Mesaj Panosu

yüksek lisanstan atılırsam?
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
yüksek lisanstan atılırsam? 2006-08-28 (11:26)
spark
Bay
spark
Türkiye, Eskişehir
eğer yüksek lisanstan atılırsam (başka bir şehirde çalıştığımdan dolayı gidemiyorum) başka bir okula tekrar kayıt olursak askerliğimiz tecil edilirmi? mesela lisans programı bitiripte tekrar lisans programına kayıt olunca tecil edilmiyor. gerçi bernim sorumda atılıyoruz yükseği bitirmiyorum. ??
Re: yüksek lisanstan atılırsam? 2006-08-29 (14:24)
mehmedcik
Bay
mehmedcik
Türkiye, İstanbul
İstanbul Üniversitesi
"blackswans" demiş ki:
eğer yüksek lisanstan atılırsam (başka bir şehirde çalıştığımdan dolayı gidemiyorum) başka bir okula tekrar kayıt olursak askerliğimiz tecil edilirmi? mesela lisans programı bitiripte tekrar lisans programına kayıt olunca tecil edilmiyor. gerçi bernim sorumda atılıyoruz yükseği bitirmiyorum. ??

yüksek lisansa başladığınızda enstitünüz aracılığı ile askerliğinizin ertelenmesi için talepte bulunmuş olmalısınız. ve buna göre askerliğinizin bi tarihe kadar ertelenmiş olması gerek.
bundan sonra master programından bir şekilde kaydınız silindiğinde önce okul tecil işleminizin geri alınması için askerlik şubenize bir talepte bulunur. askerlik dairesinin aldığı karar okulunuz aracılığı ile size tebliğ edilir. ancak bu tebliğden sonraki celp döneminde askere sevkiniz yapılabilir.
sizin tecil süresi içinde başka bir master programına kayıt yaptırarak öğrencilik statüsünü tekrar kazanmanız durumunda yeniden tecil isteme olanağınız olacaktır. tabi bu istemi siz okulunuza okulunuz da bağlı bulunduğunuz askerlik dairesine yapacaktır.
bu arada master-doktora duumunda okul kendiliğinden tecil talebinde bulunmamaktadır. bu konuda öğrenci işleri bölümü ile irtibata geçmelisiniz.
2006-10-25 (14:58)
BathoryMengele
BathoryMengele
Türkiye, Ankara
Bazı okullarda sen ilk erteletmeyi elden hallediyorsun daha sonra okul işi otomatiğe bağlıyor ve kendisi hallediyor. Bazı okullarda ise hiçbirşey yapmana gerek kalmıyor herşeyi onlar hallediyorlar.

Bence sen arkadaşın dediği gibi yine de işini şansa bırakma takip et.
Ücretsiz Kayıt Ol