Bende kanadaya gidiyorum
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Bende kanadaya gidiyorum 2006-08-12 (22:52)
Taneralpa (Taneralpa)
Taneralpa (Taneralpa)
Merhaba arkadaslar,

Kanadayla ilgili daha önce yazmadim. Ben belçikada dogdum, egitimimi simdiye kadar burda aldim, son dönem hariç ankarada halkla iliskiler okudum.

Ben 25agustosta Kanadaya gidiyorum, Torontoya, çok heyecanliyim, dil okuluna gidecegim ilk dönem, TOEFL preparation course'lara, ikinci dönem ise halkla iliskiler programina devam edecegim.

Vizemi çok kolay aldim, bu hafta gittim, çarsamba günü, persembe hemen iznimi aldim.
Sadece bir sorum olacak size, orda olanlar, veya daha önce gidenler cevap verebilir belki: Vize basvurusunda bir okul yazdim, ama fikrim degisti, baska bir okulda TOEFL kurslari almak istiyorum, bir sakincasi olmaz degilmi ? orda vize uzattirmam gerekir belki daha uzun süre kalirim, ona bakarlar diye biliyorum... Sadece merak ettim sorun çikmaz umarim.

Ve, ögrenci vizesi sirf kampus içinde çalisma izni veriyor, sizce "black" is bulmak mümkün mü ?

Metro pass 96 CAD diye okudum, ama ögrenci indirimi varmis 83 CAD falan oluyor iyi hatirliyorsam, bu indirim yabanci ögrenciler için geçerli mi acaba bilen varmi? PAss biraz pahali ama 24saat metro olmasi çok iyi.

Torontoda olan arkadaslar varmi ?
2006-08-13 (23:35)
Furkanx (furkanx)
Furkanx (furkanx)
metro degıl streetcar 24 saat galıba Gülümsüyor
calısma da degıstı galıba kampus dısı da oluyor sanırım ama emın degılım
iyi sanslar
2006-08-20 (19:59)
Kibrisli (kibrisli21)
Kibrisli (kibrisli21)
hadi kal salıcakla selametle...
2006-09-07 (17:51)
Canan Sözeri (canan aydoğan)
Canan Sözeri (canan aydoğan)
Merhaba bende Ankara Halkla iliskiler mezunuyum ve suan Toronto`dayim, hangi halkla iliskiler programina katildigini ogrenebilirmiyim? Bu arada gelmissin ve ogrenmissindir ama baskalarina yardimci olmak amaciyla yazayim, metrolar 02.00 a.m, otobusler ise 24 saat calisiyor, metropass dil okulunda egitim goren ogrenciler icin gecerli degil, 99.75 ca$ fakat 1 ay boyunca istedigin kadar kullanabiliyorsun, ustelik burda ne kadar cok gezdigimizi de dusunursek yabancilar olarak acayip karliya da geliyor. Ise gelince, ogrenci vizesiyle calismak yasak fakat genelde kacak olarak calisiyorlar, sende calisirsin merak etme. basarilar..
2006-09-23 (20:22)
Yigit (Yigit18)
Yigit (Yigit18)
evet Kacak olarak cash işte calısabılırsın. Ama bırı senı sıakyet ederse Cok kotu syler olabılır ona dıkkat et.

VE genelde kımse yakalanmıyor merak etme. Okulu aksatmadan calısırsan sorun cıkmaz. cunku okul haber verıyor bazen Immgrant polıslerıne.

son oalrakta. Karaını degıstırdıgın ıcın sorun cıkmaz. okuluna devam ettıgını bıldıdırsın yazılı olarak Turk konsolosluguna vızen bıttıgınde uzatırlar. Göz kırpıyor