Açıkçası şöyle birşey war Sosyoloji okuyorum diye demiyorum.Sosyologlara ihtiyaç olucaktır muhtemelen.Çünkü globalleşen dünyada demiyorum Globel Cahilleşen dünyada toplum düzeyi çok geride olan ülkeler ve çok ilerde olan ülkeler war.İlerde olan ülkere yetişmek için Türkiye olarak bir adım attık sayılır ve yıllardır olmayan bir sosyal hizmet yasasından çalışan anne ve babalar çocukları için küçük de olsa bir miktar para fazladan almaya basladı.Yani Sosyal Hizmet Uzmanlarına ihtiyaç daha da artacaktır.
Ki Ben burslu okuyorum seneye de işletme ye yandal yapıcam umarım.Amacım KAriyer Uzmanı,Eğitim uzmanı,İnsan kaynakları uzmanı olmak.Yani açıkçası ben Sosyoloji mezunlarının kendini geliştirdiği takdirde endüstrilerde iş bulabileceği taraftarıyım.Ayrıca belirtmem lazım ki Sosyoloji okumak Psikloji okumaya benzemez.Sosyoloji her alanda genel kültür sahibi olan her alanla ilgisi olan bir bilim(ekonomi,Uluslarası ilişkiler,tarih,antropoloj,siyaset .. vs)
SOSYOLOJİ VE PSİKLOJİ,OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ,ULUSLARASI İLİŞKİLER VE BENCE HALAA KENDİNİ İYİ GELİŞTİRDİKLERİ TAKDİRDE İŞLETME SÜPER BİR BÖLÜMDÜR.
DİLLERDEN İSE RUSÇA.AMA TİCARET LE UĞRAŞMAK İSTEYENLER İÇİN İSPANYOLCA VEYA İTALYANCA ÇÜNKÜ ÇOK BENZERLER.İSPANYOLCA EN BÜYÜK TİCARET DİLLERİNDNE BİRİSİDİR