Merhabalar,
Bir onceki baslikta yazdigim gibi ben Melbourne sehrinde 4 sene gecirdim, hem okudum hem calistim. Avusturalya ile Yeni Zenlanda'nin kurallari farkli olmadigi icin cevap yaziyorum...
Ingilizcenizin ne kadar gelismis veya kotu olmasi onemli degil. Ama demis oldugunuz gibi o vizeci memurun hali, tavri, o gunku psikolojik durumu cok onemli. Yalniz ben laga luga yapmayacagim, en kisadan cozumu soyleyeyim, Ist'da vize islemlerini, okul kaydini vs vs yapan sirketler var, cuzi bir para odeyerek hemen vize alabilirsiniz. Sizin daha once red cevabi almis olmaniz biraz kotu bir durum ama korkacak birsey yok, o acentalar size konsoloslukta ne sorular sorulcagindan, ne cevaplar vermeniz gerektigine kadar, "suna evet, ona sakin hayir deme"'ye kadar; her turlu bilgiyi vereceklerdir. Ben kesinlikle o acentalari oneririm, benim basvurdugum zaman taa 98 deydi, 2 gunde vizemi aldim, uctum gittim, simdi hala varmi yokmu bilemiyorum, biraz arastirma ile ulasabilceginize eminim.
Ayrica oyle vatandaslik almak falan kolay degil, ben 4 sene uni'de okumus olmama ragmen hak kazanamadim, 1 senelik daha kurs gerektiriyordu, ona da kalmadim artik (cok pismanim geldigim gunden beri

). Senelerce dunyanin heryerinden suruyle insani vatandas kabul ettiler, ne yazik ki bizim insanlarimiz da her turlu kolayligi kotuye kullandi, Yunanlar, Italyanlar, Asyalilar, vs vs vs de dahil olarak, o zamanlar cooook zordu, simdi gecti 4 sene, ne kanunlar gelmistir kim bilir. Ama gitmek istegindeyseniz, ulke 1 numara.
Bol sans dilerim, umarim yardimci olabilmisimdir...