burak21 demiş ki:
beyenmiyosaniz sizde gelin kardesim gelenler icin bosver gelmeyin deymes diyorsunuz ozaman sizinkide deymez siz hepiniz gelin tr ye siz orada okuyormusunuz kiminiz 2 yili kiminizin 3 yili olmus siz basardinizda yeni gelecek olanlar yada gelmek isteyenler basaramiyacakmi yoksa sizlerin bizim bilmedigimizi farkli bi üstünlügümü var.
basarmak isteyen calisir basarir.......
Kardes sen danisman falanmisin?? Avustriada ne kadar bulundun daha önce??
Ben burayi tavsiye etmiyorum..Ben basardim benden sonrakiler basaramaz diye biseyde demiyorum..Ben zaten burdan ayriliyorum..cok begensem yada okunur bi yer desem ayrilmam..Benim tavsiyem gidecek daha onca yer var..burasi digerlerine göre üniverste fiyati olarak yasam olarak belkide daha pahali ama üniverste fiyati olarak daha ucuz..ve bu ucuzluk cazip bi firsat..ama ben bitiremeyeceksem zamanim bosa gidecek ve elimdeki bi cok firsatida tepmis olacaksam ucuzlugu birak beles olsa kac yazacak?
klezer
Avusturya, Wien
Wirtschaftsuniversität Wien
Sordugun sey cok göreceli aslinda..
www.satob.net bu siteyi öneririm sana Avuturyada yasayan yada yeni gelen bir cok kisiyi bulabilirsin, bence onar daha cok yardimci oalcaktir sana bu konuda bir fikiredinmen icin
berkus
Türkiye, Bursa
Uludağ Üniversitesi
arkadaslar..vıyanadan turkıyeye en sık ne kadar gıdıp gelebılırz??yanı tabıkı de degısır bu ama gercekten okul vs olunca cok kasıyormu gıdıp gelmesı??yanı benm hemen hemen ayda 1 fln gıdıp gelmem gerekıor..bunun ne kdr ımkanı var sızce??
elçinnn
Türkiye, Ankara
Gazi Üniversitesi
evet zor olduğunu söylemişlerdi ama bu başlığı okuduğumda gerçekten korktum.
ben ekonomi masterı yapmak istiyorum. türkiyede cidden o kadara kasmadan dersleri geçebiliyorsun ama hiç bilmediğim bir ülkede, başka dilde ekonomi eğitimi yapabilirmiyim diye kara kara düşünmeye başladım. dilimin gelişmesi için mutlaka yurtdışında kalmalıyım diye düşünüyorum ama sadece dilimi geliştirip gelmek istemiyorum da. cidden yıllarımın ve paramın heba olmasını istemem. işletme masterı için birisi çok zor, bitiren çok az yazmış. ekonomide de durum aynımı acaba ? ekonomi masterı yapan birileri varsa sormak istediğim sorular hakkında bana yardımcı olabilirmi? birde burada okuduğun bölümde sadece master yapabiliyorsun değil m?
Hakan14
Türkiye, Bolu
Abant İzzet Baysal Üniversitesi
Selam arkadaslar...Anladığım kadarıyla Avusturyada ki zorluklari tartisiyoruz.Benimde söyleyecek iki cift sözüm var arkadaşlar.
Ben orda okumuyorum oraya gitmeyi düşünenlerden biriyim.Cok kişiyle konuştum cok kişiyle tartıştım bu Viyana konusunda.Elim adamı benzetmemi mazur görün bize hemen al oglum bu diplomayı mi diyecek.Tabi ki zorlayacaklar kasacaklar.Diyorlarki işletme okumayın sunu okumayın en fazla %20 falan geciyor.Ben söyle dusunuyorum ben o %20'nin icinde neden olmayayim.Okul zor dil ögrenmek zor ama imkansız değil.Zorlayacak tabiki kolay degil ama biz TÜRK'ÜZ arkadaslar..
Oraya giden bazı arkadaslarin gurbet tecrübeleri olmadigi icin zorlaniyorlar..Ne yapacagini.Mesela ben Liseyi Kasatomunu/Ilgaz da okudum ilk gittiğimde inanın cocuklar gibi agladım ben burda yapamam edemem kımse yok annen yok paran kısıtlı.Ama aradan 2 ay falan gectikten sonra arkadasların dostların olmaya baslar.Ondan sonra inanın gelmek bile istemezsiniz.Tabi yurt dısı farklı olabilir ama genellikle yasanan olaylar benzeri olabilir.
İmkansız diye birsey yoktur.Sadece zaman alır.
Kolay gelsin arkadaslar.
Umarım bir yanlısım yoktur yanlısım varsa Affola.Cunku bir yanlıs yaptıgımda tartısma baslıyorda)
wien-69
Avusturya, Wien
ya valla ben suanda viyana da okuyorum buraya geleleı bır sene oldu ama hala ıyı mı yaptım kotu mu yaptım bılmıyrum tamam egıtım kalıtelı ok.yasam sartları da kalıtelı onada ok. ama yasamak zor ama dersenz babamız bıze her ay 1000-2000 euro yollar gercekten asırı dercede rahat gecer cunku en bAsıt ornek ıle bura sıgara (marlbora) 4 euro yanı pahalı bır sehır
sigara içmeyin olsun bitsin.
okul mu sigara mı ?bunlar işin gereksiz teferruatları. derdi okumak,herseye ragmen okumk olan adam bogazından keser içki ve sigarayı azaltır hatta hiç içmez...
wien-69
Avusturya, Wien
sigara sadece ornek olarak soyledim oradan konusmak kolay sole yaparsin bole yaparsin diye ama olmuyr arkadaslar burada universite iyi guzel bekli ama hayat zor burda her seene kac kisi geri donuyr bunun sayisi belli degil yani cok iyi dusunmek gerkiyr
flored87
Avusturya, Wien
Ben 1,5 yildan beri burdayim ve gectigimiz haziran ayinda almanca sinavimi verdim yani iki dönemde ama ben geldigime bu isle ugrastigima avusturyadan avusturyalidan burdaki krolardan suyundan tasindan gecmisinden hepsinden gicik kapiyom.ve suanda vizemi bekliyom cikinca ingiltere yolcusuyum ne iyi oldu benim icin sadece almanca ögrendim o da perfeck mi tabiki hayir sadece sinavi verecek kadar derslweri anliyacak kadar degil .herneyse arkadaslar benim size tavsiyem hersey disardan gözüktügü gibi degil tabi gelip mutlu olanlarda var bilmiyom onlar artik trde dagda mi yasamislar ne birsey görmemisler öyle yani.akliniz varsa bir kez daha düsünün...burda kac yilda mezun olacaginizi bir hesaplayin zaten bunu bilirseniz gelin bilemiyorsaniz aklinizdan gecirmeyin sistem farkli.calisinca biter diyen cok evet görüyoz.....neyse kendinize iyi bakin umarim dogru secim yaparsiniz
tania
Avusturya, Wien
ben geldigime pisman degilim, en azindan orta düzeyde almanca ögrendim.. ve simdiden isime cok yariyor dili bilmem, örnek, para kazandigim ticari bir hizmet saglayan internet sitem var ve almanyadan bir sürü müsterilerim var, onlarla iletisim kurmak, yazismak, siteyi almanca hazirlamak..vs.. kursa gitmesem, almanca bilmesem bunlari yapamazdim.. ileride de dili bilmem cok isime yarayacak..
ama okul vs. bitince burada hic durmam... Türkiye daha güzel..
Viyana sehrini analiz edersek, cok yabanci var, özellikle bulgar, romen, yugoslav, macar.... türkler...
buranin yerlisi olsaniz yabancilarin cevirdigi pisliklerden yabanci düsmani biri olursunuz, uyusturucu, kadin pazarlama, hirsizlik.. ne kadar pislik varsa yabancilar ceviriyo..
burada yasayan türkler hakkinda genelleme yapmis olmayayim ama, kusura bakmayin bi türkün dedigine güvenmem icin 40kez düsünürüm.., dürüst, yardimsever, iyi niyetli insandan cok sahtekari, bencili daha cok burada..