracam yoksa 2 yil dil okuluna gitcem sonrami bavuracam unv beni kabul etcekmi?peki 2 yil dil okuluna gitmem gerekiyo ama bende 1 yillik avusturya viyesi var sch ama.nasil yapsamki.detayli msn de konusabilirmiyiz?

buraya geldikten sonra dil kursuna baslarsin, daha sonra dil kursuna devam ederken TCF yani universite kabulu icin gereken dil yeterlilik sinavina girersin.ama bu sinavi kazanman universiteye kesinlikle girebilecegin anlamina gelmez.bu na bu zamana kadar almis oldugun egitim ve dosyandaki diger unsurlara bakarak universite karar verecak.3 uni. sececeksin bunlardan herhangi birinin olumlu yanit vermesini bekleyeceksin. yapabilecegin sey bu kadar.

2 veya 1 yil gitmenden ziyade kendini ne kadar zamanda yeterli seviyeye getirebildigin onemli. buda senin kendi caban sonucu ulasacagin bir sonuc.
tskler 2008-04-30 (18:27)
denizkarasu
Bay
denizkarasu
Avusturya, Wien
Wirtschaftsuniversität Wien
iyi ama ben TCH sevyesine ne kadar zamanda gelebilirim.tch b2 mi oluyo.anladigim kadariyla ileri seviyede dil bilmem gerekiyo unv kabulu icin.3 okuldan hicbirinin kabul etmemesi söz konusu olabilirmi?peki dil okuluna giderken oturumu uzatabiliyozmu?diyelim geldim basladim dil kursuna 1 yil gecti ve benim vizem doldu ama ben tch seviyesine gelemedim 1 yil daha kursa gitmem gerekecek o zaman viseyi nerden alcam bunu anlaamadim?
kurs 2008-05-01 (00:44)
denizkarasu
Bay
denizkarasu
Avusturya, Wien
suan fr de yakin zamanda baslayaacak kurs varmi????
2008-05-01 (13:41)
arzu nehir safak
Bayan
arzu nehir safak
Fransa, Paris
Alıntı:
iyi ama ben TCH sevyesine ne kadar zamanda gelebilirim.tch b2 mi oluyo.anladigim kadariyla ileri seviyede dil bilmem gerekiyo unv kabulu icin

arkadasim tcf seviyesi diye birsey yok. bu sinavi kazanip kazanamamak gibi bir durumda yok.bu sadece dil seviyeni olcme amacli bir sinav.b2 dedigimiz durum ise fr de universite egitimini alabilmek icin gereken en dusuk seviye.
dil seviyeleri a1 ,a2,b1,b2,c1,ve c2 seklinde siralaniyor.
b2 orta seviyede dil bilmek manasina geliyor yani ama bu seviyede kabul almak zordur.
Alıntı:
3 okuldan hicbirinin kabul etmemesi söz konusu olabilirmi?

elbetteki 3 okuldan hicbirinin olumlu cvp vermeme ihtimali var. bu sinavi en iyi sekilde atlatsan dahi boyle bir ihtimal mevcut.senin yapacagin en iyi sekilde bu sinavi atlatip uni. lerden birisinin olumlu yanitini beklemek.olmadigi takdirde tekrar hazirlanirsin.
Alıntı:
peki dil okuluna giderken oturumu uzatabiliyozmu?

dil okuluna gitmen zaten fr de ogrenci olman manasina geliyor tabiki oturumunu uzatirsin.ama 1 senelik vizen varsa bu bir sene dahilinde zaten boyle bir isleme ihtiyacin olmayacaktir.
Alıntı:
diyelim geldim basladim dil kursuna 1 yil gecti ve benim vizem doldu ama ben tch seviyesine gelemedim 1 yil daha kursa gitmem gerekecek o zaman viseyi nerden alcam bunu anlaamadim?

bu durumda vizeyi aldigin ulkeye gitmen gerekir bence ama tam bilmiyorum dedigim gibi bu konuyu egitim musavirligiyle konus.daha dogru bilgi alirsin.ama sunu soyleyebilirim ornegin erasmusle gelen arkadaslarin vizelerinde veya oturumlarinda bir problem oldugu zaman bu sorunu fr den gideremiyorlardi.cunku vizeleri sinirsiz degil di.bunun icin diyorum vizeyi aldigin ulkeden uzatma olasiligi var diye .yoksa dedigim gibi bu konuda bir bilgim yok
Alıntı:
suan fr de yakin zamanda baslayaacak kurs varmi????

elbette vardir ,ama uni. bunyesindeki kurslari tavsiye ederim.yanliz yaz donemindeki kurslar daha kisa ve daha pahali olacaginda ekim ayinda kilere gitsen daha mantikli olur.tabi secim senin
cok tskler 2008-05-02 (00:25)
denizkarasu
Bay
denizkarasu
Avusturya, Wien
yardimlariniz icin yurekten tsk ederim.asil sprun benim visem dolunca gelip avusturyadan almam zor olabilir cunku unv bana 3 donem hak taniyo dil sinavini verebilmem icin veremezsem oturum vermiyo Çok mutlu galiba en iyisi burda okumak ama Üzgün peki orda ogrencinin aylik masraflari nasil?dil okuluna ne kadar vercem?'hayat pahali galiba orda?
... 2008-05-02 (00:36)
denizkarasu
Bay
denizkarasu
Avusturya, Wien
ben ekonomi okumak sitiyorum fr de en iyi ekonomi okzyabilecegin unv hangisi ve dunyada kacinci sirada?
2008-05-02 (22:30)
BlackSign
Bay
BlackSign
Türkiye, Tekirdağ
Çorlu Ticaret Borsası Lisesi (Y.D.A)
http://www.ccfs-sorbonne.fr/Summer-Session.html?session=3&annee=56

ön kayıt yaptıracaım ama burdaki kurslardan hangisini seçmem gerektiini bilemiorum kısmetse yakında ordayımÇok mutlu
2008-05-02 (23:26)
arzu nehir safak
Bayan
arzu nehir safak
Fransa, Paris
BlackSign demiş ki:
http://www.ccfs-sorbonne.fr/Summer-Session.html?session=3&annee=56

ön kayıt yaptıracaım ama burdaki kurslardan hangisini seçmem gerektiini bilemiorum kısmetse yakında ordayımÇok mutlu

yaz donemi icin mi geleceksin ,eger oyle ise E4 uygun
ama eger uzun sureli dusunuyorsan;

http://www.ccfs-sorbonne.fr/Cours-de-langue-francaise,635.html?session=1&annee=56

bunu tavsiye ederim sanirim yeni baslayacaktin fransizca ogrenimine .bu kurs tam sana gore olur.hem tum derecelerde de tavsiye edilen bu
kurslar 2008-05-03 (00:30)
denizkarasu
Bay
denizkarasu
Avusturya, Wien
di okullari ve unv nin yillik harc bedeli ne kadar???
2008-05-03 (20:48)
arzu nehir safak
Bayan
arzu nehir safak
Fransa, Paris
Alıntı:
orda ogrencinin aylik masraflari nasil?dil okuluna ne kadar vercem?'hayat pahali galiba orda?

paris dunyanin en pahali ikinci kenti Tarafsız ve universiteye baslayincaya kadar cok fazla haktan yararlanamiyorsun.ama yinede saglik giderlerini falan devlet karsiliyor.

dil okuluda sanirim 4 aylik donemi 1500 euros falan

Alıntı:
ben ekonomi okumak sitiyorum fr de en iyi ekonomi okzyabilecegin unv hangisi ve dunyada kacinci sirada?

bunu bilmiyorum. bu konudaki arastirmayi kendinde yapabilirsin

Alıntı:
di okullari ve unv nin yillik harc bedeli ne kadar???

universitede bolumlere gore degisiyor bu miktar .500 eurosdan basliyor sanirim

Sayfa /9Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 56789 Sonraki SayfaSon Sayfa

Ücretsiz Kayıt Ol