Mesaj Panosu

Sabit AVUSTURYADA EĞİTİM GÖRMEK İÇİN YAPILACAK İŞLEMLER
Yeni Konu Aç Cevap Gönder

Sayfa /18Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 1415161718 Sonraki SayfaSon Sayfa

2008-02-07 (19:01)
evin21
Bayan
evin21
Avusturya, Wien
Universität Wien
merhaba arkadaşlar vize için istenen sağlık raporunu özel hastane ya da sağlık ocağından alma gibi bir sansımız var mı?teşekürler
Tebrik 2008-02-21 (14:12)
lerner
Bay
lerner
Türkiye, Eskişehir
Anadolu Üniversitesi
Tebrikler kardeşim cok güzel acıklamıssın Allah(cc) yardımcın olsun vefalı insan
Tebrik 2008-02-21 (14:16)
lerner
Bay
lerner
Türkiye, Eskişehir
Anadolu Üniversitesi
Tebrikler kardeşim cok güzel acıklamıssın, vefalı insan Allah(cc) yardımcın olsun
Tebrik 2008-02-21 (14:18)
lerner
Bay
lerner
Türkiye, Eskişehir
Anadolu Üniversitesi
Tebrikler kardeşim cok güzel acıklamıssın, vefalı insan Allah(cc) yardımcın olsun
2008-02-21 (14:20)
LinzJKU
Bay
LinzJKU
Avusturya, Wien
Universität Wien
evin21 demiş ki:
merhaba arkadaşlar vize için istenen sağlık raporunu özel hastane ya da sağlık ocağından alma gibi bir sansımız var mı?teşekürler

sağlık ocağından alman yeterli..bazıları imzalamak istemez yapacakları sade kutucukları işaretleyip imza kaşe vurmak..istemeyen cıkarsa birazcık israr et kaderim elinizde yarın konsolosluğa gidecem falan de

bu arada biliyoundur sağlık raporu konsoslosluk için özel oradan alınacak sağlık raporu sağlık ocağında imzalanacak sadece
Okul Kabulu 2008-02-21 (20:39)
Acun
Bay
Acun
Türkiye, Ankara
Gazi Üniversitesi
Arkadaslar Merhaba
Ben Gazi Universitesi Muhendislik Mimarlik Fakultesi Sehir Bolge Planlama bolumde okuyorum.Sitedeki yazilanlar dogrultusunda WTU mimarlik bölümüne ya bir ay once basvuru yaptim.Bugun Gonderdigim butun belgeleri yaninda bir aciklamayla geri yollamislar.Tercuma cevirtmeme ragmen tam olarak nereyi eksik yaptigimi anlayamadim.
Turkce cevirsini aynen yaziyorum yardimci olusaniz sevinirim.

30.01.2008 tarihinde yaziniza istinaden dersleri takip eden (örgün) ögrenci olarak tarafimiza bir kontenjan ayrilmasinin (akseptans verilmesinin) yalnizca ekteki bilgi formunda yer alan sartlarin yerine getirilmesiyle mumkun olacagini bilginize sunariz.

Buna göre yurtdisindaki bir universitede yuksek ogrenimine baslamis bulunan ve Avusturya Universitelerinden birisinde yuksek ogrenimini surdurmek isteyen müracat sahiplerinin genel universite yeterlilik belgesi (Lise Diplomasi ve Öss sonuc belgesi)ile o ana kadar ki belgeyi duzenleyen devletteki yuksek ogrenim basari sonuclarina istinaden yuksek ogrenim yasaginin bulunmadigini belgelendirmesi gerekir.

2008 bahar sömestri icin Mimarlik Bölümü icin yetkili bir universitenin (Türk Universitesi) buna iliskin belgesi ibraz edilmelidir.

Yabanci yuksek ögrenim müracaatlarinin talepleri özel ödeme vadesinin sonuna kadar eksiksiz bir sekilde universiteye ulasmis olmasi gerekmektedir.(Guz Somestri icin 1 eylul bahar sömestri icin 1 subat)Bu tarihten sonra eksik olan belgelerin gonderilmesi halinde bu yuksek ogrenim talebi istinasiz olarak takip eden somestr icinde degerlendirilir.
Bize Gonderdiginiz belgeler ekte size iade edilmistir.
Saygilarimla

Butun belgeleri eksiksiz gondermeme ragmen Lise diplomasi Oss sonuc belgesinden bahsediyor.Birde yolladiklari belgeler arasinda oss sonuc belgemin ve lise diplomamamin almanca tercümesi cikmadi.Butun belgelrin apasil muhurunden noter tastigine tercuman cevrilerine kadar eksiksiz yollamistim.Neden kabul etmediler anlamadim.
2008-02-29 (22:32)
DAU KIBRIS
Bay
DAU KIBRIS
Avusturya, Wien
Universität Wien
Acun demiş ki:

2008 bahar sömestri icin Mimarlik Bölümü icin yetkili bir universitenin (Türk Universitesi) buna iliskin belgesi ibraz edilmelidir.

Yabanci yuksek ögrenim müracaatlarinin talepleri özel ödeme vadesinin sonuna kadar eksiksiz bir sekilde universiteye ulasmis olmasi gerekmektedir.(Guz Somestri icin 1 eylul bahar sömestri icin 1 subat)Bu tarihten sonra eksik olan belgelerin gonderilmesi halinde bu yuksek ogrenim talebi istinasiz olarak takip eden somestr icinde degerlendirilir.
Bize Gonderdiginiz belgeler ekte size iade edilmistir.
Saygilarimla

Butun belgeleri eksiksiz gondermeme ragmen Lise diplomasi Oss sonuc belgesinden bahsediyor.Birde yolladiklari belgeler arasinda oss sonuc belgemin ve lise diplomamamin almanca tercümesi cikmadi.Butun belgelrin apasil muhurunden noter tastigine tercuman cevrilerine kadar eksiksiz yollamistim.Neden kabul etmediler anlamadim.

bu nedemek ya hayret birşey.2008 bahar dönemine ait belgeyi nasıl istiyor bunlar?

kardeşim öss sonuç belgene vurulan apostilde FEZA KART ın adı yazacak.ya da ön sayfada kim varsa onun adı.

lise diplomanada muhtemelen ilçe milli eğitim müdürünün tastiki yapıldıktan sonra onun adına apostil yapılacak. noter kelimesi geçmemesi lazım apostilde. tercümeyi apostil yapabiliyor noterler. asıl orjinal belgeyi değil. o yüzdende geri yollamışlar belgelerini.

o sana yollanan belgeye bir göz at orada sana "şu tarihe kadar elimize ulaştırın" demeleri lazım yenilediğin belgeleri.O TARİH YOKSA RET ALMIŞSIN DEMEKTİR.BİR SONRAKİ DÖNEM İÇİN BAŞVURABİLİRSİN . fakat öyle olsa neden yaz dönemi öğrenci belgesi istesin ki bunlar.ne karışık işler bunlar ya....ama muhtemelen o tarih vardır. iyice bir göz at. son satırda olması lazım Şaşkın

sana yollanan yazı şunun gibi birşey miydi? Niyeti kötü

sehr geehrte studienbeweber!

sie haben am xx.xx.XXXX einen Antrag auf zulassung zum studium der studienrichtung(en) Bachelorstudium Politikwissenschaft eingebracht.Dieser Antrag ist unvollstanding da folgende Angaben/Documante fehlen:

Nachweis der allgemeinen universitatsreife mit reifezeugnis des letzten schuljahres oder Diplom einer postsekundaren Bildungseinrichtung (z.B.Universitat) Originaldokument beglaubigt mit einer Apostille nach dem Haager Beglaubigungsabkommen(8,4,9) Gem. 60 Abs. 2UG2002 sind Dokumenten, dieNICHT in deutscher oder englischer sprache aus gestellt sind,autorisierte Übersetzungen in dutscher oder englischer Sprache beizufügen.

Nachweis der positiv absolvierten Hochschulaufnahmeprüfung(ÖSYS) mit eirner mindestpunkteanzahl der endgültigen Versetzungspunkte (yerleştirme puani) von 185.000 und einer Zuweisung zu einem ordentlichen vierjahrigen facheinschlagigen Hochschustudium, originaldokument beglaubigt mit einer Apostille nach dem Haager Beglaubigungsabkommen(17,4,9)
Gem. 60 Abs. 2UG2002 sind Dokumenten, die NICHT in deutscher oder englischer Sprache beizufügen.

Bestatigung der zustandigen Behörde (Bildungsminşsterium oder staatlich anerkannte Universitat) im Ausstellungsland Ihres Reifezeugnisses, aus der hervorgeht,dass Sie im Sommersemester 2008 für die an der Univesitat Wien gewahlte studienrichtung Bachelorstudium Politikwissenschaft das Recht der unmittelbaren Zulassung besitzen, Originaldokument beglabigt mit einer Apostille nach dem Haager Beglaubigungsabkommen (2,4,9)
Gem. 60 Abs. 2 UG2002 sind Dokumenten, die NICHT in deutscher oder englischer sprache ausgestellt sind autorisierte Übersetzungen in deutscher oder englischer sprache beizufügen.

Ihr antrag weist daher Mangel auf.

Gemass 13. Abs . 3Allgemeines Verwaltungsverfahrengesetz (AVG), BGB1. Nr. 51/1991 i.d.g.F.,werden sie aufgefordert, die oben angeführten Angaben/Dokumente bis spatestens 15.03.2008 vorzulegen.

ACHTUNG:eine verlangerung dieser nachreichfrist ist grundsatzlich NICHT möglisch!Erfolgt die vorlage nicht bis zu diesem zeitpunkt, so müsste ihr antrag gem. 13 Abs. 3 AVG ZURÜCKGEWİESEN werden.

Niyeti kötü Niyeti kötü
2008-03-14 (20:09)
tülin35
Bayan
tülin35
Türkiye, Erzurum
Atatürk Üniversitesi
ben erasmusla gitmek istiyorum 1 dönem veya 1 yıllığına şimdilik. bu konudada yardımcı olabilirmisiniz?
kabulümü aldım :) 2008-03-17 (22:21)
aquadreamer
Bay
aquadreamer
Türkiye, Hatay
Mustafa Kemal Üniversitesi
arkadaşlar sonunda viyana üniversitesinden kabulumu aldım sıra geldi vizeye. en yeni vize alanlar acaba son gelişmelerle bana yardımcı olurmu izleyeceğim yolu şimdiden teşekkürler
Viyana Üniversitesi Felsefe Bölümü için... sorular, sornlar... 2008-04-01 (08:33)
meskar
Bay
meskar
Avusturya, Wien
Universität Wien
(aşağıdaki sorunlar için farklı bir yere yeni konu açmıştım, burayı yeni gördüm, sanırım bu sorular burada muhattabını bulabilecek Gülümsüyor

merhaba arkadaşlar,
bu yıl (2008) öss'ye gireceğim, viyana'da, viyana üniversitesi'nde felsefe okumak istiyorum. bazı sorularım var, yardımcı olursanız çok sevinirim.

1) Ösym tarafından bir özel üniversitenin felsefe bölümüne (sözel öğrencisi olduğumdan ancak paralı eğitim veren bir okula) yerleştirildiğim taktirde okula kayıt yaptırmadan Viyana Üni. Felsefe bölümüne kabul edilir miyim?
2)Viyana Üni'de okuyup belli bir başarı gösteren yabancı öğrencilerin harçları geri ödeniyormuş. Doğru mu bu? Kıstaslar nelerdir?
3)Çeşitli burslardan bahsediliyor. Bu bursların çıkma olasılığı nedir? Mesela aramızda burs alan arkadaş var mı?
4)Yutdışı eğitimi için bazı danışmanlık hizmeti veren şirketler var. Bu şirketler ne kadar ücret talep ediyorlar? Yeterince yardımcı oluyorlar mı, tek başımıza kayıt işininin üstesinden gelemez miyiz? Veya siz hangi şirketi öneriyorsunuz... Bu konudaki düşünceleriniz..
5)Okul ücretinin dışında 2008 yılı için bir öğrencinin aylık ortalama gideri nedir arkadaşlar şu an viyana'da (barınma, yeme içme, sigorta, ulaşım vs. dahil)..
6)Almanca öğreniminden sonra çalışma hakkı tanıyorlarmış 600 euro ya kadar. Bu nasıl oluyor. İş bulmakta zorlanıyor musunuz? Hem iş hem de okul birlikte yürüyor mu?
7)Bazı bölümler için öğrenci alımını kısıtlıyorlarmış, bunların içinde felsefe var mı acaba?

Vİyana, felsefe, Vize, danışmanlık vs. her türlü bilgi kırıntılarınız dahi paylaşırsanız çok sevinirim arkadaşlar.. İlgilenen dostlara şimdiden çok teşekkür ederim.
selamlar.

Sayfa /18Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 1415161718 Sonraki SayfaSon Sayfa

Ücretsiz Kayıt Ol