Sabit Avusturya ya gelmeye DEĞİYORMU???
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Sayfa / 14
Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 910111213 … Sonraki SayfaSon Sayfa

2008-09-11 (12:23)
Meltem Cankaya (blinky)
Meltem Cankaya (blinky)
arkadaşlar peki erasmus için ne düşünüyorsunuz?
viyana teknik üniversitesine erasmusla gidicem.gitmiş olmam gerekirdi ama öyle bi işkence çektiriyolar ki,pişman oldum,şimdiden hevesim kaçtı.orda ev kiraladım,çok masraf yaptım,sırf bu yüzden cayamıyorum.hala vizemin çıkmasını bekliyorum.1 yıllık vizeye başvurduğum için geç çıkıyo.öğrenmek istediğim şu;
gittiğime değcek mi,iş yaşamında yararı olcak mı,sonuçta son senemi ve bitirmemi orda yapıcam.adaptasyon zorluğu peki?
Okumak çok zooor(muş) 2008-09-13 (02:05)
Gennosuke Sama (aquadreamer)
Arkadaşlar hemen hemen herkes viyanada okumak çok zor diyor ve gerçektende 5 yılda bitiren çok az, fakat bu viyana üniversitelerinin zorluğundan değil, o yüzden yeni gelecek arkadsaşların gözü korkmasın.

Üzülerek söylüyorum ki buraya gelen çoğu kişi kıbrısı yada tr deki özel üniversiteleri kazana kişiler ve doğal olarak zorlanıyorlar buna kapasite meselesi demek istemiyorum ama onun gibi birşey. bana gösterebilirmisiniz ege üniversitesini kazanan birisinin viyana ün. okurken zorlandığını ama ben size kıbrısı kazanıpda okulu bırakan bir çok insan gösteririm.

türkiyede hiç okumayıpda multidisipliner bölümlerde okumak çok zordur...

özetlersem avusturyada kim zorluk çekmeden okuyabilir.

*Türkiyede lisansını bitirip master için gidenler
*Kıbrıs yada Türkiyedeki özel üniversit dışında bölüm kazanıpda gidenler çok zorluk çekmiyorlar

Bu öz eleştirim çoğu kişinin hoşuna gitmeyecek ama gerçekler bunlar, özel kazanıpta kayıt yaptıranların hepside başarısız değil ama ciddi sorun yaşadaıkları kesin
2008-09-21 (01:11)
Leon Andrev (LeonAndrev)
Leon Andrev (LeonAndrev)
arkadaşım insanları özel kazandı diye orda yapamaz diye nitelendiremezsin sonuçta öss çarpık bi sistem matematikle alakası olmayan yerler için matematikten 60 sorudan 40 soru yapmak falan lazım devlet için adam sözel okucaksa böle çarpık mantığın sonucunda devlet kazanamamışsa ve özel kazanmışsa sen nasıl beceremez diyosun kişiden kişiye farklılık gösterir adam orda özel kazandı die yapmaz mı sanıyorsun insanın kafasına koyduğunda yapamayacağı şey yoktur kısacası öss denen çarpık sistemin sonuçlarıyla ordaki üni okumanın sonuçlarını karşılaştıramazsın.Ve birde burda bazı arkadaşlar demiş gelmeyin yapamazsınız die nereden biliyorsunuz hekesi kendiniz gibi mi sanıyorsunuzyoksa siz burda gelmek için can atan bir sürü insan var morallerini bozmaya ne hakkınız var sizin ancak şu özelliklerden dolayı zorlanabilirsiniz diyin dicekseniz ben birsürü kişi tanıyorum özelden gidipte başarılı olan kişiler hatta bi arkadaşım lisansve master ı 3.5 senede bitirdi isteyen başarıyor yani anlayacağınız.ve viyana hakkında burdakilerin dediğinin tersine çok güzel şeyler duydum arkadaşlar içinizde birazcık bile başarma arzusu varsa kendinize biraz güveniniz varsa ben başaracağınıza inanıyorum burdaki atıp tutan insanlarıda dinlemeyin.
aquadreamer demiş ki:
Arkadaşlar hemen hemen herkes viyanada okumak çok zor diyor ve gerçektende 5 yılda bitiren çok az, fakat bu viyana üniversitelerinin zorluğundan değil, o yüzden yeni gelecek arkadsaşların gözü korkmasın.

Üzülerek söylüyorum ki buraya gelen çoğu kişi kıbrısı yada tr deki özel üniversiteleri kazana kişiler ve doğal olarak zorlanıyorlar buna kapasite meselesi demek istemiyorum ama onun gibi birşey. bana gösterebilirmisiniz ege üniversitesini kazanan birisinin viyana ün. okurken zorlandığını ama ben size kıbrısı kazanıpda okulu bırakan bir çok insan gösteririm.

türkiyede hiç okumayıpda multidisipliner bölümlerde okumak çok zordur...

özetlersem avusturyada kim zorluk çekmeden okuyabilir.

*Türkiyede lisansını bitirip master için gidenler
*Kıbrıs yada Türkiyedeki özel üniversit dışında bölüm kazanıpda gidenler çok zorluk çekmiyorlar

Bu öz eleştirim çoğu kişinin hoşuna gitmeyecek ama gerçekler bunlar, özel kazanıpta kayıt yaptıranların hepside başarısız değil ama ciddi sorun yaşadaıkları kesin
2008-09-21 (01:29)
İstediğini diyebilirsin insanları özeli kazandı diye asla eleştirmem bu benim gözlemim öss iyi yada kötü eleştiriye açıktır ama sonuçta belirleyicidir.

senin daha iyi anlaman için daja kısa cümlelerle tekrar özetliyorum

türkiyede üniversite devlet üniversitesini kazanamaycak kapasitede olanlar okumak için özel yazıp avusturya ya geliyorlar, bu en doğal haklarıdır ama bunların büyük bir kısmı başaramayıp geri dönüyor bir kısmı da 7 yıl gibi bir sürede tamamlıyor çok az bir kısmı zorluk çekmeden okuyor sana yalan mı söyliyecem? bu benim gözlemim ama devleti kazanıp gelen okuyan arkadaşlar zorlanmıyor. istediğiniz kadar gücünüze gitsin gerçek bu ötesi yok üzgünüm

Ben çoğunuzun abisi yaşındayım, parası olan kişiler zaten canada, Usa gibi devletlere gidiyor. parası daha kısıtlı olan arkadaşlar için Avusturya gerçekten cennet ama bizim gördüklerimizi siz görseniz içiniz sızlar, babasının emekli ikramiyesi ile okumaya gelen ama ben abi yapamıycam deyip geri dönen çok arkadaşım var, herkes tuzu kuru oalrak buraya gelemiyor 3-5 lira bir araya getiriyor, 600 euro bürüt çalışma hakkı var birde burs aldım ben bu işi yaparım diyor, ama çok üzgünüm teorik ile pratik tutmuyor ben umut tüccarı değilim ki bunları söylemeyip insanların umutları kırılsın demezsem hainlik yaparım, gelecek arkadaşlar bunları okusun ki iyice tartsın sonra karar versin. öyle bilmeden ahkam kesmeye benzemez kimsenin ahını alamam kandıramam

ben yine son kez söylüyorum;

Eğitim diliniz ana dilinizde değil adamların disiplini hayal bile edemezsiniz,
ben gördüğümü söylüyorum birde şunuda açıklık getireyim eğer sözel bölüm okuyacaksanız çok sorun olmayabiliyor sonuçta bu sizin dil beceriniz ve sözel zekanızla alakalı fakat fen bilimleri ve mühendislik okuyacak arkadaşların gerçekten iyi bir lise eğitimi alması gerektiği inancındayım çünkü eğitim sistemlerini ona göre şekillendrmişler.

bu yüzden sayısal bölüm okuyacak arkadaşlar özel yazıpda gelecekseniz çok iyi düşünün sonra üzülen siz olacaksınız boş yere gaz verenler bunu aklına soksun

herkese iyi eğitimler
2008-09-21 (01:54)
Leon Andrev (LeonAndrev)
Leon Andrev (LeonAndrev)
anlatmak istediklerini adam akıllı anlatamamıssın zaten ordan özel okuyan adam orda bişi beceremez gibi bi sonuç çıkıyo arkadaşım yazdıklarına dikkat et neyse daha fazla polemiğe girmek istemiyorum gayet net açıkladım yazdıklarımı
2008-09-21 (02:10)
eğer beni anlayamadıysan ve anladığın ile de özel okuyan adam orda bişi beceremez i çıkartıyorsan sana sözüm bile yok sen hiç gelme viyana o zaman

senin anlaman için tekrar söylüyorum ilkokul çocuğuna anlatır gibi .

10 kişi özel yazarak gelsin
bunlardan en az 3-4 ü bırajıyor ilk 3 yıl içinde
4 kişi 7 yılda tamamlıyor(ki tamamlayamayanda çıkıyor)
2 kişi ide sorunsuz okulunu bitiriyor(5 yıl içinde)

evet integrali, türevi bilmeyen öğrenci özel kazanarak geliyorsa yapamıyor sana yalanmı söyleyecem. umarım anlamışındır fasulye ile anlatmam zor olacak sana

LeonAndrev demiş ki:
anlatmak istediklerini adam akıllı anlatamamıssın zaten ordan özel okuyan adam orda bişi beceremez gibi bi sonuç çıkıyo arkadaşım yazdıklarına dikkat et neyse daha fazla polemiğe girmek istemiyorum gayet net açıkladım yazdıklarımı
2008-09-21 (02:29)
Leon Andrev (LeonAndrev)
Leon Andrev (LeonAndrev)
Nesin sen be istatisyen misin abuk subukl konuşup cnmı sıkma bnm tamam mı ne öle 10 u kazanır bilmem ne ayakları zekan burdan belli oluyo belli eziksin sen polemiğe doymuyosun sadece gülüyorum sana 10 arkadaşınla ii eğlenmeler.
2008-09-21 (02:51)
yorum yapmaya gerek yok çırpınsen
LeonAndrev demiş ki:
Nesin sen be istatisyen misin abuk subukl konuşup cnmı sıkma bnm tamam mı ne öle 10 u kazanır bilmem ne ayakları zekan burdan belli oluyo belli eziksin sen polemiğe doymuyosun sadece gülüyorum sana 10 arkadaşınla ii eğlenmeler.
2008-09-21 (02:52)
Arkadaşlar birbirinizi kırmanıza gerek yok. Kimse burda birbirini ezmeye çalışmıyo. Aksine arkadaş iyilik yapmaya çalışmış. Bence kötü bi niyeti yok üstelik haklı olduğunuda düşünüyorum. Bu özel ya da devlet meselesi değil. Öss sisteminini çarpıklığıda burda olayı değiştirmiyo. Ama bi insan özelliklede orda mühendislik ya da herhangibir şekilde matematik fen ağırlıklı bi bölüme gidiyosa temelinin iyi olması gerekiyo. Çünkü temel öyle 1-2 yılda çat diye oluşturulcak bişey değil. Orayı hiç integral limit türev temeli olamadan ve bilmeden gitmek çok büyük bi hata, hatta intihar. Ordaki sürede o konuları öğrenmek çok zor ve çok fazla çaba istiyo. (ilahi kudret lazım ). O yüzden bunların bilinmesi gerekiyo. Bile bile lades dememek lazım. Sizi oraya gönderen insanlar çok büyük umutlar besliyolar. Para umurlarında bile değildir eminim ama yinede iyi düşünmek gerekiyo!
Haklısın 2008-09-21 (03:14)
Karia Güner (Karia)
Karia Güner (Karia)
Arkadaşım merhaba

Çok doğru söylüyorsun, ben burda doktora öğrencisiyim masterımıda burda yaptım, babam alman olduğu için dil sorunum hiç olmadı, Lisans eğitimimi boğaziçinde tamamladım ve zorlanmadan bodenkültür universitesinde okudum ama 4 yıldır burdayım en az 15 arkadaşım (farklı üniversitelerden) okulu bıraktı ve türkiyeye döndü. Dönmek çok zordu onlar için çoğu depresyona girdi bu yüzden Gennosuke Sama ve sana katılmamak elde değil, az bile söylemiş arkadaşımız olay sadece özeli kazanmak değil iyi bir lise yani temel eğitimini almadan mühendislik okursanız çok zorlanırsınız.
emeğinize, paranıza ve zamanıza yazık olur.

Leon Andrev (LeonAndrev) Adlı arkadaşa kesinlikle katılmıyorum, hatta insanları boşyere ümit vadetmesin bunun ahını kimse kaldıramaz.

CESTIR demiş ki:
Arkadaşlar birbirinizi kırmanıza gerek yok. Kimse burda birbirini ezmeye çalışmıyo. Aksine arkadaş iyilik yapmaya çalışmış. Bence kötü bi niyeti yok üstelik haklı olduğunuda düşünüyorum. Bu özel ya da devlet meselesi değil. Öss sisteminini çarpıklığıda burda olayı değiştirmiyo. Ama bi insan özelliklede orda mühendislik ya da herhangibir şekilde matematik fen ağırlıklı bi bölüme gidiyosa temelinin iyi olması gerekiyo. Çünkü temel öyle 1-2 yılda çat diye oluşturulcak bişey değil. Orayı hiç integral limit türev temeli olamadan ve bilmeden gitmek çok büyük bi hata, hatta intihar. Ordaki sürede o konuları öğrenmek çok zor ve çok fazla çaba istiyo. (ilahi kudret lazım ). O yüzden bunların bilinmesi gerekiyo. Bile bile lades dememek lazım. Sizi oraya gönderen insanlar çok büyük umutlar besliyolar. Para umurlarında bile değildir eminim ama yinede iyi düşünmek gerekiyo!
Sayfa / 14
Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 910111213 … Sonraki SayfaSon Sayfa