Mesaj Panosu

New York ta Liseye Başlayacağım.Yardım edebilecek?
Yeni Konu Aç Cevap Gönder

Sayfa /4Birinci SayfaÖnceki Sayfa 1234 Sonraki SayfaSon Sayfa

2006-07-23 (21:03)
"emrah88" demiş ki:
ARKADAŞIM DAHA YAŞIN ÇOK KÜÇÜK EN AZINDAN BABANIN ÖYLE BİR DURUMU VARSA TÜRKİYEDE LİSE OKUMAN DAHA İYİ OLUR BU YAŞTA AİLENDEN AYRILMAN HEL AMERİKA GİBİ BİR YERE GİTMEN SENİ KİŞİLİGİNİ KÖTÜ ETKİLER LİSEYİ BİTİRDİKTEN SONRA ÜNİVERSİTE EGİTİMİNE GİTMEN ÇOK DAHA İYİ OLUR ..
TABİİ Kİ YİNEDE SEÇİP SENİN
BAŞARILAR....

Tabikide ailem onu iyice düşünmüştür eminim.Eğer liseye burda başlasaydım bidaha Abd ye gideceğimi sanmıorm.Dostum Türkiye nin hali ortada,durumlar iç açıcı deil cidden Üzgün.Öss,dert,stres vs..
Benim de böyle bir şansım vardı ve ben değerlendirmek istedim.Kısacası ben hayatımı kurtarmış oluyorum.
Değerli yorumun ve iyi dileklerin için teşekkür ederim

RESPECT:!:
2006-07-24 (22:43)
SAna söyle birsey söyliyeyim papito,eger isi **** tutar ve calisirsan burdaki egitimden sonra orasi sana cerez gelicek ama calisirsan ve bircok universite seni cok iyi sartlarda alicaktir.bu senin icin buyuk avantaj.cok iyi degerlendir
2006-07-25 (02:57)
"boarderoz" demiş ki:
SAna söyle birsey söyliyeyim papito,eger isi **** tutar ve calisirsan burdaki egitimden sonra orasi sana cerez gelicek ama calisirsan ve bircok universite seni cok iyi sartlarda alicaktir.bu senin icin buyuk avantaj.cok iyi degerlendir

Bunun farkındayım,teşekkür ederim:)

Sadece tek sorunum dostum vizemin turist vizesi olması.Hadi kayıtta sorun olmadı diyelim okul yönetimi sorun yapabilirmi?
+
Öğrenci vizesi almaya gittim dielm ama sorun şu 'garantisi yok'.Babam her ihtimali düşünmek zorundayız dedi.sence bi problem olurmu?
2006-07-25 (08:48)
okulda kesinlikle problem olmaz ama giris cikislarda problem yasayabilirisn cunku hersene tatile gelirsen ve ayni tarihlerde giris cikis yaparsan bu dikkat ceker,ama baban orda yasalsa bunu ogrenciye cevirtmek daha rahat olur diye dusunuyorum.birde turist vizesiyle max. 6ay kalablirsin 2ayda uzatmasi var avukat araciligyla 8ay etti,onuda gec max. 10ay kalirsin.birde turist vizesiyle social sec. number in olmiyacak yani kredi karti ehliyet hicbirseyden yararlanmayacaksin,sen onu amerikadayken ogrenciye cevirtmeye bak!bildigim bukadar bu konuda baban bi avukatla konusacak bu isleri,kolay gelsin!
2006-07-25 (10:44)
"boarderoz" demiş ki:
okulda kesinlikle problem olmaz ama giris cikislarda problem yasayabilirisn cunku hersene tatile gelirsen ve ayni tarihlerde giris cikis yaparsan bu dikkat ceker,ama baban orda yasalsa bunu ogrenciye cevirtmek daha rahat olur diye dusunuyorum.birde turist vizesiyle max. 6ay kalablirsin 2ayda uzatmasi var avukat araciligyla 8ay etti,onuda gec max. 10ay kalirsin.birde turist vizesiyle social sec. number in olmiyacak yani kredi karti ehliyet hicbirseyden yararlanmayacaksin,sen onu amerikadayken ogrenciye cevirtmeye bak!bildigim bukadar bu konuda baban bi avukatla konusacak bu isleri,kolay gelsin!
Sanıyorum arkadaşın kaçak lise okumak gibi bir niyeti yok, böyle birşey de mümkün değil.
2006-07-25 (12:31)
benim yazdiigm sey mümkün olan birsey!
2006-07-25 (14:11)
Şok olmuş Gözlerini yuvarlıyor Şaşkın Tarafsız
2006-07-26 (10:16)
dedigim gibi olan seyler bunlar
2006-07-27 (12:38)
"nasirus" demiş ki:
"boarderoz" demiş ki:
Sanıyorum arkadaşın kaçak lise okumak gibi bir niyeti yok, böyle birşey de mümkün değil.

evet dostum aynen dediğin gibi ancak biz şöyle düşündük.
Ben orda liseye başlıyacağım.Girişte bana 6 ay oturma vericekler.Okul yarı tatil olduğunda Ben tekrar oturumum yanmaması için Türkiye ye döneceğim.Türkiye ye döndüğümde Ankara da konsolosluğa gidip vizemi öğrenci vizesine çevireceğim.(Sanırım orda liseye kayıt olup başladığımı ve babamın yasal olduğunu belgelerle sunup gösterirsek rahat rahat alırım)
Zaten benim önceki turist vizem bile 10 senelikti:)

Bu arada babam kayıt işlemleri ile ilgili okuldan nelerin gerekli olduğunu öğrenmiş;

İşte orta okuldaki karne notlarım,şu ana kadar olduğum aşıların raporu,diploma ve nüfüs cüzdanının fotokopisi.
Bunların hepsinin ingilizce tercümesinin noter e onayı.

Bende konuya açıklık getireyim dedim ayrıca:) Yardımların için teşekkürler dostum.Bu arada sen nerden biliosun merakta ettim orda mı okudun önceden Şaka yapıyor ?
2006-07-27 (14:20)
BEn eski long islandlilardanim Gülüyor

COk tanidik var orda senin giib okuyan,ayrica yaz tatilerinde long isladaydim lisede.BAL mezunuyum buarada izmirdeim yani,ama su an almanyadaim master icin geldim buraya ama slai gunu amerika vizesine basvurucam,olursa long islanda yapicam master i olmazsa burda.Ama gecen sene red yedim vizeden bu senede pek umudum yok...

Sayfa /4Birinci SayfaÖnceki Sayfa 1234 Sonraki SayfaSon Sayfa

Ücretsiz Kayıt Ol