"tania" demiş ki:
sen git sliemadaki o türk cafene takıl buralarda zamanını reklam yaparak harcama
vatandaşın biri kendi gidip okula kaydolmuş ve daha ucuza maletmiş, sende forumda yazdıklarında millete illa aracı firmayla gitmelerini söylüyorsun ve hatta firma reklamı (ki o dandik websitesi eğer firmaysa

) yapıyorsun
forumu okumadınmı birisi bu firma yüzünden havaalanından geri gönderilmiş
bi de Genel Müdürlükleri maltadaymış, tutup bi Flat kiralamıştır elemanın biri, sen burda genel müdürlüğümüz demişlerdir allah bilir

bak güzelim sen kac ay kaldın maltada?ben kımsenın reklamını yapmıorum ne yapacam.bu tur tartışmalara girmem zaten içtigim içkiye bakarım,takıldıgım kıza bakarım ilgi alanım budur,senı tanımıorum pekte umurumda deil sadece yazmıs olduklarını gordum ve buyuk ihtimalle senden yasca cok buyuk bırısıne terbıyeszlik ettigin icin adam ol mesajı cektım...bi tane flat kiralamışlar diyosun..sen hangı acentayla gittin?global vizyonun veya bir başka firmanın flatı varmıydı?hayır hıc sanmıyorum....bu adamlar her sezon onlarca ogrencı gonderırler maltaya ve sen dıl okulu olayı baslamadan once malta hakkında cok emınım tek bi fikrin yoktu ama bu adamlar maltaya gelip gidiodu ogrencı gonderıodu....kızın teki havaalanından direk gitmiş olabilir belkide kız psikopatın tekiydi...sen nıye sirkete mal ediosunki? herkez vize alamaz maltaya aldıktan sonrada uzatamaz adamların yeterınce yabancıları var zaten..ayrıca firmalar dedigim gibi paket program sunarlar 1 hafta veya 2 hafta okuyana obur 2 hafta vb gibi....bu adam gitmis tek basına dil bildigini sanmıorum..ya bunun basına bişey gelirse nolcak?dil yok tanıdık yok?malta insanı dar gorusludur laftan anlamazlar ama bir sirketle gelirsen en azından burda adamları olursa her hangı sorunlarda zorluk cekmezsin....ayrıca arkadasın konakladıgı yer olan balcoda gzira (maltanın en lanet yeridir) vede kalınmayacak kadar kotu bir yerdir..okula tek başına gidersen sana orayı gosterir işte...ama şirketle gidersen adam gibi yer olmasını istersen ayarlar....neyse cok yazdım malta çömezleri yazmasın buralar kafalarına göre biz kurdu olduk buraların ...hadi bye
tania
Avusturya, Wien
Wirtschaftsuniversität Wien
avukatımısın sen o firmanın sanane?
ben niye saygısızlık yapayım ki,
firmadan o adam giriyor buraya, malta fotoğrafları diye link vermek yerine msn adreine yönlendiriyor ve forumda reklam yapıyordu, bende bunu açıkladım, o kişi firma dedim size üstü örtülü reklam yapabilir dedim, neresi saygısızlık!
gzira kötü demişsin ama o kişinin gittiği kurs da zaten sliemada, birbirine çok yakın! illa firmayla gitmesine gerek yok, milleti dandik firmalara yönlendirme
ya kimseyi dandik firmalara yonlendırdıgım filan yok bi kere ülke dandik zaten..oyle olunca oraya ogrencı gonderen fazla şirkette yok tammmı?ama o sirketlerin arasındada en tecrubelisi olan islandsdır....ayrıca bir sirketle gidilmesi her zmaan en guvenilir yoldur...ha ama diyorsanki benyok tek basıma gidecem...ugasırsın ama olur ama olmaz....ancak gittikten sonrada aslında yeni baslamıstır...buraya tek basına firmasız gelen arkadaslar her zaman sorun yasamıslardır...mutlaka yasamıslardır yasamayanını gormedım daha....özelliklede ev..firmasız gelen kac kısıye ben ev ayarladıgımı bilmiorum...host family olsun residence olsun...adam nası ayarlıycakki tek basına zaten?0 sıfır ingilizce..yada immigration a gidio adamın okuldan kagıdı var vızesını uzatmıolar...2 soru soruolar eleman tıkanıyo tabi ingiizcende yok ne b....k yemeye duruon burda diyip kaybol diolar...yani tanyacıım muhabbet uzamasın uzadıkca bilgisizligin ve tecrubesizligin orataya cıkıo...hadı herkeze kolay gelsın...yardıma ıhtıyacı olan varsa ozele gelsın...
merhaba sevgili loop kardesim sen ISLAND personelisin galiba. yazmayacaktım ama yazıyorum. aynı firma gecen yazımda karşılama rezaletini yazdım bu firmanın adamlar aynı seyi tekrar yapmıslar. sıfır ıngilizce bilen çocugu bi araba gondertip sadece kaldıgı yere bırakmıslar. cocuk okulu bilmez ne yapacağını bılmez. yardım edip okula goturdum. cocuk orda okul kıtap dahıl parasını odemıs. ama okul kaydı kıtap dahıl yapılmamıs. vs. vs. parasını alıp gondermek kolay. satıs sonrası hızmet verme sonra gevezelik yap burda. cocuk inlingua da adi musa bu yazıyı okursan killer loop kardesım orda bı yetkilinz varmıs ilgileni versin mümkünse.zaten gorseydim ona iki lafım olcaktı Ender midir nedir. selamlar
"akademisyen13" demiş ki:
merhaba sevgili loop kardesim sen ISLAND personelisin galiba. yazmayacaktım ama yazıyorum. aynı firma gecen yazımda karşılama rezaletini yazdım bu firmanın adamlar aynı seyi tekrar yapmıslar. sıfır ıngilizce bilen çocugu bi araba gondertip sadece kaldıgı yere bırakmıslar. cocuk okulu bilmez ne yapacağını bılmez. yardım edip okula goturdum. cocuk orda okul kıtap dahıl parasını odemıs. ama okul kaydı kıtap dahıl yapılmamıs. vs. vs. parasını alıp gondermek kolay. satıs sonrası hızmet verme sonra gevezelik yap burda. cocuk inlingua da adi musa bu yazıyı okursan killer loop kardesım orda bı yetkilinz varmıs ilgileni versin mümkünse.zaten gorseydim ona iki lafım olcaktı Ender midir nedir. selamlar
Birader;
bak iyi dinle ben kimseyi tanımam hiç bir firma ile işim olmaz ben sadece bana yapılan iyiliği bilirim.bu adamların gönderigidi onlarca kişiyle arkadaşlık yaptım kimsede sorun olmadı.olanlarda ufak tefek sorunlardı ki her zaman olur.kolay iş degil ne idiğü belirsiz bir adaya memlekete geliyorsun.OKUL KAYDI KITAP dahil yapılmamıs diyorsun...!! E be bilgisiz arkadaşım,e be çömezler işte o yuzden diyorum buralara yazmayın diye. MUSA nın okul kaydı yapılmadıysa çocuk nasıl girdi MALTAYA???bana söyle o zman..okul kaydı veya universite kaydı yapılmayan hiçbir TÜRK vatandaşı kaçak yollardanda olmazsa MALTAYA G-İ-R-E-M-E-Z...yetkilimiz demişsin..yuh sana ender midir nedir demişsin 3 ay geldin tahminince 1 ayın doldu galiba.umarım kalacagın 2 ayda sorun yaşamazsın.çünkü yaşarsan gideceğin adam gene ender bey olucaktır..ki bence mutlaka olacak o zaman bu lafları hatırlarsın umarım..ordaki her türk e de inanmamanı güvenmemeni tavsiye ederim..hikaye anlatan çoktur orda...senı arkandan vurmayı planlıyanda
merhaba sevgili loop sanırım sen bu panonun geveze çocuğusun laf olsun diye herşeye atlıyosun. burda sana laf yetiştirme yerine faydalı şeyler yazmayı düşünüyorum ama. bir hizmet eksikse eksiktir. bunu söylemek ve yanlışı olanı uyarmak en doğal şeydir. ama sen maltaya gitmişsin bişi anlamamışsın yani felsefesini kapmamışsın.sonucta avrupa ülkesi orası hak ve hukuk anlayışı kazanır insan.İngilizce öğreneyim diye türkçeyi de unuttun sanırım. kaydı kitap dahil yaplılmamış demek ( otellerdeki kahvaltı dahil yada kahvaltı akşam yemeği dahil gibi deki dahil) standart kayıt yaptırırsan her türlü ek kırtasiye ve kitabı ayrıca ödersin canım. ama kitap ve kırtasiye dahil yaparsan gerekli olduğunda gerekli kitap ve dökümanı bedava verirler. "do you understand". ha birde türk öğrenciyi direk türkle aynı odaya eve yerlştiren firmalar var bu hususu bizzat belirtin. Malta karşılama, yerleştirme, okula götürme firmanın türk yetkilisinden isteyiniz. bizzat türk karşılasın sizi öyle okulun yada firmanın göndediği ne idüğü belirsiz şöförle sıkınrı çekersiniz uyarmış olayım.
"akademisyen13" demiş ki:
merhaba sevgili loop sanırım sen bu panonun geveze çocuğusun laf olsun diye herşeye atlıyosun. burda sana laf yetiştirme yerine faydalı şeyler yazmayı düşünüyorum ama. bir hizmet eksikse eksiktir. bunu söylemek ve yanlışı olanı uyarmak en doğal şeydir. ama sen maltaya gitmişsin bişi anlamamışsın yani felsefesini kapmamışsın.sonucta avrupa ülkesi orası hak ve hukuk anlayışı kazanır insan.İngilizce öğreneyim diye türkçeyi de unuttun sanırım. kaydı kitap dahil yaplılmamış demek ( otellerdeki kahvaltı dahil yada kahvaltı akşam yemeği dahil gibi deki dahil) standart kayıt yaptırırsan her türlü ek kırtasiye ve kitabı ayrıca ödersin canım. ama kitap ve kırtasiye dahil yaparsan gerekli olduğunda gerekli kitap ve dökümanı bedava verirler. "do you understand". ha birde türk öğrenciyi direk türkle aynı odaya eve yerlştiren firmalar var bu hususu bizzat belirtin. Malta karşılama, yerleştirme, okula götürme firmanın türk yetkilisinden isteyiniz. bizzat türk karşılasın sizi öyle okulun yada firmanın göndediği ne idüğü belirsiz şöförle sıkınrı çekersiniz uyarmış olayım.
walla geveze değilde en tecrübelisi olarak nitelersen olur...benden uzun kalan yok galiba...ben oraya dil değil üniversite okumaya gittim senin gibi 0 ingilizceyle keko gibi gitmedim..ayrıca laf yetiştirme ne hacet sen kımsınkı 1 ay önce gitmişsin maltaya bana burda ders veriyosun git 2 kelime öğrende bişeyler kazan hadi ..
ayrıca malta henüz tam olarak avrupa birligine girmemiştir..girdikten sonra bile avrupalı olamazlar çünkü maltalılar kürtlere kadar taş kafalıdır yani kafa olarak giremezler hak hukuk anlayaşıdda kazanmaz maltada torpil üçkağıt hertürlü düzenbazlık kazanır orda yaşayan birisi olarak konuşuyorum...ayrıca standard kayıt ve bahsettiğin öbür türlü kayıt olayını tam olark anlamadım saçmalıyosun bence yada o arkadaş saçmalamış..bi kere o inlinguadan aldıgınız kitaplar sizin değilki...ona para verilmiyor zaten eğitiminiz süresince kullanacaksınız sonra geri vereceksiniz...kardeş bak işten anlamıyorsunuz gidiyorsunuz oraya büyük umutlarla düş kırıklıgına ugrsuyosunuz yada ufak bi sorun oluyo..birine soruyosunuz oda diyorki '' zaten o firma b..k gibi'' ondan sonrada ver firmaya verebildigin kadar...adam gibi araştırmıyosunuz düzgün iş yapmıyorsunuz..patagonyadan kalkıyorsunuz ben maltaya gidecem diyorsunuz malta hakkında en ufak bilginiz yok haritada göstersem bulamazsınız..ondan sonra gidincede sorun olunca kızıyorsunuz...yok öyle şey...ayrıca dedigim gibi daha gideli 1 ay olmuş senın benım 2.yılım bilmem anlatabildimmi...ayrıca herşeye atladğım yok bir kişi konuyu başlattı bende devamını getiriyorum
eğer standart bir kurs türü seçerseniz. normal bildiğimiz kitaplardan başlarsınız seviye seviye yükselirsiniz gramer ve konuşma orantılı gelişir. Yok eğer benim gramer fena değil ben konuşmayı geliştirmek az bucuk ta garemer olsun derseniz konuşma ağırlıklı kurs seçin. ben baştan bilseydim bunu seçerdim. çünkü kısa süreli gittiğimden kitaptaki konular baya vakit kaybettirdi.
Birde önemli husus türk öğrenci ile arkadaşlık yurdum insanı orda hemen kavuşuyor ve kanka oluyor. ama isterseniz olmazsınız bu tamamen size kalmış. her yerde türk var ingilterei avustralya vs. bu tamamen sizin elinizde olan bişey.ama arada takılmanın bir zararı olmaz..
en önemli mevzulardan biri kalma hususu. benim edindiğim bilgi uzun süreli kalan, ordaki firma yetkililerle konuşup edindiğim, gözlemlediğim ve yaşadığım kadarıyla.
İlk etapta 1-2 ay ingilizce konuşmayı düzeltinceye kadar aile yanı konaklamayı tavsiye ederim. sonrasında apart türü rahat girip çıkabileceğiniz yemek yapabileceğiniz, arkadaşınız getirebilceğiniz (ki bu sevgiliniz olur:) ) apartları tavsiye ederim.
uzun süreli gideceğinizde bunu istediğinzde değiştirebileceğinizi firmanızla görüşün. Kalma yerini opsiyonlu olsun değişebilen.