Japonya'da Yüksek lisans veya lisans
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Sayfa / 2
12 Sonraki SayfaSon Sayfa

Japonya'da Yüksek lisans veya lisans 2006-08-09 (11:32)
Ömer Faruk Zorlu (zorluomerfaruk)
Ömer Faruk Zorlu (zorluomerfaruk)
Selam Arkadaşlar,
JAponya hakkında sormak istedikleriniz ve üniversiteden kabul alma prosedürleri hakkında bilgi sahibi olmak isteyen ya da bilgilerini paylaşmak isteyen arkadaşları bekliyorum.
2006-08-10 (10:29)
Dniz Coskun (maniaturk)
Dniz Coskun (maniaturk)
Lisans için kabul şartlarını yazarsan sevinirim... Gülümsüyor
japonya'da master 2006-08-11 (18:56)
Evilert (evilert)
Evilert (evilert)
slm arkadaslar

benim merak ettiğim bir kaç bier şey , kabul şartlarını biliyorum. amam gpa ile ilgili bir sey yazmıyor ve ne yazık ki benim gpa yım cok düşük ( 2.14)ve makina bitirdim fakat toefl'dan çok yuksek puan alabilirim.

acaba iyi bir kac tavsiye mektubu ( bolum baskanı , danışmanım ve proje hocam) yuksek bir toefl skoru ile düşük gpa ma ragmen bursu kazanabilirmiyim. Eskiden once 6 ay arastırm prj. tamamlamak gerekiyormus bu sene bu olayda kalkmış , direk olarak master yada doktoraya bascurulabiliyor.

eger bursu alamazsam bir sene orda japonca eğitimi almayı ve ardından tekrar master icin direk okula basvurmayı düşünüyorum ( tokyo üniversitesi) , ne dersiniz , japonca kursu sırasında ve mastera basladıktan sonra kurs ortalamam yada masterdaki ilk donemdeki not ortalamamla burs bulabilir miyim?
2008-01-29 (18:28)
Alp Er (canndyshop)
Alp Er (canndyshop)
Selam arkadaslar;

Japonya da yuksek lısans ıcın yardım tavsıye beklıyorum sızden.Bu ay mezun oldum inşaat muhendıslıgı bolumunden ingılızce ılerı sevıyede,GPA 76/100 uzerınden,bır kac unıversıte ıle kontak halındeyım Japonyadan (Tokyo ya uzak olan unıversıtelerden Çok mutlu)

Yanı sızden rıcam oaraya nasıl kabul ettırırım kendımı.Hanı bazı baslıklarda yazılmıs ordakı br profesorle kontaga gec kabul ettır kendını.Iste ufak puf noktarları ıstıyorum bılenlerden ne bılıyım arastırma konun spesıfık olmalı,ya da bunun gıbı puf noktalar.

Tesekkurler
arkadaş nerdesun 2008-02-05 (20:35)
Osman Çiftçi (osmansan)
Osman Çiftçi (osmansan)
arkadaşımız konuyu açmış ama kendısı nerede madem sorulara cevap vermeycektin ne diye açtın kardeşim...
2008-02-11 (23:55)
Tugce Baydar (tursum)
Tugce Baydar (tursum)
slm aranızda monbusho matematık(B)den sorumlu oldugumuz konuları bılen var mı??
japonyada eğitim 2008-03-16 (10:23)
Özlem Gökçe (ozlemgokce)
Özlem Gökçe (ozlemgokce)
öncelikle mrb ben kimya mühendisliği 4. sınıftayım bitirir bitirmez japonyada yüksek lisans yapmak istiyorum ancak nerden başlıyacağımı ve japonyada hangi üniversitelern büyük oldunu bi de gitmek için hoca ile iletişim kurulacaksa bunu nasıl ayarlayacağımı bilmiyorum yardımcı olursabnız çok sewncem
2008-03-22 (00:28)
Burak Öztas (burakoztas)
Burak Öztas (burakoztas)
merhaba özlem

bende senin gibi 4. sinif ögrencisiyim ve okulum biter bitmez japonyada yüksek lisansa baslamak istiyorum. senin yazdigin maili görünce sanki kendi halimi görmüs gibi oldum Gülümsüyor

japonyanin en iyi üniversiteleri;
Tokyo University www.u-tokya.ac.jp
Kyoto University www.kyoto-u.ac.jp
Osaka University www.osaka-u.ac.jp
Nagoya University www.nagoya-u.ac.jp
Hokkaido University www.hokudai.ac.jp
Tsukuba Universtiy www.tsukuba.ac.jp
Chiba University www.chiba-u.ac.jp
umarim sorularindan birini giderebilmisimdir.

sende edindigin bilgileri ve tecrübelerini benle paylasirsan cok sevinirim.

herkese selamlar
2008-03-23 (23:33)
İsmail Ka (Darth Isius)
İsmail Ka (Darth Isius)
Ben de Elektrik-Elektronik Mühendisliği 3. sınıf öğrencisiyim ve Japonya'da yüksek lisans için ne gibi şeyler gerekiyor öğrenmek istiyorum. Neredeyse hiçbirşey bilmiyorum yani önceki iki arkadaşla aynı durumdayım. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
Japonya'ya gidecekler kalmasin!! :P 2008-03-23 (23:46)
Burak Öztas (burakoztas)
Burak Öztas (burakoztas)
dumlupinardaki arkadasa ve Japonya'da yüksek lisans yapmak isteyen herkese bir önerim var;

gelin bu konu basligi bizim Japonya hakkindaki bilgilerimizi ve tecrübelerimizi paylasma yeri olsun. Yeni bise ögrenirsek esirgemeyelim hemen buraya yazalimki, birbirimize yardimci olalim. böylelikle bencil olmaktansa hepimizin kazanmasina yardimci olalim! Göz kırpıyor nasil ama tam Japon mantigi degil mi Şaka yapıyor

neyse konuya döneyim. Japonyada yüksek lisans yapmak istiyorsaniz eger olmazsa olmaz en önemli konu 'burs' arkadaslar. evet ne yazikki yine para Üzgün benim bir kac Japon arkadasim var ve Japonya'nin cok pahali oldugunu söylüyorlar. burs icin benim su an bildigim Japonya konsoloslugunun sagladigi
Monbukagakusho:Mext burslari. http://www.tr.emb-japan.go.jp/ ayrintili bilgiyi burdan edinebilirsiniz.

Bunun haricinde Istanbuldaki ve Ankaradaki arkadaslarimdan rica etsekte direk konsolosluga gidip daha ayrintili ve dogru bilgiler edinseler hem kendilerine hemde bizlere cok yardimci olurlar. Hatta herkes sormak istedigi soruyu burada sorsun cevap bulamadiklarimizi konsolosluktan ögrenelim.

neyse ben yine cok yazdim:P
Adana'dan selamlar...
Sayfa / 2
12 Sonraki SayfaSon Sayfa