Mesaj Panosu

SİZCE TÜRKİYEDE GELECEĞİN MESLEĞİ NEDİR??
Yeni Konu Aç Cevap Gönder

Sayfa /12Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 7891011 … Sonraki SayfaSon Sayfa

Bilgisyar 2007-10-08 (18:30)
cecey35
Bay
cecey35
Türkiye, İzmir
gelecekteki en iyi meslek bilgisyar mühendisligi ve cevre ile ilgili mesekler
hehe 2007-10-10 (01:48)
ibo06
Bay
ibo06
Türkiye, Ankara
Hacettepe Üniversitesi
TÜRKİYE DE BU ŞARTLAR ALTINDA ENİYİ MESLEK TURİZM ARKDASLAR KENDİM OKUYORUM O BÖLÜMÜ O YÜZDEN
2007-10-10 (18:46)
hndcyrn
Bayan
hndcyrn
Türkiye, Adıyaman
Adıyaman Üniversitesi
HUKUK TABİ Kİ Göz kırpıyor boşa okumuyorum ben Çok mutlu
geleceğin mesleği 2007-10-10 (22:50)
yarenim
Bayan
yarenim
Türkiye, Şanlıurfa
Harran Üniversitesi
geleceğin mesleği okul öncesi öğretmenliği-çocuk gelişimi ve eğitimi bölümü
meslek 2007-10-11 (11:03)
ihsannnnnnnnnnnnnnnnnnnn
Bay
ihsannnnnnnnnnnnnnnnnn…
Türkiye, Denizli
Pamukkale Üniversitesi
bence Türkiyede geleceğin mesleği diye bişi yoktur herbi meslekte iş vardir fakat bence heryerde torpil oynuyo arkan sağlamsa her iş acıktır
2007-10-11 (13:30)
rayel
Bayan
rayel
Türkiye, Ankara
Ankara Üniversitesi
psikoloji, enformatik ve REKLAMCILIK...

firmalar, şirketler ve benzeri kuruluşlar yaptıkları işleri, projeleri insanlara duyurmaları için reklam şart. hep bir yarış ve hep önde olma hırsı oldukça reklamcılık asla ölmeyecek...
2007-10-13 (15:31)
SercanK
Bay
SercanK
Türkiye, Sivas
Cumhuriyet Üniversitesi
Konu bence çok saçma olmuş. Geleceğin mesleği nedir? Ya ne bileyim garip, geleceği kimse bilemez. Tahmin etsek de boşa, çünkü tutturma şansımız yok gibi belki ilerde yeni bir meslek dalı çıkar o olur geleceğin mesleği Gülümsüyor

Ha ama laf olsun diye tahminde bulunuyorsanız ben de bulunayım gerekçelerini de yazayım. Çok mutlu

1. Kesinlikle çevre ile ilgili meslekler. Küresel ısınma aldı başını gidiyor çünkü Gülümsüyor Bundan sonra bunu durdursak bile - ki imkansız- aklımız başımıza geldiğinden çevreye daha öenm gösteririz gibi geliyor bana.
2. Nanoteknoloji alakalı meslekler. Geçmiş 10 yıla bakın hayatımızda ne kadar çok şey değişti. Bir de gelecek 10 yılı düşünsenize, nanoteknoloji ile kimbilir daha neler yapılacak.
2007-10-13 (17:18)
MB69
Bay
MB69
Türkiye, İstanbul
İstanbul Teknik Üniversitesi
bu nanoteknoloji nedir?
arz talep meselesi 2007-10-17 (02:29)
xavimamy4950
Bay
xavimamy4950
Türkiye, Ankara
Hacettepe Üniversitesi
kimse yalnış anlamasın ama her üniversitede edebiyat ve sınıf öğretmenliği hukuk gibi bölümler var.. acaba ihtiyacımız olan kadar mı eleman yetiştiriyoruz..

bence geleceğin mesleği sanayi açısından bakıldığında endüstri mühendisliğidir..
ama sadece endüstri mühendisliği değil...

plastik endüstri mühendisliği,metal edüstri mühendisliği,otomatif endüstri mühendisliği gibi mesleklerle iç içe olan kalifiye mühendis yetiştiren endüstri mühendislikleri açılmalı.. dünyada olduğu gibi.. yoksa sanayimiz gelişemez..

örneğin amerikada endüstri mühendisliği diye bir bölüm yok,türkiyede tek olan ve kimse farketmeden kapatılmak istenen adını belkide ilk defa duyduğunuz ağaç işleri endüstri mühendisliği bölümü var.. www.olmazboyle.com dan ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz..

ağaç işleri endüstri mühendisliği gibi bölümler var. dünyada 50 tane örneği olan bir bölüm malesef kapatılıyor... üstelik mezunlarının hiçbiri işsiz kalmamışken hatta hatta kendimden örnek vereyim ben hala öğrencisiyim;ve 3 sınıfın ikinci döneminden beri part time iş bulabiliyorum.. ve şuan bir fabrikada planlama müdürüyüm..

demek istedeğim;end müh çok güzel bölüm ama mezunlarının yüzeysel mesleki bilgiye sahip olması türkiyedeki önemini azaltıyor..

hayatında hiç mahkeme yüzü görmemiş insanları bir anda mezun edip laga luga stajlarla avukat yapıldığı,yeterli imkanları vermediğin tıpcılardan olağan üstü hekimlik beklemek,betonla uzaktan yakından alakası olmayan malzemesini bile doğru düzgün tanımayan inş müh,renk uyumundan bile haberdar olmayan anlamayan tasarımı uçamak olarak nitelendiren mimarlar,endüstriyel tasarımcılar yetiştirdiğin sürece,hangi birini sayayım ki 80bin tane ziraat mühendisi var benim güzel ülkemde,

Şunu düzeltelim, geleceğin mesleği felan yok,meslek kabiliyetini kazandıran üniverstelerimiz sayılı ve bence çokta yeterli değiller,dünyada ilk 500 de sadece hacettepe tıp var,, hiçbir üniversitemiz yok.. üniverteler teorik bilgilerin verildiği gerçekle alakası olmayan bir kurumlar zinciri haline gelmiş durumda.. malesef malesef öğle... insanlar kendi gayretleri ile meslek sahibi oluyorlar... zaten meslek liselerininde kökünü kuruttular sanayide kalifiye eleman eksikliği o kadar fazla ki;diğer tarafta üniverste mezunu binlerce belkide milyonlarca işsiz var.. ve liseden mobilya dekorasyondan bölümünden mezun adam bulamıyorum iki aydır düşünün..

ARZ-TALEP MESELESİ BUNLAR... ben özel sektöre adam yetiştirmem diyen üniverste rektörleri varken derdinide kimseye anlatamassın gerçi de.. Allah sonumuzu hayır etsin.. bu kadar genç potansiyeli olan bir ülkede bir yanda elinde yarım yamalakta olsa mesleği elinde olan insanlar işsiz sayısı belkide milyonlar bi o kadarda yarım yamalakta olsa belkide onların 2 3 katı mesleği olmayan işsizlerimiz mevcut..

bence geleceğin mesleği hırsızlık,dolandırıcılık,sahtekarlık yada en iyisi dilencilik.. atıvermeyin ii para kazanıyorlar.. Allah rızası için demek yeterli.. ama Allah rızası için bana iş ver diyenler dilenciler kadar şanslı değiller... inş düzelir daha iyi olur.. bu devran böyle gitmez...

ben hep derim "BEKLENEN GÜN GELECEKSE,ÇEKİLEN ÇİLE KUTSALDIR"

MUHAMMET GENÇ
turk studentta ağaç işleri endüstri mühendisliği ile ayrıntılı bilgiler mevcut 2007-10-17 (02:41)
xavimamy4950
Bay
xavimamy4950
Türkiye, Ankara
Hacettepe Üniversitesi
http://www.turkstudent.net/board/topic/43183
linkten ulaşabilirsiniz

ayrıntılı bilgi için

www.olmazboyle.com

linkini tıklayın.. ağaç işleri endütri mühendisliğinin kapatılmasına yönelik tepki amaçlı kurulmuş bir sitedir..

Sayfa /12Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 7891011 … Sonraki SayfaSon Sayfa

Ücretsiz Kayıt Ol