Mesaj Panosu

Sabit Avusturya ya gelmeye DEĞİYORMU???
Yeni Konu Aç Cevap Gönder

Sayfa /1012345 … Sonraki SayfaSon Sayfa

Avusturya ya gelmeye DEĞİYORMU??? 2006-09-15 (19:30)
yellowROCK
Bay
yellowROCK
Türkiye, Denizli
Arkadaşlar bayadır forumu takip ediyorum. Çok sayıda kişi avusturyada eğitim görmek istiyor (bende)..
Bu eğitimin bizim için Türkiyedeki artısı çokmu?
Daha önce Avusturyada eğitim görüp Türkiyeye dönen tanıdıklarınız varmı? Varsa iş bulma konusunda herhangi bir sıkıntıları oldumu, veya orda kalan arkadaşlarımızın iş durumu nasıl?
Asıl sormak istediğim çekilen eziyete değiyormu??

Bu konuda bir tartışma açmak istedim.Sadece yurt dışında okumuş olmak için oralara kadar gidip kamyon dolusu para harcamış olmayalım derim..

Tecrübelerinizi buraya yazın lütfen..Herkes bilgilensin Gülümsüyor
İlginize teşekkür ederim...
2006-09-16 (13:58)
benim bi tanıdıgım var universite filan avusturyada okumus su anda bizim okul(anadolu uni) da egitim gorevlısi(okutman) benimde avusturyada uni okumamı aklıma koyanlardan yani basarabilirsen orda okumayı kesinlikle deger Çok mutlu
2006-09-19 (01:10)
kerim0106
Bay
kerim0106
Avusturya, Wien
Wirtschaftsuniversität Wien
bende deger derim. bu sene basladim. maliyet olarak zaten şehir disinda okumaktan pek farkli olmaz gibi geliyo bana. egitim kalitesi olarak zaten türkiye üni.lerden üstün oldugu gayet acik. beni yonlendiren kuzenim olmustu. 2 sene once mezun oldu ve turkiyede mercedes te gayet iyi bir mağas ve pozisyon ile calisiyor. ama şu da var eger okulu bitirdikten sonra ben turkiyeye dönmem kalırım orda diyosan hiç gitme. otur türkiyende.
2006-09-20 (10:30)
ışıl melody
Bayan
ışıl melody
Avusturya, Wien
Technische Universität Wien
"kerim0106" demiş ki:
bende deger derim. bu sene basladim. maliyet olarak zaten şehir disinda okumaktan pek farkli olmaz gibi geliyo bana. egitim kalitesi olarak zaten türkiye üni.lerden üstün oldugu gayet acik. beni yonlendiren kuzenim olmustu. 2 sene once mezun oldu ve turkiyede mercedes te gayet iyi bir mağas ve pozisyon ile calisiyor. ama şu da var eger okulu bitirdikten sonra ben turkiyeye dönmem kalırım orda diyosan hiç gitme. otur türkiyende.

güzel de senin kuzen hangi bölümde okudu mercedes e girmek için?o da önemli;) bir de almanya daki eğitimle kıyaslicak olsanız hangisi daha iyi derdiniz? Fikir ya da şöyle sorayım: salzburg ü. mi viyana ü. mi münchen ü. mi bir de aachen tech. var...
??? Göz kırpıyor hangisinden mezunum demek daha iyi olurdu yani...
slm 2006-09-20 (11:12)
corli24
Bay
corli24
Türkiye, Niğde
Niğde Üniversitesi
ya aslinda yurt dişina gitmeye hiç gerek yok
gul gibi ulkem dururken taaa uzaklara gitmenin ne anlami var. oraya yapacagin masrafi burda guzel biyere harca olsun bitsin..
herkese basarilar.......
2006-09-20 (14:08)
egemensezer
Bay
egemensezer
Avusturya, Wien
"corli24" demiş ki:
ya aslinda yurt dişina gitmeye hiç gerek yok
gul gibi ulkem dururken taaa uzaklara gitmenin ne anlami var. oraya yapacagin masrafi burda guzel biyere harca olsun bitsin..
herkese basarilar.......

corli24 güzel bişeyden bahsediyosun ama gerçek hiçte öyle değil.Taaa uzaklara gitmenin anlamı şu, gül gibi ülkemde mezun olduktan sonra iş bulamıyorsam, dünya aldığım eğitimi tanımıyorsa elbette dışarıya giderim.Farkındaysan Türkiye'deki özel şirketlerin tercihi avrupa üniversitelerinden mezun olan kişiler.Bu arada hayatta ölmeden geride kalanlara bişeyler bırakmak isteyen insanlar daha farklı düşünür.Alacakların karşısında yapacağın masrafın öneminin olmadığını düşünüyorum.
2006-09-24 (17:19)
asla degmez... kardesim.... yaptigin masrafada harcadigin yillarada degmez... 8 senen buraya gidiyor.. 8 seneye ben turkiyede universite ve master yaparim
2006-09-24 (19:05)
egemensezer
Bay
egemensezer
Avusturya, Wien
"young_spirit" demiş ki:
asla degmez... kardesim.... yaptigin masrafada harcadigin yillarada degmez... 8 senen buraya gidiyor.. 8 seneye ben turkiyede universite ve master yaparim

young_spirit senin bi önceki mesajını da okudum sanırım adaptasyon sorunu yaşıyosun Allah yardımcın / yardımcımız olsun.Eminim oraya gitmek için fazlasıyla sıkıntı , cefa çektin.Ama bu karamsar tavrın neden? Nedir seni bu kadar ümitsizliğe iten? Unutma ki oraya ilk giden Türk öğrenci sen değilsin, niceleri geldi mezun oldu.Ahmet abiden bahsediyosun, neden onu örnek almıyosun? O nasıl bu zamana kadar orda kalmayı başardı? Bu forumda onlarca öğrenci oraya gitmek için hazırlık yapıyor ki içlerinden biri de benim.Herkes kendi kaderini yaşar.Bence diğer arkadaşlığımızı karamsarlığa itme.
2006-09-25 (11:04)
son_perde
Bay
son_perde
Avusturya, Niederösterreich
coskun kardes telefonda da söyledim verdigin karara sonuna kadar saygiliyim ama sundan emin ol burada türkiyeden gelipte zamaninda veya az bir uzatmayla cok okul bitiren insan var..istersen o örnekleri ben sana gösterebilirim hemde bu insanlar öyle sandigin gibi cok zengin insanlar degil o insanlar azimli ve kararli insanlar...
sonucta avusturyanin zor oldugunu cümle alem biliyor önemli olan zoru basarmak eger kolayi basaracaksan bunun sana ne faydasi olur..zorla, kolayi basarmak arasindaki hazzi anladigin zaman bazi seylerin farkina varmissin demektir güzel kardesim..
ben seni gayet iyi anliyorum kardesim sen ilk defa ailenden ayrilmanin verdigi bir hüzün, hava degisimi, beklentilerin disinda bir avrupa ve cikar iliskilerine dayanan insan iliskilerini görünce burada yapamayacagina inandin...
suna inan kardes herkes ilk geldiginde senin gibi karar veriyor ama herkes icin dönüs seninki kadar kolay olmuyor bir sekilde bir yerinden tutuyorlar hayatin...
ne diyelim bize fazla söz düsmez..hersey gönlünce olsun güzel kardesim..keske yapabilecegim birseyler olabilseydi..yapabileceklerimi yaptigimi düsünüyorum...
Rabbim gönlüne göre versin Göz kırpıyor
2006-09-25 (11:13)
9eylul
Bayan
9eylul
Türkiye, İzmir
Dokuz Eylül Üniversitesi
yazılanları okuyunca türkiyeye dönme konusunda ben de bi şeyler yazmak istedim. arkadaşlar, henüz orada değilim ama yazdıklarınızdan çıkardığıma göre, inanın ki türkiye'de taşrada okuyup da büyükşehirlere üniversite okumaya gelen birçok öğrencinin yaşadıklarını yaşıyorsunuz. ok, dil farklılığı önemli bir sorun ama küçük bir ortamda yaşayap sıcak insan ilişkileri, çıkar ilişkilerinin yer bulmadığı, yaşama maliyetinin daha düşük olduğu yerlerden her şeyin ekonomik güce ve çıkar ilişkilerine bağlı geliştiği, insanın dostluk kavramına hasret kaldığı ve kendini yalnız ve bu sebeple güçlü hissetmek sorunda kaldığın büyük şehirlerin kalabalık üniversitelerinde de durum çok farklı değil. aynı kelimeleri konuştuğun ancak farklı dilleri paylaştığın yani, karşıdakinle aynı dilde konuşup da değer yargıların, önceliklerin, temel karakter farklılıkları olması sebebiyle aslında aynı dili paylaşmadığın insanlarla çevrili olursun burada da.
ve 7-8 yılda lisans-y.lisans yapamayabilirsin burada da. 4+2 kağıt üzerinde yazan bir süre arkadaşlar. tıpkı 3+2=5 yılda orada master düzeyinde mezun olmanız gibi.
iyi düşünün derim ben...
hayatın size pişmanlıklar yaşatmaması dileğiyle... Göz kırpıyor

Sayfa /1012345 … Sonraki SayfaSon Sayfa

Ücretsiz Kayıt Ol