akllarda kalan tüm sorulara cevap verdiniz .ok teşşekkür edarim kendi adıma:D
Merhaba Arkadaşlar Adana Çukurova Üniversitesi Ziraat Mühendisliği bölümünde okuyorum... Ocak 29'Da danışman aracılığıyla Viyana Bodan Kultur Ziraat üniversitesine başvurdum 12 mart tarihinde okul kabul belgesi geldi işlemlerimi tamamlayıp 1 Nisanda Ankara Avusturya konsolosluğuna başvuru yaptım. Vize tarihinde ortalama 8 Haftalık bir süreç vardır. Uzun zaman olmuştu Avusturya ve İsviçrenin düzenlediği 2008 Avrupa şampiyonası kafadan 1 ayı yemişti onu dikkate alarak bu tarihlerde vizemin çıkacağını düşündüm ailem dün haber verdi (16 Temmuz) vizem çıkmıştı. Bu yola başkoyan arkadaşlara hayırlı vizeler diyorum..
Bunları yazmanın başlıca nedeni 1 aylık 2 aylık sigortalar vize tarihi geciktiği zaman bitiyor ona dikkat edin ayrıca Teminat parasını banka makbuzunda gösterip 15-20 gün vizenin gecikmesini bırakıp Viyanadaki Denizbank'a adınıza havale edin herhangi bir problem çıkınca yani vizenizin çıkmadığı durumda o parayı geri çekebiliyorsunuz yani bunu yaptığınız takdirde isminize havale işlemler kısalır sadece viyanadaki bankayı kontrol ederler.. Benim bildiğim tiyolar bunlar...
kendinize iyi bakın hayırlı eğitimler arkadaşlar...
ya surda zaman akmaya basladı biri bana yardım etse cok guzel olacak vvalla
bu osym yerlesti belgesinin orjinalini almak icin ankaraya gidicezmi ona gore kalkıp ankaraya gidelim onu diyorum
gaziguler@hotmail.com
eklesin bi musluman yardım etsin allah rızası icin
gazigazi demiş ki:
ya surda zaman akmaya basladı biri bana yardım etse cok guzel olacak vvalla
bu osym yerlesti belgesinin orjinalini almak icin ankaraya gidicezmi ona gore kalkıp ankaraya gidelim onu diyorum
gaziguler@hotmail.com
eklesin bi musluman yardım etsin allah rızası icin
kardeş eğer danışmanlık şirketi ile anlaşmamıssan kendin gidip orjinal belgeni almalısın
ben o zaman hemen vakit kaybetmeden ankaraya gitmeliyim o zaman tesekkurler
yanlız bide bana su bolum konusunda yardımcı olsan diyorum
benim yerlestigim bolum "medya ve iletisim " ben bu bolumu linz veya salzburgta okuyabilirmiyim baktıım aslında ama tam bolum yok mesela bide benim yas 28 sorun olurmu?
bugun ankaraya gidiyorum bu apostil olayını osym ankarada yaptırsak oluyomu bide hem kazandı belgesini hem yerlesti belgesini apostil yapcaz bunları bilkentte yaptırabiliyormuyuz bi yardım edin bisey kalmadı surda
1 defa değiştirildi
En Son: 2008-08-18 09:21:55
ankarada herhangi bir kaymakamlık ve valilikte yaptırabilirsin hatta orda yaptırman daha iyi olur
Selam arkadaslar ben bu sene oss ye girdim maltepe unv kazandım. ve AED araciligiyla
müracaat ettim bana kasımda ordasın dediler cunku gecen sene polisler bakıyordu ama bu
sene belediye baktigi icin erken gidersiniz diye soylediler ama ne kadar dogru onu bilemem
en erken ne zaman gidebilirim ha bide boyle bi sorum var oradaki kontenjan artisi olursa
turkiyedeki universiteye öncelik verirler kayit icin kibrisa gore bu dogrumu ? bana buyuk bi
ihtimal viyana teknik universite gelir dediler insallah gelir
kıbrıs veya tr unileri arasında neden öncelik olsun ki kontenjan durumu olursa hazırlıktan sonra sınav koyuyorlar
anladim peki ben burs alabilirmiyim orda oyle bi durum soz konusumu ? viyana teknik ne kadar iyi acaba dunyanin ilk 100 degil sanirim rhcp kardes sunuda soracaktim oraya gittikten sonra baska ulkenin baska unv sine gecebilirmiyim mesela isvicre oradaki okul avrupanin 4. unvi alabilirlermiki yada avusturyada basarili olursam gecis yapabilirmiyim?
burs olayı cok zor hocam geciş konusuna gelince o konu hakkında pek bilgim yok kusura bakma